Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Parówki i serdelki dla wnuków


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
250 odpowiedzi w tym temacie

#241 JaGra

JaGra
  • Użytkownicy
  • 3458 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 31 sie 2020 - 11:28

Dziurki są

To dla lepszej wentylacji. :D



#242 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3202 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 31 sie 2020 - 12:25

Eee tyle dziurek. EAnno nie dawaj tego dzieciom bo ich wzdyma od tego powietrza. Już Ci podsyłam namiary gdzie je wysłać do utylizacji :D

Produkt pierwsza klasa :thumbsup: :clap:



#243 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8705 postów

Napisano 31 sie 2020 - 12:59

Dziurki są   
No to dietetyczne - wszak w dziurkach kalorii nie ma  :thumbsup:  :clap:  

#244 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 31 sie 2020 - 13:13

Dziurki są 

Ładny wykon, a dziurki dlatego, że produkt wykonania domowego. :thumbsup:  :clap: W naszych nadziewarkach zawsze będą dziurki.

Pozdrowienia 



#245 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12857 postów

Napisano 31 sie 2020 - 20:30

Śmiem wątpić,że dziurki dlatego że wyrób domowy.Jasne że lepiej mieć nadziewarkę próżniową,ale jak się nie ma co się lubi to trzeba sobie radzić,żeby tych kraterów było jak najmniej.

#246 witt

witt
  • Użytkownicy
  • 2127 postów

Napisano 31 sie 2020 - 20:56

żeby tych kraterów było jak najmniej

Mi osobiście te kratery nie przeszkadzają, a i w smaku również się nic przez to nie zmieni. Będą smakowały czy z dziurkami czy bez, jednakowo. 



#247 EAnna

EAnna
  • Moderatorzy
  • 11003 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 31 sie 2020 - 21:23

lepiej mieć nadziewarkę próżniową,ale jak się nie ma.... to trzeba sobie radzić,żeby tych kraterów było jak najmniej.
 

Co byś radził ARKU w tym przypadku?

U mnie te dziurki nie chcą zniknąć i przyznam, że mnie trochę denerwują. 

Nie tylko zresztą te...to znaczy nie tylko w parówkach  :facepalm:   :tongue:



#248 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12857 postów

Napisano 02 wrz 2020 - 17:44

Co byś radził ARKU w tym przypadku?

 

Nie wiem co Ci doradzić bo ja tego problemu nie mam.Oczywiście i mi się zdarzy jakaś dziurka ,ale jest tego zdecydowanie mniej niż u Ciebie.Jedyna rada jaka mi przychodzi do głowy to dobrze oklepać kulę farszu przed wrzuceniem podkreślam wrzuceniem jakbyś rzucała piłka o ziemię.do nadziewarki..Ponieważ robisz w kilku porcjach to pewnie je potem ze sobą łączysz i mieszasz ręcznie napowietrzając farsz.Ja już o tym pisałem to mnie napisali ,że się wymądrzam bo podobno jest to wyrób domowy i dziury muszą być także nie przejmował bym się tak mocno na Twoim miejscu .A najlepiej zapraszam do siebie to potrenujemy, żeby poprawić to i owo. :D .Co dwie głowy to nie jedna. :laugh:



#249 sobol

sobol
  • Użytkownicy
  • 460 postów
  • MiejscowośćGdynia/Jarrow

Napisano 16 sty 2021 - 10:34

Jutro nadziewanie i wędzenie trzech kutrowych porcji, czyli 6 kg parówek.

Czyli zostawiasz wykutrowane mięso do nadziewania na następny dzień?

Pytam, bo bałem się że emulsja może się zwarzyć czy coś w ten deseń, jeżeli jest zostawiona na noc.



#250 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12857 postów

Napisano 16 sty 2021 - 10:42

Pytam, bo bałem się że emulsja może się zwarzyć czy coś w ten deseń, jeżeli jest zostawiona na noc.

 

Możesz zostawić emulsję do następnego dnia w warunkach chłodniczych.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 16 sty 2021 - 10:43


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#251 sobol

sobol
  • Użytkownicy
  • 460 postów
  • MiejscowośćGdynia/Jarrow

Napisano 16 sty 2021 - 11:33

Dziękuję. Mogłem wczoraj zapytać :) Zostawiłem zmielone na noc. Idę "kutrować" :D






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych