Todek Posted February 13 Report Share #1 Posted February 13 Kaszanka wojskowa. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/ Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted February 13 Report Share #2 Posted February 13 Ładna, dwa tygodnie temu też ukręciłem 20 kg z tego 14 kg do konserw 400g Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991420 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted February 13 Report Share #3 Posted February 13 1 godzinę temu, Todek napisał(a): Kaszanka wojskowa Pierwszy raz widzę takie cudeńko, wrzuć fotę jak będziesz konsumował (tzn jak będzie do spożycia) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991446 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 13 Report Share #4 Posted February 13 2 godziny temu, Todek napisał(a): Kaszanka wojskowa. Skąd przepis? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991463 Share on other sites More sharing options...
Todek Posted February 13 Author Report Share #5 Posted February 13 (edited) 19 minut temu, MariuszB napisał(a): Skąd przepis? Przepis jest na Forum. Maxell kiedyś wrzucił taki zbiór receptur na konserwy wojskowe. Znalazłem. Edited February 13 by Todek uzupełnienie 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991476 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 13 Report Share #6 Posted February 13 Dzięki, tak podejrzewałem że o ten zbiór chodzi 😉 robiłem kilka pozycji z tego spisu ale jako słoikówkę, były OK, choć jak dla mnie to brakowało przypraw, ale zaradziłem temu 🙂 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991504 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted February 14 Report Share #7 Posted February 14 9 godzin temu, MariuszB napisał(a): robiłem kilka pozycji z tego spisu ale jako słoikówkę, były OK, choć jak dla mnie to brakowało przypraw, Mariusz pokazałbyś światu Twoje wyroby ja oraz forumowicze chętnie by się nauczyli czegoś noweg na podstawie Twoich doświadczeń (opisów, zdjęć wykonanych wyrobów). Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991623 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 14 Report Share #8 Posted February 14 Grzesiek, jakbym robił coś nowego, według własnego pomysłu to nie ma problemu, ale pokazywanie czegoś co zostało powielone tysiące razy jak dla mnie nie ma sensu, za to zajmuje tylko miejsce na serwerze, ale jak będę robił autorski przepis to czemu nie? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991658 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted February 14 Report Share #9 Posted February 14 5 godzin temu, MariuszB napisał(a): pokazywanie czegoś co zostało powielone tysiące razy jak dla mnie nie ma sensu, za to zajmuje tylko miejsce na serwerze, Mariusz skąd ten niepokój o serwer myślę, że nie powinieneś się martwić. Publikacja produkt wielokrotnie wykonywanego nigdy nie wyjdzie tak samo. Na tej podstawie każdy może wyciągnąć wnioski dla siebie po to jest forum. Chętnie poczekam, aż może kiedyś założysz swój kącik kuchenny żeby mógł się czegoś nauczyć. 1 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991754 Share on other sites More sharing options...
mamuśka Posted February 14 Report Share #10 Posted February 14 Mariusz nie daj się prosić. Bardzo chętnie bym popatrzyła na Twój kącik. 1 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991782 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted February 14 Report Share #11 Posted February 14 8 godzin temu, MariuszB napisał(a): jak będę robił autorski przepis to czemu nie Brawo , ale czasami nie autorski a zrobiony pod swój smak inspiruje innych. Qrcze też się dołączam do tej prośby 1 Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991803 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 14 Report Share #12 Posted February 14 OK. nie ma problemu, od czasu do czasu zamieszczę relację z produkcji "czegoś tam" , a nad własnym kącikiem również pomyślę. 🙂 1 1 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991856 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted February 14 Report Share #13 Posted February 14 (edited) 10 minut temu, MariuszB napisał(a): od czasu do czasu zamieszczę relację z produkcji zawsze to kolejna inspiracja i pomysł na 4 dni wolnego które posiadam cyklicznie... Edited February 14 by szrekPL Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991863 Share on other sites More sharing options...
