Jump to content

Recommended Posts

19 minut temu, MariuszB napisał(a):

Skąd przepis?

Przepis jest na Forum. Maxell kiedyś wrzucił taki zbiór receptur na konserwy wojskowe.

Znalazłem.:D

 

 

Edited by Todek
uzupełnienie
  • Like 1
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991476
Share on other sites

Dzięki, tak podejrzewałem że o ten zbiór chodzi 😉  robiłem kilka pozycji z tego spisu ale jako słoikówkę, były OK, choć jak dla mnie to brakowało przypraw, ale zaradziłem temu 🙂 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991504
Share on other sites

9 godzin temu, MariuszB napisał(a):

robiłem kilka pozycji z tego spisu ale jako słoikówkę, były OK, choć jak dla mnie to brakowało przypraw,

Mariusz pokazałbyś światu Twoje wyroby ja oraz forumowicze chętnie by się nauczyli czegoś noweg na podstawie Twoich doświadczeń (opisów, zdjęć  wykonanych wyrobów).

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991623
Share on other sites

Grzesiek, jakbym robił coś nowego, według własnego pomysłu to nie ma problemu, ale pokazywanie czegoś co zostało powielone tysiące razy jak dla mnie nie ma sensu, za to zajmuje tylko miejsce na serwerze, ale jak będę robił autorski przepis to czemu nie?

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991658
Share on other sites

5 godzin temu, MariuszB napisał(a):

pokazywanie czegoś co zostało powielone tysiące razy jak dla mnie nie ma sensu, za to zajmuje tylko miejsce na serwerze,

Mariusz skąd ten niepokój o  serwer myślę, że nie powinieneś się martwić. Publikacja produkt wielokrotnie wykonywanego  nigdy nie wyjdzie tak samo. Na tej podstawie każdy może wyciągnąć wnioski dla siebie po to jest forum. Chętnie poczekam, aż może kiedyś założysz swój kącik kuchenny żeby mógł się czegoś nauczyć.

  • Like 1
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991754
Share on other sites

2 godziny temu, MariuszB napisał(a):

nie dziw się

Ja np. to tak na serio , dużo pomagasz w podpowiedziach :thumbsup: toteż chętnie bym coś przyswoił z przepisów kulinarnych. Chyba że u Ciebie podobnie jak u mnie , pozwalają mi robić mięso, ryby i sery, przetwory owocowo-warzywne 🙃:hmm:.  No jeszcze mam czasami pozwolenie na ciasto ....pod warunkiem ,że pojadę do sprawdzonej cukierni..........🤣 

Edited by Muski

Muskie - to ryba 🙃

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-992041
Share on other sites

Dzięki, jak coś wiem to chętnie podzielę się wiedzą ponieważ wielokrotnie sam korzystam z wiedzy innych.

 

Spokojnie, fotorelacje będą, przepisy również, przyjdzie i na to czas, zresztą kiedyś zamieszczałem więc może pora wrócić? .... a sklepy to w większości odwiedzam w celu zakupów produktów i wyrobów których nie robimy, lub po prostu brakuje na ich zrobienie czasu.

 

PS. Ciasta to nie moja domena, tym zajmuje się Jola, ale cukierni nie omijamy, choćby ze względu na to że samodzielne wykonanie np. 2 eklerów mija się z celem i sensem 🙂 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-992047
Share on other sites

  • 7 months later...

Halo, halo, mam pytanie do robiących kaszanki.:D

Czy to jest normalne, że podczas parzenia kaszanki, do wody przedostaje się spora ilość tłuszczu?

Też tak macie, czy ja coś źle robię?

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-1040250
Share on other sites

9 minut temu, Todek napisał(a):

Czy to jest normalne, że podczas parzenia kaszanki, do wody przedostaje się spora ilość tłuszczu?

Główna przyczyna to długie gotowanie surowca tłuszczowego. Powinien być blanszowany lub surowy.

Wysoka temperatura obróbki termicznej.

  • Upvote 2
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-1040251
Share on other sites

Godzinę temu, szrekPL napisał(a):

nie miałem prawie wcale wycieku,

Chyba wiem o co chodzi. Przed parzeniem nakłułem jelita. Tak kiedyś robił taki stary wiejski masarz z którym przerobiłem duuuuuużo świnek.:D

Rozumiem, że chyba nie należy nakłuwać jelit. Tylko napełniać je odpowiednio luźno.

 

 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-1040272
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.