Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

[Pieczywo]Chleb z własnego pieca chlebowego


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#61 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27481 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 maj 2015 - 10:58

Mogę się mylić ale jak coś jest zaczęte to winno być skończone. Inaczej powstaje bałagan.

Nie bardzo rozumiem. Czyżbyś chciał włączyć się do działania?



#62 withereggie

withereggie

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 578 postów

Napisano 28 maj 2015 - 11:29

Mirku, rozważałem taki wariant kilka razy ;) ale jest tu tak wiele osób bardziej kompetentnych, dysponujących czasem wolnym i skorych do krytyki "dla zasady", że serdecznie podziekuje.
Wyrażając swoje zdanie miałem dokładnie na myśli to, co napisałem. Poswięcasz ogrom sił i przede wszystkim czasu na opracowania, przy czym jak sam zauważyłeś (cyt.)działając wielotorowo wiele wątków jest zaczętych i koniec...
Jeśli moja uwaga zadziałała negatywnie, postaram się więcej nie zabierać głosu w tej kwestii.
Pisząc to zostanę zaraz zasypany uwagami typu: taki jesteś mądry to weź i zrób! ;)
No niestety, nie czuję się na siłach ani nie mam tyle czasu by poświęcić go na to co proponujesz. Nie chciałem tylko siedzieć jak mysz pod miotłą, a nikogo nie krytykuję tylko chciałem doradzić. Może jednak nie powinienem ;)

#63 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1589 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 28 maj 2015 - 12:23

Ja sam na razie w większości chłonę wiedzę więc nie wybrzydzam, rozumiem i cierpliwie czekam. ;)



#64 withereggie

withereggie

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 578 postów

Napisano 28 maj 2015 - 12:35

Ja też nie wybrzydzam. Tak jak Ty staram się przyswajać wiedzę. Chciałem tylko pomóc swoją opinią.

#65 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1589 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 28 maj 2015 - 13:31

Chciałem tylko pomóc swoją opinią.

Wyobraź sobie człeka który tyra w robocie, tyra w domu, ogarnia swoje wędzonki ( :) ) doradza innym, "trochę popisze luźno", być może ma jeszcze 100 innych swoich potrzeb, skanuje i obrabia bezinteresownie materiały dla innych i jeszcze mamy mu d. zawracać " co się tak guzdrzesz, zrób tak lub tak" :laugh:

No ale chęci miałeś dobre ;)

Niech robi w swoim stylu i tempie. A my mamy tu jeszcze setki stron do przerobienia w tym czasie.



#66 withereggie

withereggie

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 578 postów

Napisano 28 maj 2015 - 15:13

Powstał OT który proszę posprzątać :(
Przedstawiasz mnie w trochę innym świetle niż to zamierzone.
NIGDY nie ponaglałem nikogo kto robił coś bezinteresownie. To by była bezczelność! Zasugerowalem tylko konczenie jednego by zaczynać drugie . W ten sposób będzie mniej wątków ale jak to Maxell ma w zwyczaju będą w pełni kompletne i dopracowane. Nic ponad to. Aż żałuję że się wychyliłem...

#67 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27481 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 maj 2015 - 15:49

Spokojnie Panowie. :D Celowo rozpoczynam kilka tematów i powolutku je kończę, by w międzyczasie poczytać opinie na temat już wrzuconego materiału, gdyż kompletuję go i wybieram wg swego uznania, co nie musi wszystkim odpowiadać. W każdym razie podstawą jest posiadanie tego materiału, co jest moim oczkiem w głowie.

Na OCR czeka cała masa pozycji, ale ja już wspominałem, jest to bardzo pracochłonna i uciążliwa praca, uzależniona ściśle od jakości materiału: czym materiał starszy, tym przygotowanie go dla potrzeb forum zabiera więcej czasu.

Miejmy jednak nadzieję, że niebawem wszystko się wyklaruje.



#68 withereggie

withereggie

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 578 postów

Napisano 28 maj 2015 - 16:07

Brałem taką odpowiedź pod uwagę ;) Zawsze jest to jakaś metoda :D Mimo wszystko dziękuję za ogrom pracy którą wkładasz.

#69 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27481 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 maj 2015 - 17:19

Zawsze jest to jakaś metoda

Drogi Kolego, strona stroną, a żyć trzeba zwłaszcza, że należy się już zacząć rozglądać za jakimś sponsorem lub nabywcą udziałów (dochody lecą na łeb na szyję i pewnie już w czerwcu nie ogarnę nimi wszystkich wydatków związanych z WD). To są poważne problemy, które aktualnie najbardziej mnie absorbują..



#70 wróbel75

wróbel75

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1589 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 29 maj 2015 - 07:59

Przedstawiasz mnie w trochę innym świetle niż to zamierzone.

Nie miałem absolutnie zamiaru przedstawiać ciebie w jakimkolwiek świetle (a już na pewno nie w roli tyrana i poganiacza) Jeżeli tak wyszło to przepraszam.

Po prostu było to przemyślenie że my tu wszyscy mamy jakieś swoje życie a moderatorzy dodatkowo wzięli sobie na kark całą oprawę WD która z pewnością prócz pieniędzy kosztuje ich sporo czasu.

Niemniej jednak Jeszcze raz Cię przepraszam :blush:



#71 Mira

Mira

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćGiżycko

Napisano 11 lis 2015 - 22:57

Mam ochotę wypróbować Twój przepis, ale strasznie tu mało wody na tyle mąki.

Oto przepis na chlebek1kg mąka pszenna typ 6500,25kg maka żytnia (nie znam typu ale jest biała)100 ml zakwaszonego ciasta żytniego (konsystencji gęstej śmietany)25 gram drożdżyok.0,35 l wody2 łyżeczki soliPo wymieszaniu składników czekać aż wyrośnie,następnie wyrobić ciasto jeszcze raz i znów czekać aż wyrośnie wtedy posmarować wierzch rozpuszczoną kawą zbożową i do pieca na godzinę ,po wyjęciu znowu posmarować kawą zbożową.A tutaj ten sam chlebek tylko w foremkach (podana porcja dotyczy jednej foremki). bf2266c8217ce3demed.jpg d9c341606d535ec2med.jpg



#72 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 12 lis 2015 - 21:20

Mira tutaj nie jest malo wody. na 250g maki, masz 350ml, do tego jeszcze 100ml zakwasu, gdzie zakwas jest zawsze plynny. Nie jest malo wody. Zrob i zobaczysz.



#73 Mira

Mira

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćGiżycko

Napisano 17 lis 2015 - 21:20

Hmmm wydaje mi się, że potrafię czytać ze zrozumieniem.;-) hehe. W przepisie jest w sumie 1250 mąki. 1 kilo 650 i 250 g mąki żytniej. Nawet gdybyśmy dali 100 g zaczynu to te 350 mil wody wydaję mi się niewystarczająca. Chyba muszę wypróbować ten przepis. Nie mam wyjścia.:grin:

Użytkownik Mira edytował ten post 17 lis 2015 - 21:21


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#74 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5010 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 17 lis 2015 - 21:41

Mira, az wrocilam do strony gdzie byl przepis, widze moj blad w czytaniu  :laugh: , przepraszam. Jednak koledze chleb wyszedl ladny, chyba bedziesz musiala sprobowac, aby sie przekonac.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych