Maxell Posted March 8, 2009 Report Share #1 Posted March 8, 2009 W tym temacie chwalcie się swymi osiągnięciami w zakresie domowej produkcji wędliniarskiej na podstawie własnych doświadczeń wspartych wiadomościami z forum i stronki oraz wiedzą wyniesioną ze Szkoły Domowego Masarstwa. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 9, 2009 Report Share #2 Posted March 9, 2009 No to muszę napisać tak: Ja praktycznie wszystkie wiadomości czerpię z forum albo ze stronki :o I jak do tej pory udało mi się zrobić wiele rzeczy. Wszystkie przepisy analizuję bardzo uważnie, modyfikuję pod swój smak, np. z trzech przepisów robię jeden, i zawsze wychodzi. A forum i strona są nieocenioną pomocą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 9, 2009 Report Share #3 Posted March 9, 2009 Ja na stronie szukam opisów wad i popełnionych błędów w czasie wyrobu wędlin, które czasem popełniam z pośpiechu, zapomnienia lub innych przyczyn. Przepisy mam swoje i ciągle coś kombinuję czytując oczywiście wcześniej co i jak robią inni użytkownicy, co często daje mi świadomość co można spaprać w toku wytwarzania lub co można zmienić na lepsze. :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BROJLEREK Posted March 12, 2009 Report Share #4 Posted March 12, 2009 moja wiedza wyniesiona z kursu pozwolila mi na domowa produkcje: szyneczki z koscia kaszanki salcesonu i sila rozpedu upieklam karczek oraz schabik ale z wlasnego pomyslu mianowicie upieklam w miodzie. Rewelacja absolutna. Musialam sobie zycie oslodzic bo wrocilo przeziebienie. :blush: Quote ja-Nina Link to comment Share on other sites More sharing options...
szejk Posted March 12, 2009 Report Share #5 Posted March 12, 2009 Chociaż zarejestrowałem się w styczniu tego roku, to od ponad 2 lat goszczę na stronie imuszę przyznać, że znalazłem tu wiele ciekawych pomysłów i rozwiazań których na próżno można szukać gdzie indziej. Np. w mojej wędzarni, będę w tym roku montował szybry o których nie pomyślałem jak murowałem ją 10 lat temu. Quote Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Link to comment Share on other sites More sharing options...
BROJLEREK Posted March 12, 2009 Report Share #6 Posted March 12, 2009 Dzięki, udało się, jestem przeszczęśliwa. Jak bardzo pragniemy, wszystko się udaje, rownież niemożliwe. Pewnie ze szczęścia zrobię dobrą kaszaneczkę wedlug szkolnego przepisu. Będzie na pewno super. :lol: Quote ja-Nina Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 12, 2009 Report Share #7 Posted March 12, 2009 Witam Pewnie ze szczęścia zrobię dobrą kaszaneczkę wedlug szkolnego przepisu BROJLEREK . Rób kaszaneczkę i zapraszaj na degustację :lol: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 21, 2009 Report Share #8 Posted March 21, 2009 Jak tu się można chwalić to się pochwalę: "ZYLC" czyli rolada schabowa w/g przepisu z II turnusie SDM w moim wykonaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 21, 2009 Report Share #9 Posted March 21, 2009 Wygląda zawodowo :grin: :grin: Jeśli tak samo smakuje, to zaraz jadę do Ciebie na degustację :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted March 22, 2009 Report Share #10 Posted March 22, 2009 w komplecie z tym co w tle to na bank jest super :devil: Quote Paweł 603957797 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 22, 2009 Report Share #11 Posted March 22, 2009 Witam "ZYLC" czyli rolada schabowa w/g przepisu z II turnusie SDM w moim wykonaniu Tadzio , zbliża się pora śniadaniowa , poproszę porcyjkę ale grubszą bo ja bez chlebka . :lol: SUPER :!: :!: :!: Pozdrawiam P.S. Do popicia później tak pod wieczór :tongue: Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 22, 2009 Report Share #12 Posted March 22, 2009 Tadziu pod takiego ZYLCA to tylko mocna literatura :wink: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 22, 2009 Report Share #13 Posted March 22, 2009 Tadziu pod takiego ZYLCA to tylko mocna literatura :wink: Właśnie Tadzio delikatnie to pokazał :lol: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 22, 2009 Report Share #14 Posted March 22, 2009 Kochani zbliża się okres ,w którym wykonujemy w różnym czasie /w okolicach Podlasiaka to i 2 tygodnie póżniej,nie wiem jak na Śląsku Cieszyńskim ?/ dużo różnych specjałów , myślę ,że mogli by autorzy przypomnieć przepisy a przy okazji pochwalic się /nigdy za wiele lukierku :wink: /, właśnie taki zylc , korona schabowa, "tort" szynkowy ./Może i inne ,które akurat teraz nie przyszły mnie do głowy :blush: Quote Tomuś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 22, 2009 Report Share #15 Posted March 22, 2009 w okolicach Podlasiaka to i 2 tygodnie póżniej Tomuś to Święta Bożego Narodzenia. Na Wielkanoc to i bywa że prawie miesiąc później bo to świeto ruchome, uzaleznione od pierwszej pełni wiosennej. Ale w tym roku chyba faktycznie wypada dwa tygodnie. Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 22, 2009 Report Share #16 Posted March 22, 2009 autorzy przypomnieć przepisy .... korona schabowa, https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1382&highlight=wesele Proszę przeczytać moje odpowiedzi, w tym temacie. Do wykonania można użyć zapeklowany (pamiętajcie o mniejszej dawce soli) schab z kością. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 22, 2009 Report Share #17 Posted March 22, 2009 A to pachwina z sznkowarki w/g przepisu Dziadka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 22, 2009 Report Share #18 Posted March 22, 2009 Witam A to pachwina z sznkowarki w/g przepisu Dziadka Tadzio . Nie ujmując Twojej fachowości lekcje w Naszej Szkole pewnie zmobilizowały Ciebie do wykonania tak ślicznych wyrobów :!: :smile: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
luciola5 Posted March 22, 2009 Report Share #19 Posted March 22, 2009 No i mój pierwszy salcesonik zrobiony...Z drżeniem rąk biorę sie za krojenie-ooo nieżle wygląda(sobie myśle),no to ciach pierwszy plasterek-pycha!Ale ciut zamiękki.Znaczy że za długo parzyłam składniki.Nic to ,ważne że nam smakuje . A najważniejsze że sama zrobiłam :grin: Fotka nie jest pierwszej jakości bo robiona telefonem. [/uR Quote Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 22, 2009 Author Report Share #20 Posted March 22, 2009 Brawo Luciola. Widac, że nauka nie poszła w las. :grin: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted March 22, 2009 Report Share #21 Posted March 22, 2009 Gratulacje :grin: Quote Paweł 603957797 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted March 22, 2009 Report Share #22 Posted March 22, 2009 Bardzo ładny salcesonik,jak na pierwszy raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted March 22, 2009 Report Share #23 Posted March 22, 2009 Bardzo ładnie. Dobrze, że fotka mało ostra bo lepsza rozbudziła by pragnienia, i znów lodówkę drzwiamiod ściany odsuwać trzeba by :grin: Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted March 22, 2009 Report Share #24 Posted March 22, 2009 Tadzio a ten chlebek to też swojski wyrób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobilek Posted March 22, 2009 Report Share #25 Posted March 22, 2009 Gratulacje ,pięknie widać ,że nauka nie poszła w las!!!!!! Quote Mobilek GG9068840 Skype.michal-mobilek Drogi-one prowadzą Cię do domu ? Nie one są Twoim domem na których codziennie żyjesz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts