Jump to content

Recommended Posts

Witam

Poniżej zestaw mięs, które chciałbym użyć do produkcji parówek. Proszę o opinię i zweryfikowanie.

1, łopatka - wieprzowina 2A -  1,5 kg

2, boczek, skrawki tłuste - wieprzowina 2B - 1 kg

3, golonka - wieprzowina 3 - 0,5 kg

4, podgardle - wieprzowina tłusta - 2 kg

Tłuszczu wyliczyłem na około 40 %, ale nie wiem, czy dobrze.

Pozdrawiam 

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22677-zestaw-mi%C4%99s-na-par%C3%B3wki/
Share on other sites

2 godziny temu, masgar1 napisał(a):

zestaw mięs, które chciałbym użyć do produkcji parówek

 

Parówkowa emulsja powinna mieć (30-35)% mięs kleistych (golonka, wołowina), (40-45)% mięs tłustych i (20-25)% lodu.

Tłuszcz w masie mięsnej (bez wody) powinien mieć wartość ok. 30%.

Jeżeli dysponujesz powyższym zestawem mięs to daj do parówek 0,5kg IIA , i dokup  1kg golonek llb wołowiny (Bez skóry i bez kości).

Pozostałe tłuszcze są O.K.

 

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.