Jump to content

Plany


Recommended Posts

Czytając o wyczynach innych, sam nabrałem ochoty by coś popełnić. Ruszam więc dziś w rodzinne strony. Planuje popełnić kaszaneczkę oraz pasztetową, a może coś jeszcze... :grin: :grin: :grin: :wink:

no ten Twój "utwór" poetycki jest zajefajny :devil: :devil: :devil:

Paweł 603957797

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka:

 

farsz gotowy :smile:

 

kiszeczki juz nadziane :grin:

 

oto one po parzeniu :lol:

 

a to pasztetowa juz po parzeniu i schłodzeniu :grin:

 

 

Wszystko według receptur SDM.

Dzień ciężki, ale efekt i smak rekompensuje zmęczenie :wink:

Teraz czas poczytać :lol:

Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!!

 

Link to comment
Share on other sites

Mam za soba cały dzień pracy. Oto rezulataty - jak obiecałem kaszaneczka:

Wszystko według receptur SDM.

:lol:

Nikt nie obiecywał, że będzie lekko ;-)

Ale dałeś radę i to jest najwaźniejsze :-)

A receptury są z takiej strony internetowej, www.wedlinydomowe.pl :grin:

 

PS. Jak wg SDM, to dodałeś kminku? ;-)

Pozdrawiam Paweł
Link to comment
Share on other sites

Masz co jeść

Jak się ma znajomych, chętnych na to co zrobisz jest tylu :devil: ale im na zdrowie tak jak nam :lol:

Pamiętaj: Głodnych nakarmić ;-)

 

Nie ma co żałować, wróci Ci się w wdzięczności. To taka forma egoizmu, cieszyć się z zadowolenia innych. :-) I dla tego już warto robić i tracić czas i energię.

Pozdrawiam Paweł
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
W czwartek jadę po trzy półtusze. Jedna dla mnie, druga dla ojca i kolejna dla wuja (wiadomo... wuj to wuj). W sobotę mam zamiar zrobić kiełbaskę (jeszcze nie wiem, jaką), kaszankę i salcesonik. W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu i żołądki, krew, wątrobę, ozory. W Wielki Piątek będę wędził schab, boczki, szynki. Dobrze, że wtedy jest post, bo nie będzie mnie kusiło żeby od razu spróbować. Wszystko będzie miało szansę dobrze wystygnąć. Trzymajcie za mnie kciuki żebym znowu się nie pociął :wink:
Pozdrawiam... Piotrek.
Link to comment
Share on other sites

RADZIO już trzymam za Ciebie i Twoje wyroby kciuki. Ale masz odpust zupełny jak skosztujesz te wyroby. Przecież musisz wypróbować na Sobie, żeby inni przeżyli. Powodzenia.
Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba
Link to comment
Share on other sites

W ubojni mam obiecane dwa pęcherze do baleronu

Radziu, gdyby były świeże to, przepłukujemy wodą, pompujemy powietrze by nie pękły, suszymy i po dwóch dniach lub dłużej, możemy użyć. Pamiętaj o przekręceniu na druga stronę przed nałożeniem.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

No to musisz, jak Fentel z Tomusiem kiełbasę spontaniczną zrobić :grin:

Twoja będzie "spontaniczna Płocka" :grin: :grin: :grin:

I to od razu 3 rodzaje.... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.