MIRKON Posted February 14 Report Share #14 Posted February 14 23 minuty temu, MariuszB napisał(a): nad własnym kącikiem również pomyślę Czekamy 👍 MIRKON Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991870 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted February 14 Report Share #15 Posted February 14 Łoooo panie...ale presja jak już takie TUZY cisną to co mnie maluczkiemu.... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991876 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 14 Report Share #16 Posted February 14 Mogą sobie cisnąć, a i tak ostatnie słowo należy do mnie i tyle 😉😁 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991915 Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted February 14 Report Share #17 Posted February 14 @MariuszB Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Pokaż foty i zgaś niepotrzebne emocje. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991930 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 15 Report Share #18 Posted February 15 Wiesz, nie dziw się bo od pewnego wieku to tylko Takie emocje wchodzą w rachubę, także daj im się realizować 😉 😁 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-991999 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted February 15 Report Share #19 Posted February 15 (edited) 2 godziny temu, MariuszB napisał(a): nie dziw się Ja np. to tak na serio , dużo pomagasz w podpowiedziach toteż chętnie bym coś przyswoił z przepisów kulinarnych. Chyba że u Ciebie podobnie jak u mnie , pozwalają mi robić mięso, ryby i sery, przetwory owocowo-warzywne 🙃. No jeszcze mam czasami pozwolenie na ciasto ....pod warunkiem ,że pojadę do sprawdzonej cukierni..........🤣 Edited February 15 by Muski Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-992041 Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted February 15 Report Share #20 Posted February 15 Dzięki, jak coś wiem to chętnie podzielę się wiedzą ponieważ wielokrotnie sam korzystam z wiedzy innych. Spokojnie, fotorelacje będą, przepisy również, przyjdzie i na to czas, zresztą kiedyś zamieszczałem więc może pora wrócić? .... a sklepy to w większości odwiedzam w celu zakupów produktów i wyrobów których nie robimy, lub po prostu brakuje na ich zrobienie czasu. PS. Ciasta to nie moja domena, tym zajmuje się Jola, ale cukierni nie omijamy, choćby ze względu na to że samodzielne wykonanie np. 2 eklerów mija się z celem i sensem 🙂 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-992047 Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted February 15 Report Share #21 Posted February 15 1 godzinę temu, MariuszB napisał(a): samodzielne wykonanie np. 2 eklerów mija się z celem i sensem 🙂 Jedna karpatka wystarczy na dwoje.😀 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-992073 Share on other sites More sharing options...
Todek Posted October 8 Author Report Share #22 Posted October 8 Halo, halo, mam pytanie do robiących kaszanki. Czy to jest normalne, że podczas parzenia kaszanki, do wody przedostaje się spora ilość tłuszczu? Też tak macie, czy ja coś źle robię? http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-1040250 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted October 8 Report Share #23 Posted October 8 9 minut temu, Todek napisał(a): Czy to jest normalne, że podczas parzenia kaszanki, do wody przedostaje się spora ilość tłuszczu? Główna przyczyna to długie gotowanie surowca tłuszczowego. Powinien być blanszowany lub surowy. Wysoka temperatura obróbki termicznej. 2 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-1040251 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted October 8 Report Share #24 Posted October 8 Robilem ostatnio w jelicie wieprzowym 32/34+ nie miałem prawie wcale wycieku, może poluzował się węzeł albo rozwiał wręcz na którejś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-1040252 Share on other sites More sharing options...
Todek Posted October 8 Author Report Share #25 Posted October 8 Godzinę temu, szrekPL napisał(a): nie miałem prawie wcale wycieku, Chyba wiem o co chodzi. Przed parzeniem nakłułem jelita. Tak kiedyś robił taki stary wiejski masarz z którym przerobiłem duuuuuużo świnek. Rozumiem, że chyba nie należy nakłuwać jelit. Tylko napełniać je odpowiednio luźno. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22610-kaszanki/#findComment-1040272 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts