wlodar813 Posted September 23 Report Share #1 Posted September 23 Witam mam pytanie uwędziłem dużo boczku za dużo jak dla mojej rodziny żony koleżanki z pracy chcą odkupić Nie mam pojęcia jaką cenę powiedzieć . Podpowiedzcie mili jaka to może być kwota za kg dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted September 23 Report Share #2 Posted September 23 Wróżenie z fusów..... nie wiemy ile płaciłeś za kilogram, nie wiemy czy kupowałeś w markecie, a może u rolnika, nie wiemy jaką metodą peklowałeś i czy dobrze zapeklowałeś, nie wiemy czy dodawałeś przyprawy, nie wiemy czy dobrze uwędziłeś, nie wiemy czy produkt jest w ogóle jadalny, nic nie wiemy a ty chcesz abyśmy podali cenę 😞 Na WF nie sprzedajemy, po prostu dzielimy się, ja tobie dzisiaj, innym razem ty mi... i tak się kręci, także zrób prezent koleżankom i wszyscy będą zadowoleni 🙂 a na chwilę obecną odpowiedz na pytania, pokaż zdjęcia wyrobu i może ktoś zrobi wycenę. Quote Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted September 23 Report Share #3 Posted September 23 1 godzinę temu, wlodar813 napisał(a): uwędziłem dużo boczku Ile płaciłeś za boczek? , wrzuć fotki wyrobu. Podziel się kosztem uwędzenia i wyjdzie Ci cena . Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodar813 Posted September 23 Author Report Share #4 Posted September 23 Nie było tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted September 23 Report Share #5 Posted September 23 Przecież to Ty zadałeś pytanie. Ludzie Ci próbują odpowiedzieć, a Ty zamykasz temat. Bez zdjęcia wyrobu i opisu nikt nie jest w stanie go wycenić. To tak, jak ja bym Cię zapytał, na ile wyceniasz moją szynkę, bo zostało mi jej trochę z ostatniego wędzenia i chętnie sprzedam? Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted September 23 Report Share #6 Posted September 23 Kiedyś była taka rosyjska bajka "Kiwaczek" i tam starucha Szapoklap (mogę mylić się) śpiewała..... Kto ludziom chce pomaaaaagać na próżno traci czas, szlachetność i odwaaaaaga nie modne proszę was. Ogryzek! Do torby! .... i to chyba jest prawda 😞 1 Quote Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted September 23 Report Share #7 Posted September 23 2 godziny temu, wlodar813 napisał(a): Witam mam pytanie uwędziłem dużo boczku za dużo jak dla mojej rodziny żony koleżanki z pracy chcą odkupić Nie mam pojęcia jaką cenę powiedzieć . Podpowiedzcie mili jaka to może być kwota za kg dziękuję Z moich doświadczeń życiowych - ile byś nie chciał za kg zawsze będzie to niewłaściwa kwota - ja już bym nikomu moich wyrobów nie sprzedał nie prowadząc działalności gdyż po jakimś czasie drogą okrężną dowiesz się o sobie rzeczy, które by Ci się nawet nie śniły w najgorszych koszmarach - zamroź, rozdaj rodzinie, daj powodzianom itp. - następnym razem lepiej rozplanuj zakupy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted September 23 Report Share #8 Posted September 23 Ja mam prosty układ z kolegą. On dostarcza mięso,a ja przerabiam. Dzielimy się 40/60. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodar813 Posted September 24 Author Report Share #9 Posted September 24 Wszystko ok tylko spytałem gdyż nie wędze zarobkowo a kobitki u żony w pracy nie chcą za free wniosek taki oddam po cenie zakupu pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodar813 Posted September 24 Author Report Share #10 Posted September 24 I wszyscy będą zadowoleni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted September 24 Report Share #11 Posted September 24 Ja zawsze wszystkich "pytaczy" o cenę moich wyrobów odsyłałem do np. Kauflandu informując, iż tam mogą kupić gotowy wyrób za cenę niższą niż ja kupuję surowiec na taki wyrób - decyzja zawsze należy do kupującego a mi po prostu znudziło się tłumaczenie dla mnie rzeczy oczywistych dyletantom intelektualnym 😱🤣. ps. jak to mówi kolega córki tylko za darmo to uczciwa cena 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 24 Report Share #12 Posted September 24 Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀 Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪 Pozdrawiam Smoki 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 24 Report Share #13 Posted September 24 12 godzin temu, wlodar813 napisał(a): Wszystko ok tylko spytałem gdyż nie wędze zarobkowo a kobitki u żony w pracy nie chcą za free wniosek taki oddam po cenie zakupu pozdrawiam One nie chcą za free.... może w pakiecie😀,ale żeśmy się czasów doczekali matko i córko 🤪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted September 24 Report Share #14 Posted September 24 2 godziny temu, Marek z Bielska napisał(a): Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀 Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪 Pozdrawiam Smoki 😀 Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted September 24 Report Share #15 Posted September 24 Zawsze można wrzucić nitkę szafranu do butelki i popijać,, szafranówką,, 🤪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 24 Report Share #16 Posted September 24 2 godziny temu, gluszec napisał(a): Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤 Przestań,bo już mlaskam hehe, dawno nie robiłem a już czuję ten smak,teraz jakoś kury i kaczki ze wsi od kobity kupuje 😀 w połowie drogi do Ciebie bo w Skoczowie. Zamiast wędliny to pasztet albo tuszonka z koguta w galarecie bajonet najlepsza 😀🤪 Pozdrowienia dla Asi i Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 25 Report Share #17 Posted September 25 No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki? Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 25 Report Share #18 Posted September 25 9 minut temu, electra napisał(a): No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki? Nie wiem czy to pytanie do mnie? Czego jakiego boczku wycena ma być :pieczonego w piekarniku,wedz-parzony,surowy,wędzony i pieczony,rolowany w przyprawach,jaki proces peklowania , bądź marynowania,najlepiej fotka i będziemy wyceniać gwiazdę....z tarota nie wróżę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 26 Report Share #19 Posted September 26 Pytanie bylo do Wlodara bo to chyba on pytal , a nie Ty Marku . Wiem ze oszacowanie jest trudne , ja jesli to bylby jakis kawalek powiedzmy dla posmakowania poprostu bym dala . W innym przypadku zwrot kosztow zakupu surowca a reszta to wklad wlasny . Wiem ze jak sie robi dla siebie i to moje hobby czasu nie licze Nieraz kupowalam mjod chleb czy wyroby poprostu nie liczac ile kosztowalo .bo mialam. Apetyt na cos innego. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts