Jump to content
Przypominam wszystkim Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi, możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Recommended Posts

Wróżenie z fusów..... nie wiemy ile płaciłeś za kilogram, nie wiemy czy kupowałeś w markecie, a może u rolnika, nie wiemy jaką metodą peklowałeś i czy dobrze zapeklowałeś, nie wiemy czy dodawałeś przyprawy, nie wiemy czy dobrze uwędziłeś, nie wiemy czy produkt jest w ogóle  jadalny, nic nie wiemy a ty chcesz abyśmy podali cenę 😞 

 

Na WF nie sprzedajemy, po prostu dzielimy się, ja tobie dzisiaj, innym razem ty mi... i tak się kręci, także zrób prezent koleżankom i wszyscy będą zadowoleni 🙂 a na chwilę obecną odpowiedz na pytania, pokaż zdjęcia wyrobu i może ktoś zrobi wycenę.

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956286
Share on other sites

Przecież to Ty zadałeś pytanie. Ludzie Ci próbują odpowiedzieć, a Ty zamykasz temat. Bez zdjęcia wyrobu i opisu nikt nie jest w stanie go wycenić. To tak, jak ja bym Cię zapytał, na ile wyceniasz moją szynkę, bo zostało mi jej trochę z ostatniego wędzenia i chętnie sprzedam?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956299
Share on other sites

Kiedyś była taka rosyjska bajka "Kiwaczek" i tam starucha Szapoklap (mogę mylić się) śpiewała.....

 

Kto ludziom chce pomaaaaagać
na próżno traci czas,
szlachetność i odwaaaaaga
nie modne proszę was.

Ogryzek! Do torby!

 

.... i to chyba jest prawda 😞 

 

  • Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956304
Share on other sites

2 godziny temu, wlodar813 napisał(a):

Witam mam pytanie uwędziłem dużo boczku za dużo jak dla mojej rodziny żony koleżanki z pracy chcą odkupić  Nie mam pojęcia jaką cenę powiedzieć . Podpowiedzcie mili jaka to może być kwota za kg dziękuję 

Z moich doświadczeń życiowych - ile byś nie chciał za kg zawsze będzie to niewłaściwa kwota - ja już bym nikomu moich wyrobów nie sprzedał nie prowadząc działalności gdyż po jakimś czasie drogą okrężną dowiesz się o sobie rzeczy, które by Ci się nawet nie śniły w najgorszych koszmarach - zamroź, rozdaj rodzinie, daj powodzianom itp. - następnym razem lepiej rozplanuj zakupy.

  • Upvote 1
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956316
Share on other sites

Ja zawsze wszystkich "pytaczy" o cenę moich wyrobów odsyłałem do np. Kauflandu informując, iż tam mogą kupić gotowy wyrób za cenę niższą niż ja kupuję surowiec na taki wyrób - decyzja zawsze należy do kupującego a mi po prostu znudziło się tłumaczenie dla mnie rzeczy oczywistych dyletantom intelektualnym 😱🤣.

ps. jak to mówi kolega córki tylko za darmo to uczciwa cena :thumbsup:

  • Like 2
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956367
Share on other sites

Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀

Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪

Pozdrawiam Smoki 😀

  • Upvote 1
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956572
Share on other sites

12 godzin temu, wlodar813 napisał(a):

Wszystko ok tylko spytałem gdyż nie wędze zarobkowo a kobitki u żony w pracy nie chcą za free wniosek taki oddam po cenie zakupu pozdrawiam 

One nie chcą za free.... może w pakiecie😀,ale żeśmy się czasów doczekali matko i córko 🤪

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956575
Share on other sites

2 godziny temu, Marek z Bielska napisał(a):

Jeśli chodzi o boczek proszę Pana to cena musi być tak droga ile klient wytrzyma i prawie z butów nie wyrywa,ale jakość musi być taka,że klient w nocy do lodówki będzie chodził podjadać i wszystkie psy z okolicy się zlecą co tak pachnie😀

Dawaj fotkę po wędzeniu wycenie Ci go gratis,bo tak to wróżenie z fusów ile ile a za co.....można zrobić w osypce szafranowej i będzie cena dobijać do złota,a smak cóż wynagrodzi kubki smakowe🤪

Pozdrawiam Smoki 😀

Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956622
Share on other sites

2 godziny temu, gluszec napisał(a):

Marek co tam szafran - wszyscy, którzy mieli okazję spróbować i tak wiedzą ze najlepszy boczek jest nacinany i podpiekany w kminku i to i na gorąco i na zimno 👌🤤

Przestań,bo już mlaskam hehe, dawno nie robiłem a już czuję ten smak,teraz jakoś kury i kaczki ze wsi od kobity kupuje 😀 w połowie drogi do Ciebie bo w Skoczowie.

Zamiast wędliny to pasztet albo tuszonka z koguta w galarecie bajonet najlepsza 😀🤪

Pozdrowienia dla Asi i Ciebie 

IMG_20240924_223511.thumb.jpg.b2b5d1e07dcd21b0dfdc03a28fbc534c.jpg

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956652
Share on other sites

No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki?

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956830
Share on other sites

9 minut temu, electra napisał(a):

No to z innej strony ile Ty bys zaplacil jak bys mial kupic taki?

Nie wiem czy to pytanie do mnie?

Czego jakiego boczku wycena ma być :pieczonego w piekarniku,wedz-parzony,surowy,wędzony i pieczony,rolowany w przyprawach,jaki proces peklowania , bądź marynowania,najlepiej fotka i będziemy wyceniać gwiazdę....z tarota nie wróżę .

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-956833
Share on other sites

Pytanie bylo do Wlodara bo to chyba on pytal , a nie Ty Marku .

Wiem ze oszacowanie jest trudne , ja jesli to bylby jakis kawalek powiedzmy dla posmakowania poprostu bym  dala . W innym przypadku zwrot kosztow zakupu surowca  a reszta to wklad wlasny . 

Wiem ze jak sie robi dla siebie i to moje hobby czasu nie licze  

Nieraz kupowalam mjod chleb czy wyroby poprostu nie liczac ile kosztowalo .bo mialam. Apetyt na cos innego.

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21861-boczek-w%C4%99dzony/#findComment-957061
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.