Maxell Posted March 8, 2009 Report Share #1 Posted March 8, 2009 W tym temacie chwalcie się swymi osiągnięciami w zakresie domowej produkcji wędliniarskiej na podstawie własnych doświadczeń wspartych wiadomościami z forum i stronki oraz wiedzą wyniesioną ze Szkoły Domowego Masarstwa. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 9, 2009 Report Share #2 Posted March 9, 2009 No to muszę napisać tak: Ja praktycznie wszystkie wiadomości czerpię z forum albo ze stronki :o I jak do tej pory udało mi się zrobić wiele rzeczy. Wszystkie przepisy analizuję bardzo uważnie, modyfikuję pod swój smak, np. z trzech przepisów robię jeden, i zawsze wychodzi. A forum i strona są nieocenioną pomocą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 9, 2009 Report Share #3 Posted March 9, 2009 Ja na stronie szukam opisów wad i popełnionych błędów w czasie wyrobu wędlin, które czasem popełniam z pośpiechu, zapomnienia lub innych przyczyn. Przepisy mam swoje i ciągle coś kombinuję czytując oczywiście wcześniej co i jak robią inni użytkownicy, co często daje mi świadomość co można spaprać w toku wytwarzania lub co można zmienić na lepsze. :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BROJLEREK Posted March 12, 2009 Report Share #4 Posted March 12, 2009 moja wiedza wyniesiona z kursu pozwolila mi na domowa produkcje: szyneczki z koscia kaszanki salcesonu i sila rozpedu upieklam karczek oraz schabik ale z wlasnego pomyslu mianowicie upieklam w miodzie. Rewelacja absolutna. Musialam sobie zycie oslodzic bo wrocilo przeziebienie. :blush: Quote ja-Nina Link to comment Share on other sites More sharing options...
szejk Posted March 12, 2009 Report Share #5 Posted March 12, 2009 Chociaż zarejestrowałem się w styczniu tego roku, to od ponad 2 lat goszczę na stronie imuszę przyznać, że znalazłem tu wiele ciekawych pomysłów i rozwiazań których na próżno można szukać gdzie indziej. Np. w mojej wędzarni, będę w tym roku montował szybry o których nie pomyślałem jak murowałem ją 10 lat temu. Quote Pozdrawiam,Szejk---------------------------------------------------------"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy." Link to comment Share on other sites More sharing options...
BROJLEREK Posted March 12, 2009 Report Share #6 Posted March 12, 2009 Dzięki, udało się, jestem przeszczęśliwa. Jak bardzo pragniemy, wszystko się udaje, rownież niemożliwe. Pewnie ze szczęścia zrobię dobrą kaszaneczkę wedlug szkolnego przepisu. Będzie na pewno super. :lol: Quote ja-Nina Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 12, 2009 Report Share #7 Posted March 12, 2009 Witam Pewnie ze szczęścia zrobię dobrą kaszaneczkę wedlug szkolnego przepisu BROJLEREK . Rób kaszaneczkę i zapraszaj na degustację :lol: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 21, 2009 Report Share #8 Posted March 21, 2009 Jak tu się można chwalić to się pochwalę: "ZYLC" czyli rolada schabowa w/g przepisu z II turnusie SDM w moim wykonaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 21, 2009 Report Share #9 Posted March 21, 2009 Wygląda zawodowo :grin: :grin: Jeśli tak samo smakuje, to zaraz jadę do Ciebie na degustację :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted March 22, 2009 Report Share #10 Posted March 22, 2009 w komplecie z tym co w tle to na bank jest super :devil: Quote Paweł 603957797 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 22, 2009 Report Share #11 Posted March 22, 2009 Witam "ZYLC" czyli rolada schabowa w/g przepisu z II turnusie SDM w moim wykonaniu Tadzio , zbliża się pora śniadaniowa , poproszę porcyjkę ale grubszą bo ja bez chlebka . :lol: SUPER :!: :!: :!: Pozdrawiam P.S. Do popicia później tak pod wieczór :tongue: Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 