Jump to content
Przypominam wszystkim Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi, możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Recommended Posts

Już w te święta możecie cieszyć się smakiem tradycyjnych, smacznych i sprawdzonych wyrobów oferowanych przez masarnię naszego Kolegi pis67. Polecamy i zapraszamy do zakupów.

Dzień dobry Wszystkim.

W związku z szybkim rozwojem rynku przesyłek i po sprawdzeniu, że to super działa: dziś wysyłam, jutro paczka u klienta,
w odpowiedzi na sugestie  i zapotrzebowanie stałych i przyszłych klientów, postanowiłem zamieścić na naszym forum cennik naszych wyrobów, które można nabyć drogą wysyłkową lub bezpośrednio u nas w masarni. 
Wędliny, które oferujemy są zawsze świeże, wykonane z najlepszej jakości surowca, wyłącznie z naturalnych składników. Wytwarzane są według tradycyjnych receptur, zgodnie z Polską Tradycją Masarską. Nasze wędliny są przeznaczone dla Wszystkich ceniących sobie smak i dbających o zdrowie, w tym dla dzieci, by dostały to co najlepsze. 
Pełnowartościowe naturalne produkty to klucz do zdrowia, szczęścia, o zgrabnej sylwetce nie wspomnę. 
Może trochę historii: wędliny na własne potrzeby robię od 1994 roku, w 2016 roku kupiłem małą nową masarnię w miejscowości Mroczno (województwo warmińsko-mazurskie), gdzie w składzie czteroosobowym codziennie pracujemy nad wędlinami z mięsa, "śmieci" do produkcji nie używamy. Wędliny robimy z gotowych elementów, głównie wieprzowych, zezwolenia mamy na produkcję również z drobiu, wołowiny i dziczyzny. Z szerokiej gamy dodatków E używamy tylko peklosól E250. 
Żadnego glutenu, mleka, barwników, wielofosforanów, wzmacniaczy smaku, konserwantów, karagenów i wielu innych dodatków powszechnie stosowanych w produkcji wędlin,  nie znajdziecie w naszych wyrobach. 
Dodam, że to dzięki forum moja droga zawodowa zmieniła bieg na właściwy, czyli obecnie robię to co lubię - głównie wędliny zawodowo, ale i sery się zrobi, piwko uwarzy, rybkę uwędzi, czy nalewkę nastawi. Nie muszę dodawać, że uczestniczyłem nie raz w kursach organizowanych przez Wędzarniczą Brać z zakresu wędliniarstwa czy serowarstwa - to pomaga, a wiedza zdobyta na zlotach - bezcenna. 
W naszym cenniku jest dość duży asortyment wyrobów, generalnie wszystko dostępne jest na bieżąco, choć czasem mogą zdarzyć się drobne braki. Obecnie bazujemy na asortymencie zimowym, zgodnym z zapotrzebowaniem klientów. Spełniamy również życzenia klientów na inny asortyment niż w cenniku, w miarę możliwości czasowych. 
Nadmienię, że każdy rejon naszego kraju ma własne upodobania, nieco inne smaki i receptury, nie zawsze to co dobre na południu smakuje na północy - dlatego bazujemy na starych branżowych recepturach bez udziwniania. 
Mamy też forumowy certyfikat rekomendacji numer 1, to tak dla informacji. 
To teraz kilka konkretów:

Masarnia Szczepański sp. z o.o.
13-324 Mroczno 23E

Pracujemy codziennie 8-16 i dłużej. 
Wysyłam od poniedziałku do czwartku, tak jest najlepiej i najszybciej paczka dochodzi do adresata. 
Płatność BLIK lub przelew, stali klienci jak zwykle przelew po otrzymaniu przesyłki. 
Po stronie klienta leży przesłanie mi kodu nadania do paczkomatu InPost, który mamy niedaleko. 
Zamówienia przyjmujemy na pocztę mailową pod adresem pis67@o2.pl lub masarniaszczepanski@gmail.com lub telefonicznie pod numerem 723 777 780. 
Paragon lub faktura VAT z rozliczeniem jest umieszczana w paczce, wysyłam wcześniej zdjęcie do rozliczenia. 

