Maxell Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Lutego 2009 Aktualnie prowadzone programy szkoleń, dotyczą ogólnego (podstawowego) szkolenia w zakresie masarstwa domowego. W następnej kolejności zajmiemy się bardziej szczegółowym i kierunkowym podejściem do tematyki, w związku z czym, planujemy zajęcia kilkudniowe, poświęcone jedynie produkcji: kiełbas różnego rodzaju, wyrobów podrobowych, wędzonek, wyrobów szynkowarowych, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów z drobiu i ryb itp. Pełna lista tematów jest bardzo długa.Przy realizacji wyznaczonych celów, liczymy także na pomoc specjalistów z grupy SUPER VIP. :grin: Zawężenie tematyki szkoleń, pozwoli na znaczne podniesienie poziomu nauczania i kierowane będzie głównie do osób, które zaliczyły I etap szkolenia – szkolenie ogólne i posiadają już pewną, podstawową wiedzę w zakresie domowej produkcji masarskiej.Perspektywy są piękne, oby tylko zdrówko nam dopisywało. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lutego 2009 Człowiek się uczy całe życie - jak zrobić kiełbasę. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lutego 2009 Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa. Proste ale zawsze powtarzam te składniki robimy przy rozbiorze mięsa i jeżeli zachowamy odpowiednie proporcje to nigdy nie powstydzimy się swojej kiełbasy.Klasyfikacja mięs i PRAWIDłOWE ICH ROZDROBNIENIE to podstawa i tego nauczymy się na kursie. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Lutego 2009 Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasaWiem po sobie, ze to nie jest proste. W trakcie produkcji domowej, dla laika, problemy narastają. Wiem! Głupoty, niedoczytanie, niezrozumienie, przedobrzanie i inne pierdoły. Z tym się też trzeba oswoić. Dobrze by było, gdyby ktoś w odpowiednim momencie złapał za rękę i powiedział: "tój! nie tak! bo..." Myślę, że po to Cię mamy DZIADKU!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Lutego 2009 Andy dobrze piszesz, ale rutyna nieraz narobi kłopotu i trudno nie raz nie poddać się jej. i dobrze Dziadka złapać za rękę i powiedzieć -nie tak to miało być . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Lutego 2009 DZIADEK, ale się wykręciłeś! Masz rację! Ale prostuj nas dalej! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Lutego 2009 na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa.Jak to mi ktoś ostatnio powiedział: Najważniejsze, to dobrze wymieszać: Przyprawy, składniki, to kwestia tego, co kto lubi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.