22, 2009 Report Share #12 Posted March 22, 2009 Tadziu pod takiego ZYLCA to tylko mocna literatura :wink: Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 22, 2009 Report Share #13 Posted March 22, 2009 Tadziu pod takiego ZYLCA to tylko mocna literatura :wink: Właśnie Tadzio delikatnie to pokazał :lol: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted March 22, 2009 Report Share #14 Posted March 22, 2009 Kochani zbliża się okres ,w którym wykonujemy w różnym czasie /w okolicach Podlasiaka to i 2 tygodnie póżniej,nie wiem jak na Śląsku Cieszyńskim ?/ dużo różnych specjałów , myślę ,że mogli by autorzy przypomnieć przepisy a przy okazji pochwalic się /nigdy za wiele lukierku :wink: /, właśnie taki zylc , korona schabowa, "tort" szynkowy ./Może i inne ,które akurat teraz nie przyszły mnie do głowy :blush: Quote Tomuś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted March 22, 2009 Report Share #15 Posted March 22, 2009 w okolicach Podlasiaka to i 2 tygodnie póżniej Tomuś to Święta Bożego Narodzenia. Na Wielkanoc to i bywa że prawie miesiąc później bo to świeto ruchome, uzaleznione od pierwszej pełni wiosennej. Ale w tym roku chyba faktycznie wypada dwa tygodnie. Quote Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 22, 2009 Report Share #16 Posted March 22, 2009 autorzy przypomnieć przepisy .... korona schabowa, https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1382&highlight=wesele Proszę przeczytać moje odpowiedzi, w tym temacie. Do wykonania można użyć zapeklowany (pamiętajcie o mniejszej dawce soli) schab z kością. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 22, 2009 Report Share #17 Posted March 22, 2009 A to pachwina z sznkowarki w/g przepisu Dziadka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 22, 2009 Report Share #18 Posted March 22, 2009 Witam A to pachwina z sznkowarki w/g przepisu Dziadka Tadzio . Nie ujmując Twojej fachowości lekcje w Naszej Szkole pewnie zmobilizowały Ciebie do wykonania tak ślicznych wyrobów :!: :smile: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
luciola5 Posted March 22, 2009 Report Share #19 Posted March 22, 2009 No i mój pierwszy salcesonik zrobiony...Z drżeniem rąk biorę sie za krojenie-ooo nieżle wygląda(sobie myśle),no to ciach pierwszy plasterek-pycha!Ale ciut zamiękki.Znaczy że za długo parzyłam składniki.Nic to ,ważne że nam smakuje . A najważniejsze że sama zrobiłam :grin: Fotka nie jest pierwszej jakości bo robiona telefonem. [/uR Quote Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 22, 2009 Author Report Share #20 Posted March 22, 2009 Brawo Luciola. Widac, że nauka nie poszła w las. :grin: Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted March 22, 2009 Report Share #21 Posted March 22, 2009 Gratulacje :grin: Quote Paweł 603957797 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted March 22, 2009 Report Share #22 Posted March 22, 2009 Bardzo ładny salcesonik,jak na pierwszy raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted March 22, 2009 Report Share #23 Posted March 22, 2009 Bardzo ładnie. Dobrze, że fotka mało ostra bo lepsza rozbudziła by pragnienia, i znów lodówkę drzwiamiod ściany odsuwać trzeba by :grin: Quote Pozdrawiam Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted March 22, 2009 Report Share #24 Posted March 22, 2009 Tadzio a ten chlebek to też swojski wyrób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobilek Posted March 22, 2009 Report Share #25 Posted March 22, 2009 Gratulacje ,pięknie widać ,że nauka nie poszła w las!!!!!! Quote Mobilek GG9068840 Skype.michal-mobilek Drogi-one prowadzą Cię do domu ? Nie one są Twoim domem na których codziennie żyjesz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.