CENNIK – MASARNIA SZCZEPAŃSKI – 2024

NAZWA CENA/KG  
BALERON 46.50  
BOCZEK ROLOWANY, FASZEROWANY 38.00  
BOCZEK WĘDZONY, BOCZEK PARZONY 35.00  
BOCZEK wędzony MIELONY z przyprawami 250G 8,5/SZT.  
CHORIZO 52.00  
FILET W SIATCE Z INDYKA 46.50  
FILET Z INDYKA W GALARECIE 0  
FILET Z KURCZAKA WĘDZONY 34.00  
FRANKFURTERKI 40.00  
KABANOSY WIEPRZOWE, KABANOSY Z INDYKA 52.00  
KASZANKA GRYCZANA - KASZA BIAŁA 19.00  
KIEŁBASA BIAŁA SUROWA, PARZONA 28.00  
KIEŁBASA CHŁOPSKA, ŚLĄSKA 34.00  
KIEŁBASA GRILLOWA MAZURSKA 29.50  
KIEŁBASA JAŁOWCOWA, MYŚLIWSKA 36.50  
KIEŁBASA LISIECKA 43.00  
KIEŁBASA POLSKA WĘDZONA 36.50  
KIEŁBASA SZYNKOWA 38.50  
KIEŁBASA Z FILETA KURCZAKA, kiełbasa Z INDYKA 34.50  
KIEŁBASA Z SEREM 0  
MIODOWA POLĘDWICA z fileta indyka 46.50  
KIEŁBASA KRAKOWSKA, ŻYWIECKA 36.50  
KIEŁBASA KRAKOWSKA SUCHA Z ZIELONYM PIEPRZEM 43.00  
KIEŁBASA WIEJSKA 34.00  
KIEŁBASKI ŚNIADANIOWE 30.00  
METKA CEBULOWA 27.50  
METKA LUKSUSOWA 27.00  
METKA ŁOSOSIOWA 27.00  
MIELONKA WP. 31.00  
MORTADELA 31.00  
OZORY W GALARECIE 34.00  
PACHWINA 0  
PANCETTA BOCZEK DOJRZEWAJĄCY 54.50  
PARÓWKI, KIEŁBASA PARÓWKOWA 28.00  
PARÓWKI SYSKI, JELITO BARANIE 32.00  
PASZTET CZYSTY, ZE ŚLIWKĄ, Z ŻURAWINĄ 450-500G 13,50/SZT.  
PASZTETOWA PODWĘDZANA 24.00  
PASZTETOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI 25.00  
PIECZEŃ 34.00  
PIEPRZÓWKA 52.00  
POLĘDWICA PARZONA SOPOCKA 46.50  
POLĘDWICA, KARKÓWKA DOJRZEWAJĄCA 79.00  
POLĘDWICA WĘDZONA ŁOSOSIOWA 46.50  
POLĘDWICZKA WĘDZONA 49.50  
ROLADA NIEDŹWIEDZIA, KIEŁBASA DRWALA 39.50  
SALAMI 69.00  
SALCESON CZARNY, CZERWONY 32.50  
SALCESON OZORKOWY 36.50  
SŁONINA WĘDZONA 0  
SMALEC 250G Z CEBULĄ I PRZYPRAWAMI 7/SZT.  
SMALEC 500G Z CEBULĄ I PRZYPRAWAMI 14/SZT.  
SZYNKA PARZONA KULKA, DOLNA Z TŁUSZCZYKIEM, SZYNKA WĘDZONA GÓRNA ZRAZOWA 46.50  
SZYNKA W PRZYPRAWACH DOJRZEWAJĄCA 52.00  
SZYNKÓWKA PODSUSZANA 43.00  
UDKO KURCZAKA WĘDZONE 19.50  
UDZIEC X INDYKA W GALARECIE 35.00  
UDZIEC Z INDYKA WĘDZONY SIATKA 39.50  
ŻEBRA WĘDZONE 21.50  
SCHINKENSPECK 59.00  

Zapraszam do zakupów i zapewniam, iż będziecie zadowoleni.

