Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby wykonane w Szkole Domowego Masarstwa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#101 arkdom

arkdom

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1123 postów
  • MiejscowośćMysłowice

Napisano 05 cze 2010 - 22:12

(może to efekt 3 dniowego peklowania zwykłą solą

Zwykłą solą, to można sobie mięso zasolić, ale nie zapeklować.

#102 jacekckm

jacekckm

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 42 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 23 maj 2011 - 20:51

Przypomnijcie mi przez jakie sito mielimy II-jeczkę na Głogowską ?

#103 Biotit

Biotit

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1576 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 23 maj 2011 - 21:41

Poszukaj w wątku "kiełbasa z PRL" tam podałem przepis na Głogowską

#104 jacekckm

jacekckm

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 42 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 24 maj 2011 - 06:14

Dzięki widzę 10 sito i na takim robię .
Teraz mam pytanie odnośnie osadzania kiełbasy .Czy jeśli ją teraz w tym okresie (jest ciepło )wsadzię nabitą w jelita do pojemnika i schowam do lodówki to czy ona przez noc się osadzi czy to musi być osadzanie na wiszącą na kijach .Problem jest w tym ,że pracuję do wieczora i nie mam czasu już jej uwędzić wędzę na drugi dzień .

Jakie mogą być negatywne skutki nie osadzenia ??

#105 Biotit

Biotit

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1576 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 24 maj 2011 - 09:36

Witaj
Ja późnym wieczorem nadziewałem tą kiełbasę, osadzała się całą noc na balkonie (12 C), rano osuszyłem wiatrem, potem w rozgrzanej wędzarni i było ok. Kiełbasa naprawdę wychodzi b.smaczna i krucha, warto ją zrobić.

#106 vlodi

vlodi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 402 postów
  • Miejscowośćokolice Mragowa

Napisano 24 maj 2011 - 21:12

Witajcie, czy przepis na głogowską znajdę na stronie WB?

#107 Zico

Zico

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2159 postów
  • MiejscowośćŻyrardów

Napisano 24 maj 2011 - 21:21

a opcja szukaj to co - za trudne :grin:
proszę https://wedlinydomow...

#108 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1366 postów

Napisano 24 maj 2011 - 22:38

a opcja szukaj to co - za trudne :grin:
proszę https://wedlinydomow...

Pewnie ze za trudne :devil: jak ktoś wchodzi na stronę kilka razy do roku i nie zna podstawowych zasad obsługi strony a często i komputera to trzeba zrozumieć i takie komentarze to se wsadź w ...

[size=9][ Dodano: Wto 24 Maj, 2011 23:44 ][/size]
:wink: :wink: i w tym momencie może jestem niegrzeczny , ale jak ja zaczynałem moją przygodę z WB to nie spotkałem się z taką arogancją :grin: i dlatego dziś tu jestem :wink:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#109 vlodi

vlodi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 402 postów
  • Miejscowośćokolice Mragowa

Napisano 25 maj 2011 - 06:04

Dzięki Zico za linka.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych