Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące czasu parzenia boczku wędzonego. Chciałbym aby był miękki nie ciągnący. Czy są jakieś ramy czasowe czy parzymy po prostu badając jego miękkość. Czy dodawać do wody podczas parzenia soli lub przypraw.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23374-parzenie-boczku/
Udostępnij na innych stronach

Robię identyczne, jak Azizi. Używam dwóch termometrów. Jeden „pilnuje” temperatury wody, a drugi, wbity w boczek pokazuje temperaturę w środku. To temperatura, a nie czas parzenia jest istotna

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23374-parzenie-boczku/#findComment-1052710
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.