pis67 Posted February 14, 2013 Report Share #51 Posted February 14, 2013 Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie , Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268098 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted February 14, 2013 Report Share #52 Posted February 14, 2013 Co do kaszanki,to z solą robię tak jak Andrzej,po wymieszaniu wszystkich skladników całość ważę i dodaję 18 gr soli na 1 kg.Bezpośrednio po parzeniu smakowo wydaje się za słone, ale póżniej jest OK. Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268101 Share on other sites More sharing options...
jacak Posted February 14, 2013 Report Share #53 Posted February 14, 2013 Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie , Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... U mnie żona zażyczyła sobie, jako pierwszą, białą kaszankę i jeśli jej będzie smakowała ta biała to następną robimy z krwią :thumbsup: Quote Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268113 Share on other sites More sharing options...
renesi Posted February 14, 2013 Report Share #54 Posted February 14, 2013 Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie , Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... Pis smaku kaszanki krwistej nie pamiętam bo jej nie jadłam od ponad 15 lat kaszankę biało jem i robię jakiś rok więc porównania nie mam Do mojej kaszanki daję mięso z obgotowanych kości z2 schabów i2 karczków i żeber odciętych od boczku i jakieś tłustości które do kiełbasy się nie nadają krwiste części wyrzucam plus 3 serca i skórki oraz 50dkg wątróbki i dużo cebuli Co do kaszy jęczmiennej i gryczanej nie wiem bo zawsze jej ugotuję za dużo po prostu stopniowo dodaje i mieszam Ze zbytem białej kaszanki uwierz mi nie mam problemu bywa ze jej mam za mało Problem był by zachęcić ludzi do jej spróbowania Każdemu bardzo smakuje i nikt mnie nie pyta już o krwiste kaszanki Ale jak napisałam ja porównania nie mam liczę na szczerość ludzi którzy ją oceniają Quote Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268116 Share on other sites More sharing options...
jacak Posted February 14, 2013 Report Share #55 Posted February 14, 2013 jacak, ja bym dała 0,30kg kaszy gryczanej i , 0,40kg kaszy jęczmiennej do ugotowania kasz rosołu z obgotowania mięsa daję 2razy tyle co wago kaszy Kasze oczywiście gotujemy osobno Da twojego składu dodałabym 0,30kg wątróbkę sparzoną daje kaszance ciemniejszy kolor i w smaku jest taka kaszanka lepsza oraz 4 cebule przysmażone na smalcu Pamiętaj farsz na kaszankę musi być dobrze przesolony Podczas parzenia odda dużo soli Kaszanka w zasadzie to taki smietnik ale jaki smacznyTu piszesz o czterech przesmażonych cebulach... boję sie że może być za dużo , zacznę od dwóch szt . Quote Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-268122 Share on other sites More sharing options...
Romo Posted October 31, 2013 Report Share #56 Posted October 31, 2013 No to już wiem dla czego moja kaszanka jest za sucha i się rozsypujenie dałem skórek. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-309899 Share on other sites More sharing options...
mickirl78 Posted November 3, 2013 Report Share #57 Posted November 3, 2013 Chyba będę musiał ,wziąć się za zrobienie białej kaszanki. Narobiliście mi smaka Quote Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2225-kiszka-kaszana-bia%C5%82a/page/3/#findComment-310694 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.