Zofintal Posted February 14 Report Share #1 Posted February 14 (edited) Świeży surowiec na kaszankę i pasztet. Skład Głowizna Tłuszczu miękki (Pachwina) Podgardle ze skórą Wątroba Płuca Skóry Krew (Świeża) Kasza jęczmienia 3 kg Kasza gryczana prażona 1 kg Przyprawy- Sól,pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie mielone,majeranek. Wszystkie przyprawy dodane bez ważenia do uzyskania odpowiedniego dla mnie smaku. Edited February 14 by Zofintal 3 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/ Share on other sites More sharing options...
Muski Posted February 14 Report Share #2 Posted February 14 Ile mięsa i ile skórek dałeś ? Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-991637 Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted February 14 Author Report Share #3 Posted February 14 Waldku ja nigdy nie ważę, ale odszukałem paragon i jest 3,5 kg podgardla oraz 1,3 kg skórek 1 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-991662 Share on other sites More sharing options...
Adamjj Posted February 21 Report Share #4 Posted February 21 Jak konserwy były sterylizowane w szybkowarze to jaki czas? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-994469 Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted February 22 Author Report Share #5 Posted February 22 W autoklawie 45 min Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-994485 Share on other sites More sharing options...
cezar Posted February 22 Report Share #6 Posted February 22 Jaka temperatura w autoklawie ? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-994500 Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted February 22 Author Report Share #7 Posted February 22 121 ⁰C Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-994704 Share on other sites More sharing options...
Adamjj Posted February 23 Report Share #8 Posted February 23 Konsystencja jest jak z jelita?,i czy kasza tak samo przygotowywana do puszki czyli aldente? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-994739 Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted February 23 Author Report Share #9 Posted February 23 Taka jak z jelita i zrobione aldente Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22616-kaszanka/#findComment-994745 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts