Maxell Posted December 10, 2024 Report Share #1 Posted December 10, 2024 Czytając niektóre wpisy dotyczące planowanych przez WB szkoleń, a także zapytania, jakie otrzymuję w tej sprawie na PW, maila i telefon, pozwolę sobie na kilka słów wyjaśnienia. Część z tych zapytań ma wyraźnie roszczeniowy charakter, co przy całkowitym braku zaangażowania tych osób w rozwój naszego forum, jest tym bardziej niesmaczne. Pisałem już wielokrotnie, iż pracujemy intensywnie nad przywróceniem szkoleń na warunkach jak najbardziej korzystnych dla członków WB i nie tylko. Mogę Was zapewnić, że prace trwają. Patrząc z boku, możecie mieć wrażenie, że wszystko się ślimaczy, ale zapewniam że systematycznie „rozbijamy” bariery biurokratyczne, aby zapewnić przyszłym kursantom jak najlepsze warunki. Nic chyba się nie stanie, jeśli zdradzę w końcu część tajemnicy naszych planów. Otóż staramy się, aby koszty uczestnictwa w przyszłych szkoleniach, ograniczały się jedynie do…. kosztów dojazdu, oraz ewentualnego opłacenia egzaminu dla chcących posiadać certyfikat umożliwiający podjęcie pracy w branży obróbki mięsa. Koszty szkolenia, zakwaterowania i wyżywienia ponosiłby organizator. Nam, na forum pozostanie jedynie stworzenie systemu weryfikacji osób, które wezmą udział w szkoleniach. Mam tutaj na myśli, staż na forum, zaangażowanie w naszą działalność itp. Drugą sprawą będzie sposób ewentualnej kwalifikacji nowych członków WB. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Proszę zatem o wyrozumiałość i cierpliwość. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22443-nieco-informacji-na-temat-prac-prowadzonych-na-rzecz-przywr%C3%B3cenia-szkole%C5%84/ Share on other sites More sharing options...
Muski Posted December 10, 2024 Report Share #2 Posted December 10, 2024 55 minut temu, Maxell napisał(a): jakie otrzymuję w tej sprawie na PW, maila i telefon O dziwo , też czasami mam takie pytania 🙃. Trzeba mieć jasność, że procedura uzyskania dotacji na taką formę szkoleń trwa zwykle ponad rok / czasami do 2/ , papierologji opasłe segregatory. Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22443-nieco-informacji-na-temat-prac-prowadzonych-na-rzecz-przywr%C3%B3cenia-szkole%C5%84/#findComment-974883 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 10, 2024 Author Report Share #3 Posted December 10, 2024 Nie zapeszając, na razie wszystko zmierza w dobrym kierunku. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22443-nieco-informacji-na-temat-prac-prowadzonych-na-rzecz-przywr%C3%B3cenia-szkole%C5%84/#findComment-974884 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts