Jacbelfer Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 22 Marca 2013 Ok.Czyli mrożone okrawki do kiełbas parzonych do szybkiego spożycia.Powiedz mi jeszcze,czy jeśli mięso mrożone uwędzimy,to mogą pozostać tylko wędzone ,czy trzeba je równiez parzyć jak kiełbasy? Cytuj Jeżeli wiem - pomagam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 23 Marca 2013 Jakie proporcje przypraw do tej ilości??Główka czosnku, 5-6 lisków bobkowych, 6 ziaren ziela ang., 10 ziarenek pieprzu, 10-15 ziarenek jałowca. Wszystko rzucasz do wody zimnej, zagotowujesz, ale nie gotujesz, studzisz, czosnek odrzucasz, zimny wywar z pozostałymi przyprawami dajesz do zalewy. TO BYŁA odpowiedź na Twoje pytanie, A TERAZ napiszę Tobie, że nie polecam dodawania jakichkolwiek wywarów do zalewy. Kiedyś robiłem takie mieszanki do zalewy, ale koledzy z forum mnie tego oduczyli :lol: , zajęło im to ze dwa lata, to oduczanie(coś słabo się starali chyba :P), ale udało im się i za to im dzięki. Jest całkiem inny smak mięsa. Nie napiszę, że z dodatkiem przypraw jest niedobre, jest dobre i bardzo jadalne, ALE wędzonki robione na czystej zalewie, bez dodatków to jest dopiero smak mięsa :D Ot takie :rolleyes: moje skromne zdanie nt. peklowania Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 23 Marca 2013 wędzonki robione na czystej zalewie, bez dodatków to jest dopiero smak mięsa Smak mięsa to był kiedyś albo ze świnek chowanych tradycyjnie a przy innym, zwłaszcza "markietowym" z promocji to .............. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 23 Marca 2013 zajęło im to ze dwa lata, to oduczanie(coś słabo się starali chyba ), Nieważne jak długo.Efekt końcowy się liczy :grin: a i materiał nad którym przyszło pracować był dość ciężki w obróbce to się i zeszło :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 23 Marca 2013 Smak mięsa to był kiedyś albo ze świnek chowanych tradycyjnieKrzyś, to jest oczywiste. Nie pisałem o różnicach smaku mięs ze świntucha hodowlanego i takiego co w zagrodzie sobie biega, chodziło mi o różnice w smaku wędzonek, jedne z zalewy z przyprawami, a drugie z zalewy bez przypraw i tu różnice są Nieważne jak długo.Efekt końcowy się liczy :grin: a i materiał nad którym przyszło pracować był dość ciężki w obróbce to się i zeszło :grin:Niechaj będzie tak jak piszesz :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.