Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Czy hartować polędwicę po parzeniu?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 euro2008

euro2008

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 55 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 28 mar 2009 - 12:48

Mam pytanie , czy po parzeniu polędwicy poddać ją hartowaniu czyli zamoczeniu w zimnej wodzie?Jeśli tak to co to daje?

#2 Gość_technik_*

Gość_technik_*
  • Goście

Napisano 02 kwi 2009 - 09:02

Widzę EURO że nie masz odpoeiedzi więc się pokusze.Tak,jak najbardziej,polędwicę po parzeniu hartyje się jak wszystkie wędzonkia właśnie polędwicę szczególnie.A pytasz co to daje ?Zachowasz możliwie korzystną soczystość z natury ,suchej polędwicy.Dlatego wskazany jest jak najszybszy proces studzenia.W produkcji przemysłowej robi się to nadmuchem zimnego powietrza ale w warunkash domowych pozostaje nam tylko zimna woda i to do temp.równej albo niższej od 10st. C.
Dołączona grafika Piszę poprawnie po polsku




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych