krzysio59 Posted September 15 Report Share #1 Posted September 15 Witam Przez nieuwagę zakupiłem rolkę folii stretch o szer.50cm.Jak ją przeciąć w warunkach domowych na dwie mniejsze?I w dodatku co by się nie zamęczyć tą czynnością.Czym ją potraktować? Rolka gruba ok 10cm. Pozdrawiam Krzysztof Quote Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted September 15 Report Share #2 Posted September 15 1 godzinę temu, krzysio59 napisał(a): Jak ją przeciąć w warunkach domowych na dwie mniejsze?I w dodatku co by się nie zamęczyć tą czynnością.Czym ją potraktować? Rolka gruba ok 10cm. Nie jest całkiem prosty temat, Kiedyś przecinałem na 3 /pasy 16 cm/ przecinarką rolkową do rur ze stali nierdzewnej , ale to było połowa rolki i dało się , szło że tak powiem średnio Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted September 15 Report Share #3 Posted September 15 (edited) krzysio59 , nie bardzo widzę byś przeciął folię dostępnymi narzędziami typu piłka , nóż . Kiedy zaczynałem pracę , w moim zakładzie wielobranżowym był oddział konfekcjonowania folii i produkcji woreczków foliowych, tam była co prawda inna folia , ale zasada będzie ta sama. Rolke folii rękaw o szerokości np. 150 cm po włożeniu jej na stojak nawijało się na drugą rolkę napędzaną silnikiem , wymiar , podział robiły lutownice z zaostrzonymi grotami , które nagrzane spawały i cięły rękaw . Myślę ,że w przypadku folii strech lutownicę powinien zastąpić osty nóż zamocowany w imaku . Ale pewnie robienie stanowiska się nie opłaca , kup nową będzie taniej. Edited September 15 by Pacan Wojciech Quote Wojciech Pacan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azizi Posted September 15 Report Share #4 Posted September 15 3 godziny temu, krzysio59 napisał(a): Jak ją przeciąć w warunkach domowych na dwie mniejsze? Spokojnie przetniesz ją piłka do drewna ,albo metalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysio59 Posted September 15 Author Report Share #5 Posted September 15 58 minut temu, Azizi napisał(a): Spokojnie przetniesz ją piłka do drewna ,albo metalu. Tak też myślałem,tylko jakiego smarowidła użyć woda czy olej mineralny? Quote Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted September 15 Report Share #6 Posted September 15 Przetniesz owszem ale miejsce cięcia będzie raczej poszarpane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysio59 Posted September 15 Author Report Share #7 Posted September 15 7 minut temu, szrekPL napisał(a): Przetniesz owszem ale miejsce cięcia będzie raczej poszarpane... To wiem,dlatego po przecięciu obrobię ile się da nożem do tapet lub brzytwą. Quote Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted September 16 Report Share #8 Posted September 16 Napisz , czy Ci się udało jestem ciekaw , uważam ,że nie da się obrobić na " gładko " .Pozwodzenia trzymam kciuki. Quote Wojciech Pacan Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysio59 Posted September 16 Author Report Share #9 Posted September 16 2 godziny temu, Pacan Wojciech napisał(a): uważam ,że nie da się obrobić na " gładko " Nie tyle gładko, tylko żeby się nie "chwytała" przy rozwijaniu.Jak zrobię dam znać. Quote Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts