Jump to content

Boczek wędzony


Recommended Posts

Witam mam pytanie uwędziłem dużo boczku za dużo jak dla mojej rodziny żony koleżanki z pracy chcą odkupić  Nie mam pojęcia jaką cenę powiedzieć . Podpowiedzcie mili jaka to może być kwota za kg dziękuję 

Link to comment
Share on other sites

Wróżenie z fusów..... nie wiemy ile płaciłeś za kilogram, nie wiemy czy kupowałeś w markecie, a może u rolnika, nie wiemy jaką metodą peklowałeś i czy dobrze zapeklowałeś, nie wiemy czy dodawałeś przyprawy, nie wiemy czy dobrze uwędziłeś, nie wiemy czy produkt jest w ogóle  jadalny, nic nie wiemy a ty chcesz abyśmy podali cenę 😞 

 

Na WF nie sprzedajemy, po prostu dzielimy się, ja tobie dzisiaj, innym razem ty mi... i tak się kręci, także zrób prezent koleżankom i wszyscy będą zadowoleni 🙂 a na chwilę obecną odpowiedz na pytania, pokaż zdjęcia wyrobu i może ktoś zrobi wycenę.

 

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Link to comment
Share on other sites

Przecież to Ty zadałeś pytanie. Ludzie Ci próbują odpowiedzieć, a Ty zamykasz temat. Bez zdjęcia wyrobu i opisu nikt nie jest w stanie go wycenić. To tak, jak ja bym Cię zapytał, na ile wyceniasz moją szynkę, bo zostało mi jej trochę z ostatniego wędzenia i chętnie sprzedam?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
Share on other sites

Kiedyś była taka rosyjska bajka "Kiwaczek" i tam starucha Szapoklap (mogę mylić się) śpiewała.....

 

Kto ludziom chce pomaaaaagać
na próżno traci czas,
szlachetność i odwaaaaaga
nie modne proszę was.

Ogryzek! Do torby!

 

.... i to chyba jest prawda 😞 

 

  • Like 1

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, wlodar813 napisał(a):

Witam mam pytanie uwędziłem dużo boczku za dużo jak dla mojej rodziny żony koleżanki z pracy chcą odkupić  Nie mam pojęcia jaką cenę powiedzieć . Podpowiedzcie mili jaka to może być kwota za kg dziękuję 

Z moich doświadczeń życiowych - ile byś nie chciał za kg zawsze będzie to niewłaściwa kwota - ja już bym nikomu moich wyrobów nie sprzedał nie prowadząc działalności gdyż po jakimś czasie drogą okrężną dowiesz się o sobie rzeczy, które by Ci się nawet nie śniły w najgorszych koszmarach - zamroź, rozdaj rodzinie, daj powodzianom itp. - następnym razem lepiej rozplanuj zakupy.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ja zawsze wszystkich "pytaczy" o cenę moich wyrobów odsyłałem do np. Kauflandu informując, iż tam mogą kupić gotowy wyrób za cenę niższą niż ja kupuję surowiec na taki wyrób - decyzja zawsze należy do kupującego a mi po prostu znudziło się tłumaczenie dla mnie rzeczy oczywistych dyletantom intelektualnym 😱🤣.

ps. jak to mówi kolega córki tylko za darmo to uczciwa cena :thumbsup:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀

Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪

Pozdrawiam Smoki 😀

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, Marek z Bielska napisał(a):

Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀

Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪

Pozdrawiam Smoki 😀

Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, gluszec napisał(a):

Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤

Przestań,bo już mlaskam hehe, dawno nie robiłem a już czuję ten smak,teraz jakoś kury i kaczki ze wsi od kobity kupuje 😀 w połowie drogi do Ciebie bo w Skoczowie.

Zamiast wędliny to pasztet albo tuszonka z koguta w galarecie bajonet najlepsza 😀🤪

Pozdrowienia dla Asi i Ciebie 

IMG_20240924_223511.thumb.jpg.b2b5d1e07dcd21b0dfdc03a28fbc534c.jpg

Link to comment
Share on other sites

No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki?

Link to comment
Share on other sites

9 minut temu, electra napisał(a):

No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki?

Nie wiem czy to pytanie do mnie?

Czego jakiego boczku wycena ma być :pieczonego w piekarniku,wedz-parzony,surowy,wędzony i pieczony,rolowany w przyprawach,jaki proces peklowania , bądź marynowania,najlepiej fotka i będziemy wyceniać gwiazdę....z tarota nie wróżę .

Link to comment
Share on other sites

Pytanie bylo do Wlodara bo to chyba on pytal , a nie Ty Marku .

Wiem ze oszacowanie jest trudne , ja jesli to bylby jakis kawalek powiedzmy dla posmakowania poprostu bym  dala . W innym przypadku zwrot kosztow zakupu surowca  a reszta to wklad wlasny . 

Wiem ze jak sie robi dla siebie i to moje hobby czasu nie licze  

Nieraz kupowalam mjod chleb czy wyroby poprostu nie liczac ile kosztowalo .bo mialam. Apetyt na cos innego.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.