andrzejmysłowic Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Cytuj Andrzej M-ce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 andrzejmysłowic, możesz mi napisać jak robisz to, że Twoje wędzonki są takie gładziutkie. Mi zawsze coś wystaje i zwisa z siatki. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A oto wynik pierwszego wędzenie Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 NAWET już wiem co było nie tak - ale to był pierwszy raz :lol: :lol: :lol: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejmysłowic Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Radzio! Jako surowca na szynkę przeważnie kupuję wp kl.I tz. "kulki" a im raczej nic nie odstaje. Jeżeli trafi się niepotrzebny, odstający kawałek, strzęp to go ucinam przed założeniem siatki. To czasami robię po peklowaniu i nic więcej. Szynki z piersi indyka same w sobie bardzo gładziutkie - o smaku już nie mówię. Cytuj Andrzej M-ce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A ja zrobiłem tymczasowa wędzarnię - tymczasową tzn. okres używalności nie określony Teraz zdjęcia sa poprawne. Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Bardzo ładna wędzarnia -gdzie jest palenisko .Przy tego typu wędzarniach radził bym wykręcić otwory w każdej desce na termometr ( w deskach powyżej już zainstalowanego termometru ) dlatego że najwyższa temperatura będzie, przy przykrytej wędzarni, na samej górze . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Palenisko jest dwa metry od wędzarki. Co się tyczy temperatury - właśnie to sprawdziłem na widocznym termometrze leżącym na kijach. Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 19 Września 2009 Tak wygladała wcześniej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e26006d8ef96bb1.html Niestety miałem problem z temperaturą ( uwaga Dziadka ) - teraz po przebudowie wyglada tak i z temperaturą nie mam już problemu i pierwsze wędzienie po przebudowie Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 19 Września 2009 Wędzarka godna Podlaskich klimatów :wink: Wieszanie z drabiny to jest to Pozdrawiam :wink: P.S. Chyba obaj się w niej schowamy :rolleyes: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 19 Września 2009 Wieszanie z drabiny to jest to Jak dla mnie obeszło się bez drabiny :grin: Ale za to mogę se powędzić nawt szynkę z kością :wink: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 20 Września 2009 Podlasiak- A z jakiego drewna jest zbudowana? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 20 Września 2009 Wygląda na to że przeróbka miała sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 20 Września 2009 Podlasiak- A z jakiego drewna jest zbudowana Świerkowego. :grin: Wygląda na to że przeróbka miała sens Oj tak :lol: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.