Tomuś Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Marca 2009 Zwracam się z prośbą do Naszych najmłodszych stażem zadymiaczy ,wielu z Was idzie na skróty, nie zadajecie sobie trudu :wink: aby interesujący was temat poszukać przy pomocy funkcji SZUKAJ ,dlatego wielokrotnie pytania się dublują . Nasi moderatorzy starają sie aby Was usatyswakcjionować szukają i "wrzucają " Wam tematy a Oni mają wiele innej "roboty". Dlatego jak mawiał klasyk "NIe idżcie tą drogą " :wink: :grin: ,troszkę samodzielności i odrobinę chęci. Chcę z dużą mocą podkreślić ,że Nas Wędzarniczą Brać cieszy napływ" młodej krwi " :wink:i nie jestem czepialski :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Marca 2009 Tomuś, to musiałby być taki baner chyba na samym początku, bo już był podobny temathttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2802i niewiele to dało..... A jak to pisałem, to sam początkujący byłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Marca 2009 To prośba do amina niech podepnie temat ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Marca 2009 Tomuś, poczatkujący zadymiacz to często również początkujący forumowicz. Dla nas forum jest znane, oswojone, a i tak nieraz trudno coś znaleźć szczególnie, jak nam na czymś bardzo zależy :grin: Obawiam się, że nikt nie rozpocznie studiowania forum od "Prośby do początkujących zadymiaczy" :grin: a od razu rzuci się do działu np. "Kiełbasy", bo on zaplanował, że zrobi ją na urodziny żony. Proponuję w tym temacie dwie rzeczy: - Pierwsza, to automatyczny komunikat typu: zanim zapytasz, skorzystaj z funkcji szukaj, może wyświetlany po zalogowaniu lub/i przy zakładaniu nowego tematu - Druga, udzielanie w miarę wolnego czasu konkretnych odpowiedzi związanych z zapytaniem (zawsze też można krótko napisać, że tematu należy poszukać przez funkcję szukaj) Obawiam się jednak, że nie przyniesie to zamierzonych efektów a w najbliższym czasie raczej przybędzie nam Pytaczy Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Marca 2009 E Aniu masz rację ja też jestem początkującym zadymiarzem i choć przeczytałem sporo na forum to i tak ciężko mi cokolwiek znaleźć. Bo w poście o kiełbasach znajdują sie też przepisy na inne wyroby lub porady bo ,ktoś robił kiełbasę, szynki, ryby ,dodał to do jednego postu. J na to niema rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Marca 2009 Już problem jest rozwiązany.Jak widać pod każdym tematem z grupy technologicznej jest podtemat, gdzie autorzy przepisów wrzucą swe przepisy i receptury na poszczegóolne asortymenty. Uporządkuje to pewnie sprawę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strusiek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Proponuję lekko zmodyfikować wyszukiwarkę albo umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej.Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukaniaModeratorzy znają wszystko na pamięć i oni bez wyszukiwarki wiedzą gdzie co jest więc dla nich to parę sekund dla innych wiecznośćA jeszcze warto zwrócić uwagę na fakt , iż przepis zaproponowany przez admina jest raczej dobrym przepisem- wyszukany samemu niekoniecznie. Ja zawsze szukam ale jak bezskutecznie albo nietrafnie to ręce opadają i zadaje pytanieTak prościej i szybciej Pozdrawiam Paweł Cytuj Jeżeli jesteś złodziejem to okradasz nielicznych, jak masz wyższe aspiracje to zostań politykiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtec Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Proponuję lekko zmodyfikować wyszukiwarkę albo umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej. Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukaniaA co konkretnie w wyszukiwarce Ci nie odpowiada? Bo moim zdaniem jest to jedna z lepszych wyszukiwarek jakie znajdują się w różnych skryptach for dyskusyjnych. Cytuj "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Dla nowicjusza jest ona ciężka i toporna nic dziwnego,że odstrasza od szukania.. dziwne ... wpisując np. " Kindziuk " mam momentalnie wszystkie informacje Strusiek ! " Samo " to się tylko " grzmi i błyska " :wink: Proponuję włożyć trochę chęci , a wyszukiwarka stanie się dla Ciebie przyjazną :grin: pozdrawiam niezmiernie serdecznie Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 umieścić dokładną instrukcję obsługi istniejącej.Pawle, przeczytaj proszę dokładnie instrukcje po lewej stronie, zanim wpiszesz to, czego szukasz. Zrobiłam próbę wyszukania jednego postu, w którym podałam przepis na kluski śląskie. Zatem wpisałam hasło: kluski śląskie, następnie w "wyszukaj" zaznaczyłam: wszystkie słowa i w autor: podałam swój nick EAnna. Jeszcze należy podać sposób wyświetlenia wyników; w postaci całych tematów lub postow. Wybrałam posty. Wyszukiwarka podała ten jeden, jedyny post, na którym mi zależało. W przypadku większej ilości wyników słowa kluczowe wyświetlane są w kolorze pomarańczowym, co ułatwia ich wyszukanie. Zachęcam Cię do poeksperymentowania w warunkach luzu czasowego, co przyda się w momentach wyszukiwania "na gwałt" :grin: Jeżeli coś Ci nie wyjdzie w wyszukiwaniu to napisz w tym miejscu co robiłeś krok po kroku a ja postram się naprowadzić cię na optymalną ścieżkę wyszukiwania. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Czerwca 2009 witam wszystkich i mam pytanie chcialem wkoncu uwedzic szynki z wedzarnia sie uporalem teras musze peklowac i nastepny problem mam peklosol i 2 kilogramowa szynke jakie proporcje i przyprawy kto mi pomoze??? Cytuj xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tu automatyczna wyszukiwarka... Tony ...jeśli chodzi o proces peklowania to pomocna w tym, będzie na pewno Tabela Dziadka.. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1327 ...no a co do"wariacji" przyprawowo-smakowych Możesz pokusić się i kliknąć w ten link. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=23 *Dziękujemy Serdecznie za skorzystanie z usług Naszej wyszukiwarki , mając nadzieje iż, spełniła ona Państwa wymagania dotyczące poszukiwanego tematu oraz że tamaty podanych przez Nas linków w pełni usatysfakcjonują Państwa w kwestii merytorycznej rozwiązania zaistniałego problemu. Korzystanie z usług tej wyszukiwarki jest oczywiście zupełnie bezpłatne, chodzi bowiem o to, aby zaoszczędzić Państwa jakże drogocenny czas, abyście Mogli spokojnie przeglądać mniej frapujące Was tematy , jak np. ten podany na samym dole tego postu...Pozdrawiam... Jeśli nie jesteś zadowolony z Naszych Usług, naciśnij jeden... http://w67.wrzuta.pl/audio/98BrfrfE3Lm/kochany_automat * :smile: :grin: :grin: :grin: :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dzieki Pepper za pomoc ale jesli chodzi o tabele Dziadka to jesli dobrze rozumie trzeba robic nastzyki a ja niemam jak wiec chyba jakos inaczej??? Cytuj xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tony - myślę, że w aptece jak poprosisz o eine Spritze (?) i do tego najgrubszą igłę i ten komplecik Ci powinien wystarczyć . Pzdr. Cytuj Denique non omnes eadem mirantur amantque Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tony ...und nachher( potem) , Wasser mit PekloSalz zusammen (razem) do tej Szprycy wlać i w Szinken belastung(ładować)... i musi będzie gut :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tony, możesz peklować również bez nastrzyku. Kwestia jak długo masz zamiar peklować te szyneczkę. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AREK76AREK Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam serdecznie.Mam pytanie uwędziłem szynki wg zaleceń forumowiczów,sparzona,wygląda bardzo dobrze,woda po parzeniu czysta o kolorze słomkowym,a smak szynki bardzo intensywny aż za bardzo i dlaczego?Podam jeszcze,że wędziłem trzy godziny na drewnie owocowym (śliwka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Pokaż fotki.Może to tylko przyzwyczajenie smakowe po wędlinkach sklepowych. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi kaz79 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Grudnia 2010 A może kolega AREK wędził zbyt intensywnie dymem? A co do śliwki to nie mam doświadczenia. Cytuj Wędliny domowe-tradycyjne,smaczne,zdrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Chyba dlatego że to swojska szynka.Domowa i świeża.W marketach takich nie sprzedają. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 4 Grudnia 2010 A co do śliwki to nie mam doświadczenia Bardzo dobra do wędzenia Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy1234 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Pomocy - Mam szynke gotowa dowedzenia lecz nie wiem jaka temperature musi osiagnac zeby byla gotowa do jedzenia ? Cytuj Teddy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Około 70-72 stopnie celsjusza wewnątrz najgrubszego miejsca Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Niepatrzmy na pisownie bo wielu z nas popelnia bledy piszac szybko tlustymi recami :grin: Pozdrawiam Wiesz, ale "zła" gramatyka psuje smak kiełbasy! :lol: To potrafi "stanąć w gardle" niejednej osobie. :wink: W końcu istnieje pogląd, ze po gramatyce można ocenić inteligencje! :grin: :clap: :clap: :clap: Też wyznaję taki pogląd Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Około 70-72 stopnie celsjusza wewnątrz najgrubszego miejsca Raczej 68-70 C :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.