Maxell Posted February 23, 2009 Report Share #1 Posted February 23, 2009 Aktualnie prowadzone programy szkoleń, dotyczą ogólnego (podstawowego) szkolenia w zakresie masarstwa domowego. W następnej kolejności zajmiemy się bardziej szczegółowym i kierunkowym podejściem do tematyki, w związku z czym, planujemy zajęcia kilkudniowe, poświęcone jedynie produkcji: kiełbas różnego rodzaju, wyrobów podrobowych, wędzonek, wyrobów szynkowarowych, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów z drobiu i ryb itp. Pełna lista tematów jest bardzo długa.Przy realizacji wyznaczonych celów, liczymy także na pomoc specjalistów z grupy SUPER VIP. :grin: Zawężenie tematyki szkoleń, pozwoli na znaczne podniesienie poziomu nauczania i kierowane będzie głównie do osób, które zaliczyły I etap szkolenia – szkolenie ogólne i posiadają już pewną, podstawową wiedzę w zakresie domowej produkcji masarskiej.Perspektywy są piękne, oby tylko zdrówko nam dopisywało. :wink: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/ Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted February 23, 2009 Report Share #2 Posted February 23, 2009 Człowiek się uczy całe życie - jak zrobić kiełbasę. :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58006 Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted February 23, 2009 Report Share #3 Posted February 23, 2009 Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa. Proste ale zawsze powtarzam te składniki robimy przy rozbiorze mięsa i jeżeli zachowamy odpowiednie proporcje to nigdy nie powstydzimy się swojej kiełbasy.Klasyfikacja mięs i PRAWIDłOWE ICH ROZDROBNIENIE to podstawa i tego nauczymy się na kursie. Pozdrawiam Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58007 Share on other sites More sharing options...
andy Posted February 23, 2009 Report Share #4 Posted February 23, 2009 Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasaWiem po sobie, ze to nie jest proste. W trakcie produkcji domowej, dla laika, problemy narastają. Wiem! Głupoty, niedoczytanie, niezrozumienie, przedobrzanie i inne pierdoły. Z tym się też trzeba oswoić. Dobrze by było, gdyby ktoś w odpowiednim momencie złapał za rękę i powiedział: "tój! nie tak! bo..." Myślę, że po to Cię mamy DZIADKU!? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58012 Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted February 23, 2009 Report Share #5 Posted February 23, 2009 Andy dobrze piszesz, ale rutyna nieraz narobi kłopotu i trudno nie raz nie poddać się jej. i dobrze Dziadka złapać za rękę i powiedzieć -nie tak to miało być . Pozdrawiam Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58016 Share on other sites More sharing options...
andy Posted February 23, 2009 Report Share #6 Posted February 23, 2009 DZIADEK, ale się wykręciłeś! Masz rację! Ale prostuj nas dalej! :grin: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58019 Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted February 24, 2009 Report Share #7 Posted February 24, 2009 na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa.Jak to mi ktoś ostatnio powiedział: Najważniejsze, to dobrze wymieszać: Przyprawy, składniki, to kwestia tego, co kto lubi :lol: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58133 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.