Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Peklowanie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
404 odpowiedzi w tym temacie

#401 Jacbelfer

Jacbelfer

    Użytkownik

  • Validating
  • 56 postów
  • MiejscowośćStarogard Gdański

Napisano 22 mar 2013 - 21:18

Ok.Czyli mrożone okrawki do kiełbas parzonych do szybkiego spożycia.
Powiedz mi jeszcze,czy jeśli mięso mrożone uwędzimy,to mogą pozostać tylko wędzone ,czy trzeba je równiez parzyć jak kiełbasy?

#402 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7098 postów

Napisano 23 mar 2013 - 07:15

Jakie proporcje przypraw do tej ilości??

Główka czosnku, 5-6 lisków bobkowych, 6 ziaren ziela ang., 10 ziarenek pieprzu, 10-15 ziarenek jałowca. Wszystko rzucasz do wody zimnej, zagotowujesz, ale nie gotujesz, studzisz, czosnek odrzucasz, zimny wywar z pozostałymi przyprawami dajesz do zalewy. TO BYŁA odpowiedź na Twoje pytanie, A TERAZ napiszę Tobie, że nie polecam dodawania jakichkolwiek wywarów do zalewy. Kiedyś robiłem takie mieszanki do zalewy, ale koledzy z forum mnie tego oduczyli :lol: , zajęło im to ze dwa lata, to oduczanie(coś słabo się starali chyba :P), ale udało im się i za to im dzięki. Jest całkiem inny smak mięsa. Nie napiszę, że z dodatkiem przypraw jest niedobre, jest dobre i bardzo jadalne, ALE wędzonki robione na czystej zalewie, bez dodatków to jest dopiero smak mięsa :D :D


Ot takie :rolleyes: moje skromne zdanie nt. peklowania :D

#403 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 23 mar 2013 - 08:33

wędzonki robione na czystej zalewie, bez dodatków to jest dopiero smak mięsa


Smak mięsa to był kiedyś albo ze świnek chowanych tradycyjnie a przy innym, zwłaszcza "markietowym" z promocji to .............. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Pozdrawiam :wink:

#404 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11263 postów

Napisano 23 mar 2013 - 08:50

zajęło im to ze dwa lata, to oduczanie(coś słabo się starali chyba ),


Nieważne jak długo.Efekt końcowy się liczy :grin: a i materiał nad którym przyszło pracować był dość ciężki w obróbce to się i zeszło :grin:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#405 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7098 postów

Napisano 23 mar 2013 - 12:40

Smak mięsa to był kiedyś albo ze świnek chowanych tradycyjnie

Krzyś, to jest oczywiste. Nie pisałem o różnicach smaku mięs ze świntucha hodowlanego i takiego co w zagrodzie sobie biega, chodziło mi o różnice w smaku wędzonek, jedne z zalewy z przyprawami, a drugie z zalewy bez przypraw i tu różnice są :D

Nieważne jak długo.Efekt końcowy się liczy :grin: a i materiał nad którym przyszło pracować był dość ciężki w obróbce to się i zeszło :grin:

Niechaj będzie tak jak piszesz :grin: :grin:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych