rekrut22 Posted March 16, 2009 Report Share #1 Posted March 16, 2009 Witam. Potrzebuję przepisu na parówki z miesa królika. Co dodać do 10 kg króliczego mięsa żeby wyszły delikatne parówki dla dziecka (dostępną mamy cielęcinę i wieprzowinę) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted March 16, 2009 Report Share #2 Posted March 16, 2009 Na stronie głownej tutaj: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=34 znajdziesz wiele przepisów na parówki. Aby parówki wyszły dobre i delikatne, należy masę kutrować z dodatkiem 2O-25% lodu. To zależy od kleistości mięsa. Dodatek mleka w proszku poprawia właściwości emulgacyjne masy. W warunkach domowych posłuż się malakserem lub blenderem. Noże w maszynce muszą być bardzo dobrze naostrzone.Z własnego doświadczenia wiem, ze zrobienie dobrych parówek to wyższa szkoła jazdy. Proponuję próbną produkcję na małej ilości. Stosuj peklosól. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.