spec202 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Grudnia 2011 http://allegro.pl/gar-podgrzewacz-do-zup-wody-wina-25-litr-clatronic-i1969096955.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Grudnia 2011 anerko poczytaj tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=83875&highlight=#83875 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halina1234 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Rozejrzyj się za bemarem gastronomicznym bemar Cytuj Halina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Takie garnki dostępne są w Lidl-u i jeśli się nie mylę dostępne są nadal ale w e-sklepie marketu Lidl.de . Sam zakupiłem 2 sztuki i to udało się w ostatniej chwili. Kosz takiego garnka to 49.99 euro czyli coś około 220zł.Garnek ma pojemność 27l, możliwość nastawy temperatury i czasu parzenia, jak również ciągłego podtrzymania temperatury.Zrobiłem w nim (bo wciąż używam tylko jeden) całą piwnicę prazetworów, ale jak parzyłem boczek i ustawiłem parzenie na 75 stopni to boczek się nie doparzył (czy zbyt krótki czas parzenia miałem tego już sam nie wiem i nie pamiętam). Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Mam taki gar od paru lat.Po przeróbce spisuje się bardzo dobrze.Przeróbka polega na tym ,że musisz zastosować do niego oddzielne sterowanie bo ten termostat zamontowany w nim do niczego się nie nadaje.|Koszt takiego sterownika to ok.100 zł. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Mam taki garnek od kilku lat, ale do pasteryzacji przetworów.Ostatnio dopasowałem do niego mniejszy garnek i z powodzeniem prażękaszę do kaszanki, problemy z przypalaniem kaszy i szorowaniem garaskończyły się. Cytuj „Idąc utartą drogą, wiesz czego się spodziewać.Idąc nowym szlakiem, odkrywasz nowe możliwości” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 7 Grudnia 2011 anerka podaj dane tego sklepu ku przestrodze dla innych-takich delikwentów trza omijać szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 7 Grudnia 2011 W efekcie zdecydowałam, że nic nie będę wysyłać, tylko zakleję dziurę w tej pokrywie i już. Zbyt dużo zachodu .Anerko, nie odpuszczaj sprawy. Napisz do gościa, żeby wysłał Ci na swój koszt nowy komplet i zlecił tej samej firmie przewozowej zabranie starego. To się praktykuje i wszystkie uczciwe firmy na to idą. Nie może być tak, że za Twoje pieniądze przysyłają Ci bubel. Jak nie będą chcieli to postrasz, że zawiadomisz Allegro i dasz negatywa. To zwykle skutkuje. Też sobie przypominam, że dostałam jakiś zmasakrowany gar albo z wystawy albo po jakiejś katastrofie. Wymienili mi go jednak. Niestety, nie pamiętam już z jakiej to było firmy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam, czy ma ktoś doświadczenie z tym sprzętem. Chciałbym go wykorzystywać do odparzania wędlin. Bardzo prosze o opinie. Pozdrawiam http://allegro.pl/clatronic-3338-garnek-elektryczny-podgrzewacz-gwar-i2842375973.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zapewne to jakieś ułatwienie przy parzeniu (nie wiem co to odparzanie ?!), ale czy nie wystarczy zakupić termometr i odpowiednio ustawić kuchenkę ?Dużo taniej a i każdy garnek się do tego nadaje. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Grudnia 2012 25 litrów to duży gar. Można powiedzieć, że grzanie i sterowanie nim mamy praktycznie gratis. O ile bezwładność termostatu jest na przyzwoitym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Chciałbym go wykorzystywać do odparzania wędlinNiewiem o co dokladnie CI chodzi ale jesli do parzenia wedlin to w zaleznosci od wsadu. Za duzy wsad w kg.rowna sie spadkowi tem.a garnek ten (przynajmniej moj 30l )podgrzewa wode dlugo wiec go do parzenia nie uzywam ale do produkcji podrobowych i piwa jak najbardziej :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 12 Grudnia 2012 chodziło własnie o parzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Gdyby doświadczalnie dobrać wyższą temperaturę, która po włożeniu wsadu spadnie do takiej, jaką wymagamy? Później przestawić termostat, na taką jaką chcemy utrzymywać podczas parzenia? Powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ten termostat w garnku jest bardzo niedokładny, skala wogóle nie pokrywa się z temperaturą i trzeba wszytko doświadczalnie zbadać jak taki garnek się będzie zachowywał. Jak dla mnie pojemność i cena w połączeniu z innym dokładnym termometrm zdaje egzamin w 100%. Ja kupiłem za 150 zł. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Mam podobny garnek tylko bez kraniku.Pozycje termostatu należy wypróbować przy pomocy temometru wzorcowego.Ja mam zaznaczoną na pokrętle pozycję, w której temp. wody w garnku oscyluje między 72 a 75 st. Z garnka jestem bardzo zadowolona.Zwróć uwagę na ważną sprawę i dopytaj się u sprzedawcy. Te garnki robione są w dwóch wersjach: z jednolitym, emaliowanym dnem oraz z widocznym grzejnikiem wmontowanym w dno. Ta druga wersja jest trudniejsza do mycia i raczej przeznaczona wyłącznie do pasteryzacji słoików.Jeżeli dno jest jednorodne to taki garnek jest o wiele lepszy, bo możesz w nim parzyć różne mięsa w gęstym rosole i nic nie zapycha się na obrzeżu grzejnika. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Bardzo prosze o opinie Mam ,ale z takim sterownikiem. Działa bezbłędnie.0,1C w dół i 1,5C w górę.Ale on jakiś strasznie drogi.Te garnki są po ok.170zł. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 12 Grudnia 2012 witam, czy są po 170 zł to nie wiem, bo z tego co znalazłem to wszystko około 250zł. Jak i gdzie umieściłeś czujnik od tego regulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo6666 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Mam ,ale z takim sterownikiem. Jesli moge sie wtracic i zapytac gdzie kupiles ten sterownik i ile kosztowal? Buduje wedzarke z DG i grzalka i szukam dobrego termostatu. Jakie jest max obciazenie na wyjsciu? pozdrawiam Marcin Cytuj Co ma dymić nie utonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wpisz w google: ESCO ES-10. :grin: Moim zdaniem przy takiej objętości garnka i takiej mocy grzewczej nie ma sensu stosowanie sterownika o dokładności 0,1 stopnia. Skoki temperatury i tak będą większe w objętości płynu. Czujnik NTC powinien być umieszczony bezpośrednio w płynie, który chcemy ogrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klemens Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Witam, czy ma ktoś doświadczenie z tym sprzętem. Chciałbym go wykorzystywać do odparzania wędlin. Bardzo prosze o opinie. Pozdrawiam http://allegro.pl/clatronic-3338-garnek-elektryczny-podgrzewacz-gwar-i2842375973.html Też używam takiego od kilku miesięcy. Bardzo dobry do parzenia 6-8 kg wyrobów na raz ( więcej nie robię). Z termostatem nie mam problemu, bo zgadza sie z termometrem, ale może dlatego, że zaraz po zakupie owinąłem go taka matą którą używa się do "odbijania ciepła" od ściany za kaloryferem. Taka cienka karimata z jedną strona srebrną ,do kupienia w marketach budowlanych za parę złotych.Kranik przydaje się do spuszczania wody. Stawiam przy krawędzi zlewu i przy pomocy sznurka blokuje kranik w pozycji otwartej. Woda spływa , a ja nie męczę się z wylewaniem gorącej wody z ciężkiego garnka do małego zlewu. Jak dla mnie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ja do parzenia używam Pojemnik gastronomiczny GN jest tańszy od garnka a jego kształt prostokąta pozwala mi na wygodne wkładanie i wyjmowanie wędlinek :grin: i do tego jest łatwy w utrzymaniu czystości. Jeśli chodzi o mnie to jestem zadowolony z tego rozwiązania :grin: :grin: :grin: z tym że Ja jednorazowo parzę ok 25-35 kg :wink: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julian Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam, 22-go grudnia zakupiłem takowy garnek firmowany przez "bifinett" z myślą o parzeniu. Wędzonki sparzone. Wodę zagrzałem, a po włożeniu wędzonek obniżyłem temp termostatu na 70st C - cały czas kontrola termometrem. Na dno garnka położyłem kratkę. Zakup - poreklamacyjny za 100zł uważam za udany.P.S. Kranika nie trzeba sznurkiem wiązać - u mnie można postawić dźwigienkę pionowo (do góry).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Znalazłem na allegro coś podobnego za 195 zł http://allegro.pl/elektryczny-garnek-emaliowany-bomann-25-litrow-i2895266263.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam, czy ma ktoś doświadczenie z tym sprzętem. Chciałbym go wykorzystywać do odparzania wędlin. Bardzo prosze o opinie. Pozdrawiam http://allegro.pl/clatronic-3338-garnek-elektryczny-podgrzewacz-gwar-i2842375973.htmlZakupiłem takowy garnek,ale użyłem go dopiero jeden raz i to do tyndalizacji .Jak na razie ok. Ale jak długo wytrzyma? Kto wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.