Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Nakłuwanie - argumenty stron


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#61 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14184 postów

Napisano 03 sie 2019 - 21:17

Piszę z wiedzą jaką posiadam.
Nie słyszałem o takim rozwiązaniu.

Użytkownik miro edytował ten post 03 sie 2019 - 21:18


#62 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1037 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 04 sie 2019 - 06:10

Dodam to, ze jesli nawet pracujesz kilkanaście lat na masownicach, nie znaczy to, iz takowych nie ma. :D

Poszukaj u nas na forum. Zdaje się, że wklejałem sporo informacji (ze zdjęciami) na temat nowoczesnych masownic.

I ja z takiego założenia wychodzę. Widziałem już sporo masownic, nawet z płaszczem grzejącym do rozmrażania mięsa i zawsze fajnie zobaczyć coś nowego.



#63 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14184 postów

Napisano 04 sie 2019 - 10:20

W pobranej z netu książce Olszewskiego, w opisie budowy masownicy faktycznie autor wspomina o nożach i ich funkcji.
Załączony plik  Screenshot_20190804-111543.png   251,12 KB   0 Ilość pobrań

Jeśli więc nacinanie ma sens, to nakłuwanie również.

#64 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27718 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 04 sie 2019 - 10:21

Daj namiar do pobrania. Warto ją wrzucić na forum.



#65 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1037 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 04 sie 2019 - 10:46

O proszę, to bardzo ciekawe warto by opublikować całość  to moim zdaniem trochę niekontrolowane nacinanie.W tradycyjnej nacinarce mamy możliwość ustawienia głębokości nacinania i pewność że wszystkie elementy będą nacięte ponieważ suną po kolei na taśmie podającej. Tutaj po wrzuceniu określonej masy może odbywać się to losowo. Ciekawe o jakich asortymentach pisze autor w tym fragmencie, podejrzewam że chodzi o produkcje szynek gotowanych lub coś w tym rodzaju. Dzięki za przytoczenie, człowiek cały czas się uczy.



#66 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14184 postów

Napisano 04 sie 2019 - 11:06

Co prawda autor pisze o takim rozwiązaniu, wskazuje na zdjęcie masownicy w którym w opisie budowy nie ma informacji o nożach, ale pod tym zdjęciem jest opis platkownicy
do mięsa mrożonego.
Czy nie doszło do pomyłki?

Załączony plik  Screenshot_20190804-120446.png   127,75 KB   1 Ilość pobrań
Załączony plik  Screenshot_20190804-120521.png   165,1 KB   1 Ilość pobrań

Użytkownik miro edytował ten post 04 sie 2019 - 11:07


#67 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27718 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 04 sie 2019 - 11:19

Na pewno nie. Płatkownica służy do cięcia na platki mięsa mrożonego, a to nie ma nic wspólnego z masowaniem. Poza tym, w tej książce zdjęcia są ustawiane właśnie w taki nietypowy sposób. To raz. Dwa, jest taka książka zbiorowego autorstwa o mięsie. Tam przedstawiono najnowsze urządzenia kilku firm światowych.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#68 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14184 postów

Napisano 04 sie 2019 - 11:49

Podasz tytuł?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych