smola Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam, czy do krakowskiej na 10 kg jako I wp. w udziale 50% będzie się nadawało mięso od schabu, reszta to udział łopatki 30% i od karczku 20 %? Wcześniej jak robiłem dawałem od szynki i łopatki. Pytam, bo nie wiem, czy za delikatne nie będzie :question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 23 Lipca 2012 będzie się nadawało mięso od schabu,czy za delikatne nie będziebedzie ok. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam, ile czasu Wam zajmuje uzyskanie temp. 72*C w batonie fi 65? Mi ostatnio zajęło to ok 3,5 godz. przy temp. w wędzarni 90*C :sad: , dodam że kiełbas wyszła soczysta i bez oznak wysuszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Parzenie idzie szybciej. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Parzenie idzie szybciej. :grin:To na pewno :grin: , wymiana cieplna w wodzie przebiega 20 razy szybciej niż w powietrzu. Czyli rozumiem, że to normalny czas :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter24 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Witam,3.5h to dobry czas ja czasami wędzę 8 do 10h jeżeli che mieć kiełbasę podsuszona,lecz wędzę w temp 60 stopni a do 90stopni podnoszę temp pod koniec wędzenia.pozdrawiam :thumbsup: Cytuj Piter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 lecz wędzę w temp 60 stopni a do 90stopni podnoszę temp pod koniec wędzenia.pozdrawiam :thumbsup: Wiadoma sprawa ma się rozumieć :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 20 Listopada 2012 Jeszcze robią dobre kiełbasy . Pamiątka z Sopotu. 99% mięsa Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.