borniak_smokers Posted September 1 Report Share #1 Posted September 1 (edited) Elita BBQ Europy – Twój czas, by zabłysnąć! Nadchodzi Jack the Borniak 2025 – ostateczne starcie BBQ! Wielkie nagrody, chwała i morze dymu 1. miejsce: BORNIAK INOX WIFI BBDSW-150 + Puchar 2. miejsce: BORNIAK INOX WIFI BBDSW-70 + Puchar 3. miejsce: BORNIAK BST60B Stół + Puchar Masz umiejętności? Udowodnij to przy ogniu i dymie! Zarejestruj się teraz – wyślij e-mail na: pr@grillsportverein.de z następującymi informacjami: Wydarzenie: Jack the Borniak 2025 Nazwa drużyny: Uczestnicy (2-4): Imię i nazwisko kapitana drużyny: Adres kapitana drużyny: Kraj / Miasto / Ulica Adres e-mail / strona internetowa: Telefon / komórka: Wymagana przestrzeń: Inne: Nie tylko grilluj. Przejdź do historii. Zasady / Ogłoszenie Jak zawsze: „10 przykazań Jacka” Nie ma rozróżnienia na drużyny profesjonalne i amatorskie. Każda drużyna otrzyma jednego wędzarnika BORNIAK BBDST-150 – po wydarzeniu drużyny mogą zachować wędzarnik w specjalnej cenie. Tylko ten wędzarnik może być używany podczas imprezy. Inne grille nie są dozwolone. Zapewniamy odpowiednie zasilanie w namiotach konkursowych. 13 września 2025, sobota: Pierwsze danie: cztery równe porcje polędwicy z dzika z dodatkiem – do wędzenia/grillowania dla jury. Polędwice dostarczamy my i tylko one mogą być użyte. Drugie danie: cztery równe porcje wieprzowego Schäufele (płaska łopatka wieprzowa z kością i skórą) z dodatkiem – do grillowania dla jury. Mięso dostarczamy my i tylko ono może być użyte. 14 września 2025, niedziela: Trzecie danie: cztery równe porcje gulaszu z dzika dla jury – do wędzenia/grillowania (przygotowywane w sobotę, drużyny przynoszą np. żeliwny garnek typu Dutch oven). Mięso do gulaszu dostarczamy my i może być użyte tylko w tej formie. Czwarte danie: cztery równe porcje pulled beef dla jury – do wędzenia/grillowania. Mięso do pulled beef dostarczamy my i może być użyte tylko w tej formie. (Danie można również podać jako burgera i przygotować wraz z gulaszem w sobotę). Piąte danie: cztery równe porcje deseru freestyle dla jury – do wędzenia/grillowania. Dania będą podawane jury w pojemnikach gastronomicznych. Każda drużyna będzie również prezentować swoje kreacje na swoim stoisku. Drużyny grillowe/BBQ mogą liczyć 4–6 członków, musi być wyznaczony kapitan drużyny. Drużyny mogą przyprowadzić dowolną liczbę znajomych. Każda drużyna otrzyma koszyk dodatków; można również używać własnych, nieprzetworzonych dodatków. Prosimy przynieść składniki do deseru we własnym zakresie. Każda drużyna wyznaczy dodatkowego członka jury lub jednego ze swojego zespołu; organizator wyznaczy doświadczonych sędziów grillowych/BBQ. Jury ślepe będzie składać się z różnych sędziów drużyn dla każdego dania; zapewnione będzie, że sędzia drużyny nie oceni własnej drużyny. Sobota: Pierwsze danie: Grupa 1 polędwicy z dzika – 15:00, Grupa 2 polędwicy – 16:00 Drugie danie: Grupa 1 łopatki wieprzowej – 17:00, Grupa 2 – 18:00 Niedziela: Trzecie danie: Grupa 1 gulaszu – 10:00, Grupa 2 – 11:00 Czwarte danie: Grupa 1 pulled beef – 12:00, Grupa 2 – 13:00 Piąte danie: Grupa 1 deser – 14:00, Grupa 2 – 15:00 Drużyny same ustawiają wędzarniki Borniak w dniu konkursu. Każda drużyna może przynieść własny namiot – zapewniamy jednak namiot z ławą/piwem dla każdej drużyny. Drużyny piją tylko w granicach swoich możliwości. Tylko woda gazowana – bez ouzo. Uczestnicy wyrażają zgodę na fotografowanie i dokumentację cyfrową. Jeśli nie zdążyłeś wcześniej się ostrzyc, prosimy o informację. Drużyny muszą przestrzegać zasad higieny i chłodzenia specyficznych dla grilla/BBQ. Piątek: Dla drużyn przyjeżdżających w piątek teren będzie dostępny od 10:00. Chętni mogą przygotować przekąski jak zwykle. Sobota: spotkanie drużyn o 8:00, spotkanie kapitanów o 10:00, spotkanie jury o 10:30, terminy dostaw powyżej. Niedziela: ok. 16:00 ceremonia wręczenia nagród, następnie impreza z DJ/live. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za szkody rzeczowe ani obrażenia ciała. Reklama firmowa na drużynach możliwa tylko po konsultacji. Opłata startowa: 250 € z VAT, faktura zostanie wystawiona. Na miejscu jest wystarczająco dużo miejsca dla kamperów i campingów, a także dobre hotele. Jury: powinno być na miejscu najpóźniej o 10:00 w sobotę. Drużyny muszą przynieść tylko narzędzia do wędzenia, przyprawy, produkty do deseru, dodatki, a tym razem także własne namioty i wszelkie akcesoria. Lokalizacja: Kliknij tutaj, aby zobaczyć mapę Serdeczne podziękowania dla partnerów z Borniak oraz wielu pomocników i wsparcia. Cieszymy się na pyszne, wyjątkowe, luźne i „dymne” wydarzenie BBQ z Wami! 🎉 Nie przegap! Jack the Borniak 2025 już nadchodzi — kliknij w link poniżej, aby poznać szczegóły i aktualności! 👇 https://www.facebook.com/events/1281866103389577/ JACK THE BORNIAK PL 2025.pdf Edited September 1 by borniak_smokers 1 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23143-jack-the-borniak-2025-13%E2%80%9314-wrze%C5%9Bnia-2025-%F0%9F%93%8D-borne-sulinowo-polska/ Share on other sites More sharing options...
Muski Posted September 1 Report Share #2 Posted September 1 No,😁 jakieś znane buźki na fotce Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23143-jack-the-borniak-2025-13%E2%80%9314-wrze%C5%9Bnia-2025-%F0%9F%93%8D-borne-sulinowo-polska/#findComment-1032372 Share on other sites More sharing options...
borniak_smokers Posted September 1 Author Report Share #3 Posted September 1 👍💪Czekamy na Ciebie! Nie przegap tego! Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23143-jack-the-borniak-2025-13%E2%80%9314-wrze%C5%9Bnia-2025-%F0%9F%93%8D-borne-sulinowo-polska/#findComment-1032388 Share on other sites More sharing options...
Yerba1 Posted September 1 Report Share #4 Posted September 1 (edited) A dopiero co tam byłem na "pancerniakach " 😀 Edited September 1 by Yerba Quote Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23143-jack-the-borniak-2025-13%E2%80%9314-wrze%C5%9Bnia-2025-%F0%9F%93%8D-borne-sulinowo-polska/#findComment-1032434 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.