andrzejmysłowic Posted March 29, 2009 Report Share #51 Posted March 29, 2009 Gonzo! Jeżeli to pytanie do mnie skierowałeś to na imię mam Andrzej. Kolor żółty na planie to właśnie szynka z indyka. Piersi indyka nna szynkę trochę wcześniej zapeklowane bo już dzisiaj i będą się peklować do 3 kwietnia godz.8. Pozdrawiam. Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted March 29, 2009 Report Share #52 Posted March 29, 2009 No tak pomerdało mi się. :blush: Tomuś mnie prześladuje czy cós :smile: Przepraszam - Andrzej . Pozdrawiam :wink: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted March 29, 2009 Report Share #53 Posted March 29, 2009 Po walkach z szynkowarem, których niestety rodzinka nie doceniła, zrobiłem cos takiego: http://www.kuron.com.pl/przepisy/art2725.html co już zdobyło jakieś uznanie. Ale konkluzja konsumentów jest taka, że "wolą wędzone". W związku z tym muszę się zacząć zastanawiać jak zrobić to wędzone ( w związku z brakiem wędzarni :wink: ). A do tego czasu szynkowar i inne wyrobu parzone. No i na święta powinien być gotowy schab suszony a'la wędliny parmeńskie. Quote AREK Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 29, 2009 Report Share #54 Posted March 29, 2009 W związku z tym muszę się zacząć zastanawiać jak zrobić to wędzone Zbudować wedzarnię :question: Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted March 29, 2009 Report Share #55 Posted March 29, 2009 W związku z tym muszę się zacząć zastanawiać jak zrobić to wędzone Zbudować wedzarnię :question: To oczywiste, ale dalej już same pytania. No ale jestem przekonany, że lektura strony pozwoli mi podjąc najlepszą decyzję :grin: Quote AREK Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 29, 2009 Report Share #56 Posted March 29, 2009 Jak masz tylko kawałek własnej ziemi to nie widzę większych problemów.W tym roku też zbuduję "normalną" wędzarnie bo jak na razie jadę na metalowej beczce. Moja wędzarnia będzie murowana ale oparta na grzałkach elektrycznych + zrąbki.Trochę mi plany pokrzyżował piec chlebowy ale już chyba wiem jak to zrobię. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted March 29, 2009 Report Share #57 Posted March 29, 2009 Wprawdzie "ziemia" jest żony, ale chyba pozwoli :wink: Postawienie czegoś trwałego wymaga moim zdaniem naprawdę dobrego namysłu.Teraz właśnie zaczynam się zastanawiać nad jakąś prowizorką. A do świąt mało czasu. Quote AREK Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 29, 2009 Report Share #58 Posted March 29, 2009 MIRO ja też jadę na bardzo małej metalowej beczce i jest super. Mam możliwości postawienia czegoś murowanego i większego, ale znowu będe musiał zacząć od nauki obsługi nowej wędzarni i to mnie powstrzymuje. ARKDOM jakie masz warunki taką zastosuj wędzarnię. Choćby najmniejsza, ale skuteczna i smaki inne. Mam taką prowizorkę, której używam już klika lat i jestem zadowolony. Quote Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 29, 2009 Report Share #59 Posted March 29, 2009 A do świąt mało czasu. Co ty gadasz beczka metalowa + kuchenka elektryczna 0,5 h roboty. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted March 29, 2009 Report Share #60 Posted March 29, 2009 Wiem, wiem Panowie. Ja się raczej zastanawiam, jakie mięso jutro kupić :wink: . A jak już się będzie peklować, to mogę szukać beczki, czy czegoś w tym stylu. Quote AREK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 29, 2009 Author Report Share #61 Posted March 29, 2009 Uwędzisz i w pudle np. po telewizorze. Spokojnie. :wink: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 29, 2009 Report Share #62 Posted March 29, 2009 Witam Uwędzisz i w pudle np. po telewizorze. Spokojnie. :wink: Teraz te cienkie telewizory mają pewnie cienkie pudła , myślę że kiełbaska lub boczek się zmieści :smile: Rubiny to miały kartony :smile: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted April 1, 2009 Report Share #63 Posted April 1, 2009 Mój planik Świątecznego zadymiania po korekcie. Na Święta Wielkanocne w tym roku planuję przygotować: - szynkę wp wędzoną i surową - szynkę z indyka - kiełbasę czosnkową - i pstrąd wędzony na gorąco. Serdecznie pozdrawiam koleżanki i kolegów zadymiaczy. Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted April 1, 2009 Report Share #64 Posted April 1, 2009 Uwędzisz i w pudle np. po telewizorze. Spokojnie.Pokombinowałem i postanowiłem pójść na całość. Dzisiaj mam dostać świerzutkiego Bradleya, a mięsko już sie pekluje :grin: Quote AREK Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted April 1, 2009 Report Share #65 Posted April 1, 2009 W tym odpowiednio uporządkowanym miejscu po zimowym sezonie planuję Świateczne dymienie. "Radocha" tym bardziej że zapowiadają super pogodę. Oj! będzie się działo. Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted April 1, 2009 Report Share #66 Posted April 1, 2009 W tym odpowiednio uporządkowanym miejscu po zimowym sezonie planuję Świateczne dymieniePiękne. A mój Bradley już po aromatyzowaniu. Nie mogę się doczekać prawdziwego dymienia, a to jeszcze cały tydzień. Quote AREK Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted April 3, 2009 Report Share #67 Posted April 3, 2009 Zgodnie z planem: - zdjęcie 1 - kiełbasa surowa do zamrazarki / już tam jest/ - zdjęcie 2 - kiełbasa czosnkowa będzie wędzona /wg mnie za duża średnicz jelit - nie miałem innych/ - zdjęcie 3 - szynka z piersi indyka - zdjęcie 4 - szynki wieprzowe - zdjęcie 5 - pstrągi w solance \Jutro zadyma - super - pogoda nam sprzyja !!! Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted April 3, 2009 Report Share #68 Posted April 3, 2009 Witam - zdjęcie 5 - pstrągi w solance To jest to , plan musi być i ważne że się udało :!: Mam pytanko , myślę że będziesz wędził pstrągi jeszcze w tym tygodniu , to jak je przetrzymasz do świąt :question: Ja mam zamiar wędzić dopiero na drugi tydzień , tak czwartek -piątek Pozdrowienia :lol: Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 3, 2009 Report Share #69 Posted April 3, 2009 kiełbasa czosnkowa Według jakiego przepisu robiłeś czosnkową? Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
sawca Posted April 3, 2009 Report Share #70 Posted April 3, 2009 - zdjęcie 3 - szynka z piersi indyka ja też takie robiłem, peklowałem 1 dzień i moim oraz znajomych zdaniem "niebo w gębie". Nadziewałem jeszcze morelą lub śliwką jak schabik. Normalnie za....ste. Quote Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmysłowic Posted April 3, 2009 Report Share #71 Posted April 3, 2009 Kolego Andrzejuk - pstrągi dzisiaj popłyną z lekturą. EAnno! przepis jak robiłem czosnkową prześlę Ci łącznie ze zdjęciami mailem w przyszłym tygodniu. Quote Andrzej M-ce Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted April 4, 2009 Report Share #72 Posted April 4, 2009 Witam Kolego Andrzejuk - pstrągi dzisiaj popłyną z lekturą. Dobrego czytania :!: :grin: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
helixwroclaw2005 Posted April 4, 2009 Report Share #73 Posted April 4, 2009 sawca nadziewasz śliwką przed peklowaniem? Jak tak czy nie ma to zasadniczego wpływu na smak śliwki po peklowaniu:question: Mój jeden z peklujących się schabów tym razem planuję nadziać świeżą śliwką w czasie obsuszania po moczeniu. Do tej pory używałem śliwki kalifornijskiej suszonej. Quote Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sawca Posted April 4, 2009 Report Share #74 Posted April 4, 2009 Sliwka po peklowaniu oczywiście przed wkładaniem w siatkę :lol: Quote Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helixwroclaw2005 Posted April 4, 2009 Report Share #75 Posted April 4, 2009 sawca wiedziałem, że tak będzie :wink: Quote Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.