Skocz do zawartości

Peklowanie


Arbuz

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 404
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jakie proporcje przypraw do tej ilości??

Główka czosnku, 5-6 lisków bobkowych, 6 ziaren ziela ang., 10 ziarenek pieprzu, 10-15 ziarenek jałowca. Wszystko rzucasz do wody zimnej, zagotowujesz, ale nie gotujesz, studzisz, czosnek odrzucasz, zimny wywar z pozostałymi przyprawami dajesz do zalewy. TO BYŁA odpowiedź na Twoje pytanie, A TERAZ napiszę Tobie, że nie polecam dodawania jakichkolwiek wywarów do zalewy. Kiedyś robiłem takie mieszanki do zalewy, ale koledzy z forum mnie tego oduczyli :lol: , zajęło im to ze dwa lata, to oduczanie(coś słabo się starali chyba :P), ale udało im się i za to im dzięki. Jest całkiem inny smak mięsa. Nie napiszę, że z dodatkiem przypraw jest niedobre, jest dobre i bardzo jadalne, ALE wędzonki robione na czystej zalewie, bez dodatków to jest dopiero smak mięsa :D :D

 

 

Ot takie :rolleyes: moje skromne zdanie nt. peklowania :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wędzonki robione na czystej zalewie, bez dodatków to jest dopiero smak mięsa

Smak mięsa to był kiedyś albo ze świnek chowanych tradycyjnie a przy innym, zwłaszcza "markietowym" z promocji to .............. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zajęło im to ze dwa lata, to oduczanie(coś słabo się starali chyba ),

Nieważne jak długo.Efekt końcowy się liczy :grin: a i materiał nad którym przyszło pracować był dość ciężki w obróbce to się i zeszło :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smak mięsa to był kiedyś albo ze świnek chowanych tradycyjnie

Krzyś, to jest oczywiste. Nie pisałem o różnicach smaku mięs ze świntucha hodowlanego i takiego co w zagrodzie sobie biega, chodziło mi o różnice w smaku wędzonek, jedne z zalewy z przyprawami, a drugie z zalewy bez przypraw i tu różnice są :D

Nieważne jak długo.Efekt końcowy się liczy :grin: a i materiał nad którym przyszło pracować był dość ciężki w obróbce to się i zeszło :grin:

Niechaj będzie tak jak piszesz :grin: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.