wlodar813 Posted September 23 Report Share #1 Posted September 23 Witam mam pytanie uwędziłem dużo boczku za dużo jak dla mojej rodziny żony koleżanki z pracy chcą odkupić Nie mam pojęcia jaką cenę powiedzieć . Podpowiedzcie mili jaka to może być kwota za kg dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted September 23 Report Share #2 Posted September 23 Wróżenie z fusów..... nie wiemy ile płaciłeś za kilogram, nie wiemy czy kupowałeś w markecie, a może u rolnika, nie wiemy jaką metodą peklowałeś i czy dobrze zapeklowałeś, nie wiemy czy dodawałeś przyprawy, nie wiemy czy dobrze uwędziłeś, nie wiemy czy produkt jest w ogóle jadalny, nic nie wiemy a ty chcesz abyśmy podali cenę 😞 Na WF nie sprzedajemy, po prostu dzielimy się, ja tobie dzisiaj, innym razem ty mi... i tak się kręci, także zrób prezent koleżankom i wszyscy będą zadowoleni 🙂 a na chwilę obecną odpowiedz na pytania, pokaż zdjęcia wyrobu i może ktoś zrobi wycenę. Quote Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted September 23 Report Share #3 Posted September 23 1 godzinę temu, wlodar813 napisał(a): uwędziłem dużo boczku Ile płaciłeś za boczek? , wrzuć fotki wyrobu. Podziel się kosztem uwędzenia i wyjdzie Ci cena . Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodar813 Posted September 23 Author Report Share #4 Posted September 23 Nie było tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted September 23 Report Share #5 Posted September 23 Przecież to Ty zadałeś pytanie. Ludzie Ci próbują odpowiedzieć, a Ty zamykasz temat. Bez zdjęcia wyrobu i opisu nikt nie jest w stanie go wycenić. To tak, jak ja bym Cię zapytał, na ile wyceniasz moją szynkę, bo zostało mi jej trochę z ostatniego wędzenia i chętnie sprzedam? Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted September 23 Report Share #6 Posted September 23 Kiedyś była taka rosyjska bajka "Kiwaczek" i tam starucha Szapoklap (mogę mylić się) śpiewała..... Kto ludziom chce pomaaaaagać na próżno traci czas, szlachetność i odwaaaaaga nie modne proszę was. Ogryzek! Do torby! .... i to chyba jest prawda 😞 1 Quote Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted September 23 Report Share #7 Posted September 23 2 godziny temu, wlodar813 napisał(a): Witam mam pytanie uwędziłem dużo boczku za dużo jak dla mojej rodziny żony koleżanki z pracy chcą odkupić Nie mam pojęcia jaką cenę powiedzieć . Podpowiedzcie mili jaka to może być kwota za kg dziękuję Z moich doświadczeń życiowych - ile byś nie chciał za kg zawsze będzie to niewłaściwa kwota - ja już bym nikomu moich wyrobów nie sprzedał nie prowadząc działalności gdyż po jakimś czasie drogą okrężną dowiesz się o sobie rzeczy, które by Ci się nawet nie śniły w najgorszych koszmarach - zamroź, rozdaj rodzinie, daj powodzianom itp. - następnym razem lepiej rozplanuj zakupy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted September 23 Report Share #8 Posted September 23 Ja mam prosty układ z kolegą. On dostarcza mięso,a ja przerabiam. Dzielimy się 40/60. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodar813 Posted September 24 Author Report Share #9 Posted September 24 Wszystko ok tylko spytałem gdyż nie wędze zarobkowo a kobitki u żony w pracy nie chcą za free wniosek taki oddam po cenie zakupu pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodar813 Posted September 24 Author Report Share #10 Posted September 24 I wszyscy będą zadowoleni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted September 24 Report Share #11 Posted September 24 Ja zawsze wszystkich "pytaczy" o cenę moich wyrobów odsyłałem do np. Kauflandu informując, iż tam mogą kupić gotowy wyrób za cenę niższą niż ja kupuję surowiec na taki wyrób - decyzja zawsze należy do kupującego a mi po prostu znudziło się tłumaczenie dla mnie rzeczy oczywistych dyletantom intelektualnym 😱🤣. ps. jak to mówi kolega córki tylko za darmo to uczciwa cena 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 24 Report Share #12 Posted September 24 Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀 Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪 Pozdrawiam Smoki 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 24 Report Share #13 Posted September 24 12 godzin temu, wlodar813 napisał(a): Wszystko ok tylko spytałem gdyż nie wędze zarobkowo a kobitki u żony w pracy nie chcą za free wniosek taki oddam po cenie zakupu pozdrawiam One nie chcą za free.... może w pakiecie😀,ale żeśmy się czasów doczekali matko i córko 🤪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluszec Posted September 24 Report Share #14 Posted September 24 2 godziny temu, Marek z Bielska napisał(a): Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀 Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪 Pozdrawiam Smoki 😀 Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted September 24 Report Share #15 Posted September 24 Zawsze można wrzucić nitkę szafranu do butelki i popijać,, szafranówką,, 🤪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 24 Report Share #16 Posted September 24 2 godziny temu, gluszec napisał(a): Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤 Przestań,bo już mlaskam hehe, dawno nie robiłem a już czuję ten smak,teraz jakoś kury i kaczki ze wsi od kobity kupuje 😀 w połowie drogi do Ciebie bo w Skoczowie. Zamiast wędliny to pasztet albo tuszonka z koguta w galarecie bajonet najlepsza 😀🤪 Pozdrowienia dla Asi i Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 25 Report Share #17 Posted September 25 No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki? Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 25 Report Share #18 Posted September 25 9 minut temu, electra napisał(a): No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki? Nie wiem czy to pytanie do mnie? Czego jakiego boczku wycena ma być :pieczonego w piekarniku,wedz-parzony,surowy,wędzony i pieczony,rolowany w przyprawach,jaki proces peklowania , bądź marynowania,najlepiej fotka i będziemy wyceniać gwiazdę....z tarota nie wróżę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 26 Report Share #19 Posted September 26 Pytanie bylo do Wlodara bo to chyba on pytal , a nie Ty Marku . Wiem ze oszacowanie jest trudne , ja jesli to bylby jakis kawalek powiedzmy dla posmakowania poprostu bym dala . W innym przypadku zwrot kosztow zakupu surowca a reszta to wklad wlasny . Wiem ze jak sie robi dla siebie i to moje hobby czasu nie licze Nieraz kupowalam mjod chleb czy wyroby poprostu nie liczac ile kosztowalo .bo mialam. Apetyt na cos innego. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.