Jump to content

Recommended Posts

Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie ,

Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Co do kaszanki,to z solą robię tak jak Andrzej,po wymieszaniu wszystkich skladników całość ważę i dodaję 18 gr soli na 1 kg.Bezpośrednio po parzeniu smakowo wydaje się za słone, ale póżniej jest OK.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Problemem jest zachęcić ludzi do białej kaszanki bo każdy chce krwistą a z moich rąk krwista nie wyjdzie ,

Kaszanka z krwią ma swój smak, a biała cóż, taka sobie, szału ni ma, ludzi się nie zachęci, no chyba że... :cool:

U mnie żona zażyczyła sobie, jako pierwszą, białą kaszankę i jeśli jej będzie smakowała ta biała to następną robimy z krwią :thumbsup:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Pis smaku kaszanki krwistej nie pamiętam bo jej nie jadłam od ponad 15 lat kaszankę biało jem i robię jakiś rok więc porównania nie mam Do mojej kaszanki daję mięso z obgotowanych kości z2 schabów i2 karczków i żeber odciętych od boczku i jakieś tłustości które do kiełbasy się nie nadają krwiste części wyrzucam plus 3 serca i skórki oraz 50dkg wątróbki i dużo cebuli Co do kaszy jęczmiennej i gryczanej nie wiem bo zawsze jej ugotuję za dużo po prostu stopniowo dodaje i mieszam Ze zbytem białej kaszanki uwierz mi nie mam problemu bywa ze jej mam za mało

Problem był by zachęcić ludzi do jej spróbowania Każdemu bardzo smakuje i nikt mnie nie pyta już o krwiste kaszanki Ale jak napisałam ja porównania nie mam liczę na szczerość ludzi którzy ją oceniają

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

jacak, ja bym dała 0,30kg kaszy gryczanej i , 0,40kg kaszy jęczmiennej do ugotowania kasz rosołu z obgotowania mięsa daję 2razy tyle co wago kaszy Kasze oczywiście gotujemy osobno Da twojego składu dodałabym 0,30kg wątróbkę sparzoną daje kaszance ciemniejszy kolor i w smaku jest taka kaszanka lepsza oraz 4 cebule przysmażone na smalcu Pamiętaj farsz na kaszankę musi być dobrze przesolony Podczas parzenia odda dużo soli Kaszanka w zasadzie to taki smietnik ale jaki smaczny

Tu piszesz o czterech przesmażonych cebulach... boję sie że może być za dużo

, zacznę od dwóch szt .

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

• 8 months later...