Zico Posted March 12, 2009 Report Share #26 Posted March 12, 2009 Czytając o wyczynach innych, sam nabrałem ochoty by coś popełnić. Ruszam więc dziś w rodzinne strony. Planuje popełnić kaszaneczkę oraz pasztetową, a może coś jeszcze... :grin: :grin: :grin: :wink: no ten Twój "utwór" poetycki jest zajefajny :devil: :devil: :devil: Quote Paweł 603957797 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 13, 2009 Report Share #27 Posted March 13, 2009 Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka: farsz gotowy :smile: kiszeczki juz nadziane :grin: oto one po parzeniu :lol: a to pasztetowa juz po parzeniu i schłodzeniu :grin: Wszystko według receptur SDM. Dzień ciężki, ale efekt i smak rekompensuje zmęczenie :wink: Teraz czas poczytać :lol: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 13, 2009 Report Share #28 Posted March 13, 2009 Witam Mam za soba cały dzień pracy. Teraz czas poczytać :lol: Teraz do Wielkanocy możesz czytać :smile: Masz co jeść :lol: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 13, 2009 Report Share #29 Posted March 13, 2009 Daj trochę Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted March 13, 2009 Report Share #30 Posted March 13, 2009 Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka: Wszystko według receptur SDM. :lol: Nikt nie obiecywał, że będzie lekko ;-) Ale dałeś radę i to jest najwaźniejsze :-) A receptury są z takiej strony internetowej, www.wedlinydomowe.pl :grin: PS. Jak wg SDM, to dodałeś kminku? ;-) Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 13, 2009 Report Share #31 Posted March 13, 2009 Masz co jeść Jak się ma znajomych, chętnych na to co zrobisz jest tylu :devil: ale im na zdrowie tak jak nam :lol: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted March 13, 2009 Report Share #32 Posted March 13, 2009 Masz co jeść Jak się ma znajomych, chętnych na to co zrobisz jest tylu :devil: ale im na zdrowie tak jak nam :lol: Pamiętaj: Głodnych nakarmić ;-) Nie ma co żałować, wróci Ci się w wdzięczności. To taka forma egoizmu, cieszyć się z zadowolenia innych. :-) I dla tego już warto robić i tracić czas i energię. Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 13, 2009 Report Share #33 Posted March 13, 2009 A spragnionych napoić :smile: Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 14, 2009 Report Share #34 Posted March 14, 2009 Podlasiak, Widzę, że pasztetowa wzorcowa, nawet wycieków tłuszczu pod osłonka nie widać. Ciekawe, czy jelito po sparzeniu było masowane? Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 14, 2009 Report Share #35 Posted March 14, 2009 jelito po sparzeniu było masowane? A miało być :question: :wink: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted March 23, 2009 Report Share #36 Posted March 23, 2009 W czwartek jadę po trzy półtusze. Jedna dla mnie, druga dla ojca i kolejna dla wuja (wiadomo... wuj to wuj). W sobotę mam zamiar zrobić kiełbaskę (jeszcze nie wiem, jaką), kaszankę i salcesonik. W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu i żołądki, krew, wątrobę, ozory. W Wielki Piątek będę wędził schab, boczki, szynki. Dobrze, że wtedy jest post, bo nie będzie mnie kusiło żeby od razu spróbować. Wszystko będzie miało szansę dobrze wystygnąć. Trzymajcie za mnie kciuki żebym znowu się nie pociął :wink: Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 23, 2009 Report Share #37 Posted March 23, 2009 RADZIO już trzymam za Ciebie i Twoje wyroby kciuki. Ale masz odpust zupełny jak skosztujesz te wyroby. Przecież musisz wypróbować na Sobie, żeby inni przeżyli. Powodzenia. Quote Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 24, 2009 Report Share #38 Posted March 24, 2009 W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu Radziu, gdyby były świeże to, przepłukujemy wodą, pompujemy powietrze by nie pękły, suszymy i po dwóch dniach lub dłużej, możemy użyć. Pamiętaj o przekręceniu na druga stronę przed nałożeniem. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted March 24, 2009 Report Share #39 Posted March 24, 2009 Dzięki Andrzeju, będę o tym pamiętał. Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 24, 2009 Report Share #40 Posted March 24, 2009 Trzymajcie za mnie kciuki żebym znowu się nie pociął :wink:Ja już trzymam :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted March 25, 2009 Report Share #41 Posted March 25, 2009 Nie mam pomysłu na kiełbasę. Chciałbym zrobić dwa, może trzy rodzaje. Pomóżcie !!! Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted March 25, 2009 Report Share #42 Posted March 25, 2009 Aniaandiego ostatnio robiła dobrą kielbaskę Tylko nie pamiętam - skleroza? :mellow: Chyba była tatrzańska i dobra Pedra :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 25, 2009 Report Share #43 Posted March 25, 2009 Nie mam pomysłu na kiełbasę. Chciałbym zrobić dwa, może trzy rodzaje. Pomóżcie !!!A z jakiego mięsa masz zamiar robić kiełbasę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted March 25, 2009 Report Share #44 Posted March 25, 2009 W czwartek jadę po trzy półtusze Co wykroję to będzie :wink: Quote Pozdrawiam... Piotrek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 25, 2009 Report Share #45 Posted March 25, 2009 No to musisz, jak Fentel z Tomusiem kiełbasę spontaniczną zrobić :grin: Twoja będzie "spontaniczna Płocka" :grin: :grin: :grin: I to od razu 3 rodzaje.... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 25, 2009 Report Share #46 Posted March 25, 2009 Witam Co wykroję to będzie :wink: radzio . Kiełbasa -Głogowska bardzo łatwa do zrobienia i smakowała . pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted March 26, 2009 Report Share #47 Posted March 26, 2009 radzio, rzeczywiście, polecam do wykonania: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=363&highlight=tatrza%F1ska https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3060 Gdzieś tak jakoś przemawiają do mnie te przepisy :grin: A głogowska też jest warta przemyślenia :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted March 29, 2009 Report Share #48 Posted March 29, 2009 Mój bardzo skromniutki planik tegorocznego dymienia świątecznego. Pozdrawiam Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted March 29, 2009 Report Share #49 Posted March 29, 2009 Tomuś, a gdzie wędzenie indyka :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 29, 2009 Report Share #50 Posted March 29, 2009 Tomuś, a gdzie wędzenie indyka :question: :shock: Quote Tomuś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.