Jump to content

Recommended Posts

11 minut temu, szrekPL napisał(a):

Piękny sprzęt 

Jak jesz mięso to ceną się odbija🤣, tak na poważnie to sprzęt dla gastronomii w hotelach itd. Kilkadziesiąt kg steków z Kobe i sprzęt spłacony😁.

Edited by Grzewlod

Wyglądają bardzo dobrze i pewnie też tak będą smakować :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

22 minuty temu, szrekPL napisał(a):

kilka niedociągnięć jest

Co masz na myśli ? Rozwarstwienia nie widać czyli temperatur pilnowałeś. Jedynie co można poprawić to lepiej zblendować masę . Poprawisz wtedy teksturę będzie bardziej gładka zgubi ziarnistość. Jak dla mnie naprawdę nie jest źle. Jeszcze taka sugestia na peklosoli uzyskasz lepszy smak i proponuję jednak uwędzić.

Edited by Grzewlod
36 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Co masz na myśli ? Rozwarstwienia nie widać czyli temperatur pilnowałeś. Jedynie co można poprawić to lepiej zblendować masę . Poprawisz wtedy teksturę będzie bardziej gładka zgubi ziarnistość.

Wprawne oko mistrzu 😊temp. rzeczywiście była pilnowana i tu było okej, muszę zmienić malakser ze starego zelmera na Ninje bo niestety nie daje rady, no i oczywiście wędzenie...🙂

BOCIANY(przepis sprawdzony od mamy kolegi) 

 

Utrzeć ziemniaki na drobnej tarce, dodać sól i pieprz 
Rozgrzać olej na patelni i lekko podsmażyć cebulę. Wrzucić ziemniaki. Mieszać, smażyć aż stracą surowość.
Ciasto pierogowe rozwałkować.
Rozsmarować na to ciasto ziemniaki. Zwinąć jak na roladę. Kroić na 3-4 cm
Lekko spłaszczyć w mące stroną z ziemniakami. Wrzucić na posoloną gotującą się wodę, do wody dodać olej. Po wypłynięciu na wierzch gotować 1-2 minut. 
Podawać gorące z podsmażoną cebulą lub wystudzone przypiekać na tłuszczu
Można mrozić 😊

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.