Piotr Szczepański - pis67
  • Like 4

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

• Maxell changed the title to Kolega Piotr (pis67) zaprasza do światecznych zakupów internetowych
  • Maxell featured this topic
11 godzin temu, szrekPL napisał(a):

A czy jest jakaś strona poza forum żeby można było link podesłać komuś...

Niestety nie ma...  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Kilka krotnie byłem smakoszem i degustatorem wędlin od kolegi Piotra.Pełen szacunek.Wyroby są naprawdę z najwyższej półki.Serdecznie polecam

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Nieśmiało zaproponuję może zrobienie jakiejś foto prezentacji poszczególnych wyrobów bo przy tak obfitym asortymencie może to pomoże w podjęciu decyzji zakupowej - w sumie 90% z nas jak nie więcej i tak kupuje oczami 😁

Niejednokrotnie miałam przyjemność smakować produkty Piotrka, godne polecenia. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Wyroby godne polecenia !!! :tongue:

Doskonałej jakości, bardzo smaczne, wg tradycyjnych receptur.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Dziękuję za opinie. Za zgodą WiśniHel udostępnię kilka fotek na początek kilka fotek moich wyrobów z jego archiwum foto. :cool: 

Parówki syski, jałowcowa, krakowska sucha z zielonym pieprzem, pasztet z żurawiną, pod nim ze śliwką, lisiecka.   cdn.

Messenger_creation_844297133660639.jpeg

Messenger_creation_318610680579247.jpeg

Messenger_creation_251605444528056.jpeg

Messenger_creation_641615144469739.jpeg

Messenger_creation_994787135108591.jpeg

• Like 2
  • Upvote 1
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Szynka wędzona, chłopska, parówkowa, chorizo, szynkówka podsuszana, boczek wędzony, baleron, polędwica w przyprawach. :cool:

Messenger_creation_209850418585985.jpeg

Messenger_creation_618764263782822.jpeg

Messenger_creation_993314311923396.jpeg

Messenger_creation_1044054616589687(1).jpeg

Messenger_creation_297849862878034.jpeg

Messenger_creation_3333759670101251.jpeg

Messenger_creation_614693060839683.jpeg

Messenger_creation_1511825692555003.jpeg

Zdjęcia przepiękne - wygląd można pokazać

Szkoda, że smaku nie da się zaprezentować na forum, ale Ci co jedli wędliny Piotra wiedzą że jest to SMAK NIEZAPOMNIANY

POLECAMY

MIRKON
39 minut temu, MIRKON napisał(a):

SMAK NIEZAPOMNIANY

POLECAMY

Podaj proszę Mirku nazwy tych niezapomnianych smaków , bo wszystkich zapewne nie dane Ci było degustować . A w tak szerokim asortymencie trudno wybrać. 

Edited by Muski

Muskie - to ryba 🙃

Ja jedynie założyłem Piotrkowi temat. Resztę, asortyment, opis produktów, ceny itp. leżą w gestii producenta. Produkty do naszej giełdy powinien dodawać sam, gdyż wymagane są różne dane.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

17 godzin temu, Muski napisał(a):

Podaj proszę Mirku nazwy tych niezapomnianych smaków , bo wszystkich zapewne nie dane Ci było degustować

I tu Masz rację,  w trakcie złotów próbowałem wielu wyrobów Piotra. Wszystkie mi smakowały. 

MIRKON

pieprzówka dojrzewająca, żywiecka, udziec z indyka w galarecie, polędwica miodowa z fileta indyka,  szynka dojrzewająca, salami,

kiełbasa  drwala,

Bez nazwy.jpg

Bez nazwy4.jpg

udziec.jpg

Bez nazwy2(1).jpg

Bez nazwy3.jpg

Bez nazwy6.jpg

Bez nazwy5.jpg