Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Czy uwędzona szynka musi być parzona


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2056 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 02 mar 2009 - 19:42

Witam Dziadku .

Jak Myślisz - czy powinienem prz pieczeniu wędzonek jeszcze obniżyć dawkę peklosoli,

i do jakiej wielkości mogę obniżać jej zawartość.

Czy jest jakaś wartość krytyczna, po której mięso już nie będzie zakonserwowane.

Czuj dym.

#22 bruce

bruce

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • MiejscowośćKnurów

Napisano 06 mar 2009 - 23:31

uwaga rano w sobote zaczyna sie wedzenie
solanka dawno wymieniona, miesko sobie obcieka i czeka na smaczny dymek ;) a efektami pochwale sie w niedziele ;)
pozdrawiam - czuj dym!

#23 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27376 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 06 mar 2009 - 23:32

Powodzenia Kolego. :grin:

#24 bruce

bruce

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • MiejscowośćKnurów

Napisano 08 mar 2009 - 22:14

no wiec tak jak obiecalem ;p
troszke tego bylo :)


Dołączona grafika

ale wszystko zmiescilo sie w tej starodawnej rozlecanej wedzarni. tu odbywa sie osuszanie ;)

Dołączona grafika

to juz po osuszaniu i w trakcie wedzenia, niestety musielismy otwierac wedzarnie bo strasznie padalo i nie wiedzielismy co jest z mieskiem, poza tym trzeba pozmieniac kolejnosc

Dołączona grafika

a oto ja, ranny kolega malusienki schabik oraz 4 indyki

Dołączona grafika

no i efekt koncowy ( szynka jeszcze przed parzeniem ale ten rozkrojony kawaleczek to juz uparzony indyk kawaleczek karczku boczek oraz w siatce schabik


Dołączona grafika

czuj dym
ide jesc :D

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#25 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12625 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 08 mar 2009 - 23:05

Witam

no wiec tak jak obiecalem ;p
troszke tego bylo :)



Po prostu super robota :!: :!: :!:


Pozdrawiam




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych