Jump to content
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Recommended Posts

Dzejkop2399 tak się zastanawiam po co zakładasz kolejne tematy i pytasz o kolejne szczegóły.

W Twoim temacie: 

w udzielonych odpowiedziach masz podane linki do odpowiednich tematów. Tam jest praktycznie 100% wiedzy potrzebnej do zbudowania działającej wędzarni (różnego typu i z różnych materiałów).

Wystarczy poczytać.

Widzę niestety, że nie chcesz zapoznać się z materiałami dotyczącymi budowy wędzarni tylko zadajesz pytania które już na Forum były.

• Upvote 2
3 godziny temu, mamuśka napisał(a):

Do czego w wędzarni chcesz użyć kotwy chemicznej.

Ps. Coś mi mówi, że do mocowania drzwiczek do paleniska.😜

Musze połączyć ostatnią warstwę cegieł z drewnianą szafką. Rozpreznych kotw się obawiam, że cegły się rozpadną. Drzwiczki będą zamurowywal 

523b446931e4e2f3382a780755d478ee.jpg

IMG_20260116_182224448_copy_1420x3156.jpg

18 minut temu, mamuśka napisał(a):

Dzejkop2399 tak się zastanawiam po co zakładasz kolejne tematy i pytasz o kolejne szczegóły.

W Twoim temacie: 

w udzielonych odpowiedziach masz podane linki do odpowiednich tematów. Tam jest praktycznie 100% wiedzy potrzebnej do zbudowania działającej wędzarni (różnego typu i z różnych materiałów).

Wystarczy poczytać.

Widzę niestety, że nie chcesz zapoznać się z materiałami dotyczącymi budowy wędzarni tylko zadajesz pytania które już na Forum były.

No właśnie po to tu się zarejestrowałem,. żeby się uczyć od fachowców, bo u mnie na wsi to kazdy daje zupełnie różne wskazówki 😉Na razie zapoznaję się z produkcją kiełbas i wędlin. Nie dam rady całego forum w 2 tygodnie przejrzeć 🙆🙆

10 godzin temu, Dzejkop2399 napisał(a):

Nie dam rady całego forum w 2 tygodnie przejrzeć

Sama jestem parę ładnych lat na Forum parę lat i całego Forum nie przejrzałam.

Na początku radzę dobrze zapoznać się z budową wędzarni. Błędy przy budowie w późniejszym czasie mszczą się.

Zapoznaj się z: Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci 

wedlinydomowe.pl/forum/forum/233-filmowa-akademia-wędzarniczej-braci/

W Akademii masz podstawy wytwarzania różnych produktów.

Pomocny jest 

To bardzo pomocne dzieło naszych Braciszków: Bagno i Muski.

• Upvote 2

Na murowanym palenisku należałoby zalać betonowy "strop" z otworem . I wtedy do tegoż mocujesz kibelek przy pomocy metalowych niewielkich dubli/ dyblów nie wiem jak się je odmienia

Wysłane z mojego Hammer_IRON_4 przy użyciu Tapatalka