jarkof Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Skoro autorytet się wypowiedzał to spadam z tematupozdrawiam Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Dzieki Cheaf No u nas w CT dzis pogoda jak na Florydzie wiec i grilek byl , choc hhhmmm wczoraj wrzucilem kielbaske surowa do marynaty mojego pomyslu - olej z oliwek , troszke octu balsamicznego , i przyprawy grilowe , no i wlasnie gdy kielbaske wkladam na grila taka mokra od marynaty to blyskawicznie sie przypala i a w srodku surowa jeszcze . No ale dzieki Cheafowi mam nadzieje nie popelnic tego bledu - bo poprostu nagrzalem za mocno grila i kielbaske grilowalem w wysokiej temp - wiec nastepnym razem przykrecam palniki do minimum i z zegareczkiem w temp 110 stopni (znaczy niezawielkiej ) 20 min griluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Wczoraj wypróbowałem swoje wyroby na grillu. - kiełbasa grillowa grubo rozdrobniona lekko podwędzona ocena pozytywna - karkówka w mojej ocenie lekko za słona, choć były głosy,że nie. - kiełbasa grillowa biała - zdecydowanie ostatnie miejsce, głosów krytycznych brak, pochwał też brak. Spożycie niewielkie. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 kiełbasa grillowa biała - zdecydowanie ostatnie miejsce, głosów krytycznych brak, pochwał też brak. Spożycie niewielkie.Na tym przykładzie widać, jak oczy jedzą :grin: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Już kiedyś pisałem że zazwyczaj wśród biesiadników większym zainteresowaniem cieszą się kiełbasy wędzone (a przynajmniej o tym kolorze) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Hi Mniam , ladne te fotki . Fakt oczy jedza ale mysle ze przyzwyczajenie jak pamietam gdy w Polsce weszla moda na grila to pierwsze co na niego szlo to kielbasa zwykla , slaska , a pozniej grilowe , studenckie - ogolnie kielbasy tluste nie za drogie no i tak zostalo . Natomiast w usa jeak widze ze amerykanie griluja kielbaski to zazwyczaj sa to kielbaski surowe typu italian (slodkie lub ostre ) , natomiast nie widzialem by grilowali kelbasy wedzone . Wsrod poloni natomiast prym to kielbaski takie jak w Polsce czyli wedzone - dlatego teraz zrobie cos ala slaska . Mi osobiscie takie kielbaski lepiej smakuja niz te surowe i to samo moim znajomym . Mam pomysl - wpisujcie sie kto woli kielbaske wedzona grilowana a kto woli surowa grilowana z , bedzie maly zarys jakie sa tendencje kielbasy na grila . Ja preferuje kielbaski wedzone na grila - a wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam Rzadko grilluję , ale jeżeli chodzi o kiełbaskę na grilla to preferuję lekko podwędzoną . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Skoro autorytet się wypowiedzał to spadam z tematu pozdrawiam ... yeah ... nie przesadzaj :grin: ... każdy ma jakieś doświadczenia :grin: Dzieki Cheaf No u nas w CT dzis pogoda jak na Florydzie wiec i grilek byl , choc hhhmmm wczoraj wrzucilem kielbaske surowa do marynaty mojego pomyslu - olej z oliwek , troszke octu balsamicznego , i przyprawy grilowe , no i wlasnie gdy kielbaske wkladam na grila taka mokra od marynaty to blyskawicznie sie przypala i a w srodku surowa jeszcze . No ale dzieki Cheafowi mam nadzieje nie popelnic tego bledu - bo poprostu nagrzalem za mocno grila i kielbaske grilowalem w wysokiej temp - wiec nastepnym razem przykrecam palniki do minimum i z zegareczkiem w temp 110 stopni (znaczy niezawielkiej ) 20 min grilujeWitaj Marcinie ... pogoda u Was w CT ... hmmm ... trochę cieplej niż na Florydzie przez ostatnich dni kilka :lol: :wink: kiełbaski pieczone (kurczaczki zresztą również, ... lub gdy zepsuje się Wasz obrotowy rożen) najlepiej wychodzą metodą pośrednią czyli w pewnej odległości od źródła ciepła, np na "stojaczku" :grin: http://www.chefpaul.net/food/chick03.jpg Już kiedyś pisałem że zazwyczaj wśród biesiadników większym zainteresowaniem cieszą się kiełbasy wędzone (a przynajmniej o tym kolorze)... można na rozgrzany węgiel (lub w grillu gazowym) nasypać trochę zrębków drewnianych (zawiniętych w folię aluminiową, aby się nie zapaliły) ... otrzymamy i stosowny kolor z nutką zapachu dymu wędzarniczego, (przykład tutaj) pozdróweczka niezmiernie serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej D. Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 3 Maja 2009 Witam serdecznie kolegów. Właśnie przejrzałem forum i przeczytałem odpowiedzi na moje pytanie odnośnie szyneczki z grilla Andrzeju D. może propozycja Chefa Paula http://www.chefpaul.net/szynkaPP.html pozdrawiamAndrzej D. napisał/a: Witam serdecznie wszystkich. Widzę że forum tętni życiem co mnie bardzo cieszy. Sezon grillowy rozpoczęty i u mnie :grin: , poszukuję jednak przepisu na szynkę peklowaną którą jadłem w jakiejś przydrożnej karczmie. Porcja którą jadłem była ze skórą i tłuszczykiem, napewno peklowana i bardzo soczysta. Czy ktoś wie jak taką przyrządzić? Czy mogła być wcześniej parzona? Szanowny Kolego Sprawdzoną metodą przygotowania szynki i golonek na grillu jest poddanie ich obróbce cieplnej poprzez parzenie (szynki) lub gotowanie (golonki), ... można również zastosować gotowanie na parze. Kilka przepisów znajdziesz tutaj Kochani Koledzy, to są właśnie odpowiedzi na pytanie które mnie nurtowało. Dziękuję serdecznie. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Maja 2009 Witajcie ! Na grilla zrobiłem kiełbaske białą ale taką trochę a'la chorizo. Przepisu nie podaje bo każdy z nas ma własny wyprubowany na "białą" wystarczy dodać oregano no i oczywiście pikantny pieprz (chili lub cayenne) :devil: Oregano nadaje super smaczek a chili niezłej mocy. UWAGA !!! Dałem 2 małe łyżeczki pieprzu cayenne na 1kg farszu i była BAAARDZO ostra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Maja 2009 Ale jak do takiej ostrej kiełbaski pasuje piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Maja 2009 Straszny, a ile oregano dajesz na 1kg farszu ? Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 31 Maja 2009 a ile oregano dajesz na 1kg farszu ? na oko 1 łyżka stołowa na 1 kg Ale jak do takiej ostrej kiełbaski pasuje piwo. Baaaardzo pasuje, a nawet jest niezbędne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 31 Maja 2009 na oko 1 łyżka stołowa na 1 kg dzięki Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 31 Maja 2009 Witam Do tej pory myslalem ze z grilla mozna tylko zrobic za..sta karkoweczke boczek czy kielbase, a tu prosze szczupak smazony na patelni :grin: http://monki.us/~tier/szczupak_z_grilla/1.jpg http://monki.us/~tier/szczupak_z_grilla/2.jpg http://monki.us/~tier/szczupak_z_grilla/4.jpg No palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 31 Maja 2009 Tier, zostaw trochę... :tongue: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 31 Maja 2009 Wygląda super i pewnie tak smakuje :tongue: Kochani tylko baaaardzo uważajcie przy takim grillowaniu, potrącenie patelni z taka ilością gorącego tłuszczu i rozżarzonych węglach.............. :???: :???: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 31 Maja 2009 Wczoraj tak samo zrobiłem leszcza pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Coś dla Panów :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 14 Czerwca 2009 A cóż to za pojazd kosmiczny :grin: Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 14 Czerwca 2009 A cóż to za pojazd kosmiczny :grin: Można na bardziej przyziemnym :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Czerwca 2009 No, i to jest wyjście z sytuacji, kiedy trzeba przygotować kiełbaski dla większej ilości gości. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 1 Maja 2010 No i jak przed rokiem ale tym razem z miesiecznym opoznieniem rozpoczynam-y sezon GRILLOWANIA :grin: Nastepnie parzenie 3 minuty w 75 stopniach celem takim samym jak i w tamtym roku :question: No i na ruszcie No i ... A dla elektrycznych ..grillowaczy polecam cos takiego bo przeciez smak musi byc :grin: Pozdrawiam i zycze wszystkim smacznego Grillowania 2010 :wink: :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 1 Maja 2010 Pozdrawiam, ale to nie jest to. Za bardzo sterylne . :shock: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 2 Maja 2010 Ale ładnie wygląda,że samemu jest ochota na grilowanie,ja już po pierszym grilowaniu dawno ,ale jak sie widzi takie obrazki to chyba znowu trzeba marynować miesko. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.