Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

I. Informacja dla wchodzących


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27409 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 11 mar 2009 - 19:50

Witam.
Dział ten przeznaczony jest dla ludzi nie posiadających, z różnych przyczyn swych własnych wędzarni, ani możliwości wędzenia na swoim terenie, a chcących zrobić swoją, niejednokrotnie pierwszą, wędzonkę.
Wychodząc naprzeciw temu problemowi, część osób z naszej Braci udostępniła swoje urządzenia wędzarnicze i chętnie zaoferowala pomoc podczas procesu wędzenia.
Poza tym, przeprowadzona na forum i stronie akcja "Wędzarnie regionalne", zaowocowała zakupem czterech takich urządzeń dla potrzeb zadymiaczy, które zostały rozmieszczone po całej Polsce, u życzliwych ludzi.
Są to bardzo miłe gesty, ponieważ osoby stawiające pierwsze kroki w tym temacie bedą mogły nie tylko dużo się nauczyć, ale takze poznać wielu sympatycznych ludzi.
W pozostałych dwóch tematach tego działu znajdziecie adresy sympatycznych ludzi z Wędzarniczej Braci, którzy wam służą pomocą.
Serdecznie im w imieniu Wędzarniczej Braci dziekuje, a Państwa zapraszam do wspólnego wędzenia.

#2 halogen

halogen

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 90 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 06 maj 2011 - 21:08

Rewelacyjny pomysł. Jestem świeży na forum i od razu taka niespodzianka. Aż nie mogę się nadziwić, że jest w kraju jakaś nie komercyjna akcja.

#3 halogen

halogen

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 90 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 06 maj 2011 - 21:49

Dzięki za info. Wpierw muszę ogarnąć bieżące sprawy. Jak już się uporam będę się meldować. Jeszcze raz dzięki.

#4 JASIU

JASIU

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1492 postów
  • MiejscowośćLondyn

Napisano 13 lis 2011 - 00:32

no to odswieze :-)

#5 HIPORT

HIPORT

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 2 postów
  • MiejscowośćBytom

Napisano 28 sie 2019 - 20:34

Witam wszystkich serdecznie, jestem nową osobą na tym forum. Zrobiliśmy z mężem wędzarkę z drewna i do tego dokupiliśmy rury i palenisko. Dopiero się uczymy ale nam nie wychodzi to wędzenie. :(. Zapach dymu jest kwaśny i tak samo wychodzą wyroby , mimo, że stosujemy się do przepisów ,że trzeba osuszyć wędliny ,że dajemy odpowiednie drzewo coś nam nie wychodzi.Czy ktoś może mi służyć poradą co robimy nie tak.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#6 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11403 postów

Napisano 28 sie 2019 - 20:44

Witaj .
Kwaśny posmak wędzonek to typowy objaw braku osuszenia bez dymu samym żarem w wędzarni jak również używania mokrego drewna.
Pokaż tą swoją wędzarnię i opisz krok po kroku jak przygotowywujesz mięso do wędzenia i jak wędzisz.Pokaż też swoje wędzonki.Zdjęcia dużo nam powiedzą.Coś poradzimy.
Poczytaj Akademię Dziadka.

Użytkownik arkadiusz edytował ten post 28 sie 2019 - 20:46





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych