Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

arkdom To coś jest dębowe tylko z nazwy. W środku masz metalową puszkę. :cry:

Pzdr.

No tak, masz rację. Ale mojego posta potraktuj bardziej w kategori żartu, bo cóż to za beczka.

Ale prezentuje się zupełnie nieźle :wink:

AREK

Ale prezentuje się zupełnie nieźle

Firma Dębowe ma wiele fajnych gadżetów ,nadających się na prezenty.

Jestem smakoszem Dębowej w wykonaniu tradycyjnym, czyli / ćwiartka 0,7l . :wink:

....Oli.... wiesz o co kaman :cool:

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

 

Piekne te beczulki az zazdrosc bierze gdy sie na nie patrzy, ja swoje "przetwory winno-owcowe musze wlewc do szkla.

Przesylam zdjecia mojego urzadzenia do produkcji i uszlachetniania "przetworow" moze

to zainicjuje rozwiniecie nowego tematu.

Czytajac jeden z postow Dziadka doczytalem sie,ze takie przetwory moga byc czy sa uzywane w czasie produkcji wedlin przez wiejskich masarzy, chyba nie popelnilem pomylki.

Ciekawy aparacik :wink:

Ligawa, czy w kolumience masz wypełnienie?

Jaki otrzymujesz procent ?

 

Jeśli mógłbym się czepić :lol: to ta spirala chłodząca na kolumience - powoduje ona spływ ściankowy więc nawet jeśli w środku jest wypełnienie to nie jest wykorzystywana jego moc rozdzielcza,

umieszczenie wewnątrz górnej części, elementu skraplającego dało by dużo lepsze warunki pracy - efektu końcowego :cool:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

Bardzo fajny sprzęt, przyłączam się do pytań Abratka.

Oczywiście rozmawiamy teoretycznie, bo w Polsce nie wolno tego robić.

W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).

Tak w sumie najciekawsze jest – co jest wypełnieniem?

I ten dziwny system chłodzenia kolumny? Po co? Kolumnę się ociepla lub nawet dogrzewa, a Ty ją schładzasz (normalnie to flegma paruje i skrapla się w środku kolumny i robi się wszystko żeby właśnie NIE ściekała po ściankach. Bardzo mnie to ciekawi.)

No i gwóźdź programu ile V (%) po pierwszym gotowaniu?!?!

Czy zbiornik na "efekt" końcowy jest wykonany z blachy ocynkowanej?

Najbardziej mi tu pasuje że ta cała kolumna pracuje jak „pierwsza półka” i jedyna, a chłodnica skrapla „po”.

Ligawa, mógłbyś rozjaśnić moje (i nie tylko) wątpliwości/pytania.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).

Istnieją luty miękkie o składzie 97% sn i 3% cu. Możę Ligawa takim łączył?

Pzdr.

W tego typu sprzętach raczej nie wykorzystywał bym miedzi, a jeżeli już to nie lutowałbym miękkim lutem (ze względu na zawartość ołowiu!).

Istnieją luty miękkie o składzie 97% sn i 3% cu. Możę Ligawa takim łączył?

Pzdr.

Może nawet takim z dodatkiem srebra. Tylko że one mają wyższą temperature topnienia o ładnych kilkadziesiat stopni.

AREK
Kochani, może niepotrzebnie rozpocząłem dyskusję o aparatusie bo Ligawa pokazał go i tyle - nie chodziło mu o opinie, no cóż ja już taki ciekawski jestem...
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

A może w ogóle trzeba stworzyc taki dział na forum? Dla miłośników literatury :grin:

I to nie tylko dla czytających, ale może przede wszystkim dla piszących.

Oj, tak,oj tak. :grin:

Z tym tematem to trzeba uważać, przypominam że jest to karalne.

Rozmowa może się toczyć czysto teoretycznie, na zasadzie co by było, gdyby by było.

 

PS

2 dni temu oglądałem reportaż w telewizji o magazynie Policyjnym w Łodzi, stało tam parę kegów z kolumnami i zbiorniki z efektem końcowym – były to dowody w sprawie.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

PePe, jednak nadal nie wolno prowadzić "...destylacji bezpośrednio po fermentacji..."

możemy jednak na ten przykład zakupioną w sklepie wódkę (np Polmosowskiej, podłej jakości) rektyfikować i uzyskać spirytus do nalewek :wink:

Tematu jednak bym nie rozpędzał tutaj - można "poużywać" na forum http://www.bimber.info/forum/index.php

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.