BROJLEREK Posted November 24, 2009 Report Share #76 Posted November 24, 2009 dziekuje za podpowiedzi. Nie wazne ze trudno nie wazne ze moge miec porazke wazne ze chce zrobic parowki.Do odwaznych swiat nalezy :lol: Jutro wedzenie. Quote ja-Nina Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted November 24, 2009 Report Share #77 Posted November 24, 2009 dziekuje za podpowiedzi. Nie wazne ze trudno nie wazne ze moge miec porazke wazne ze chce zrobic parowki.Do odwaznych swiat nalezy :lol: Jutro wedzenie. No to zycze sukcesow :wink: Pozdrawiam i czekamy na relacjie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 25, 2009 Author Report Share #78 Posted November 25, 2009 Po rozbiorze trzech sporych schabów na polędwice, poledwiczki i kości, pozostało mi 2kg dość tłustych okrawków. Dokupiłam 1,5kg cielęcej I oraz 1,65 podgardla (po oczyszczeniu) i zrobiłam parówki. Podgardle w formie mrożonych granulek (porcja 20dkg) Wykutrowana (malakserem) masa parówkowa Parówki po sparzeniu i usunięciu wzmacniajacej przędzy Przekrój (ponieważ pieprz dodaję dopiero po skutrowaniu, jest lekko widoczny na przekroju) Paróweczki wyszły bardzo smaczne i delikatnej konsystencji. Wnuki jeszcze nie degustowały ale chyba zaakceptują :smile: Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted November 25, 2009 Report Share #79 Posted November 25, 2009 Myślę, że te smakowite parówki zostaną szybko zjedzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted June 28, 2010 Report Share #80 Posted June 28, 2010 Witam w ostatni weekend w kooperacji z Tadkiem Kempesem moją Iwcią i oczywiście moją skromną osobą ukręciliśmy troszkę wędlinek.Zrobiliśmy (oprócz wędzonek) mortadel,parówki serdelki, szynkową do której masę wiążącą zrobiliśmy na kutrze.Prosimy o uwagi krytyka mijavascript:void(0);le widziana :grin: Pzdr.Wosiu i może Kempes dorzuci jakieś fotki bo też robił :tongue: Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted June 28, 2010 Report Share #81 Posted June 28, 2010 Wielkie uznanie :grin: i gratulacie :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Quote Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted June 28, 2010 Report Share #82 Posted June 28, 2010 ukręciliśmy troszkę wędlinek.Zrobiliśmy (oprócz wędzonek) mortadel,parówki serdelki, szynkową Na fotce nr. 3 podoba mi się ta mortadela (z lewej ) i szynkowa (z prawej) . To lubię , a szczególnie "opakowanie" tej jak to nazwałem mortadeli. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted June 28, 2010 Report Share #83 Posted June 28, 2010 No dobra :blush: był też salceson,słonina prasowana i boczek faszerowany polędwiczkami i farszem kiełbasianym podwędzony w-g Dziadka pycha :thumbsup: Pzdr.Wosiu Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted June 28, 2010 Report Share #84 Posted June 28, 2010 Jak dla mnie to śliczności, lubię wszystko ze świnki , co poniektórzy uważają za odpady (podroby) , bo nie wiedzą co tracą. Ps. A taka kumulacja zadymiaczy to jest to . ___________________________ Zadymiacze wszystkich krajów ŁĄCZCIĘ się :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted June 28, 2010 Report Share #85 Posted June 28, 2010 był też salceson,słonina prasowanaKurcze trochę późno, ale aż mnie zassało. Idę psać, może dociągnę do rana. Fajna ta słoninka i salcesonik. To ja lubię trochę tłuszczyku. Zdrowo i smacznie. :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Quote ale narobiłem dymu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted June 29, 2010 Report Share #86 Posted June 29, 2010 ukręciliśmy troszkę wędlinek. Wosiu , no to dałeś czadu . Taką porcję to możesz zrobić na krótko przed zlotem . :clap: :thumbsup: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly-maly Posted June 29, 2010 Report Share #87 Posted June 29, 2010 Wosiu to gdzie mam przyjechać na degustację ?? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted June 29, 2010 Report Share #88 Posted June 29, 2010 Mariusz zapraszam Was wszystkich serdecznie, lecz z tej produkcji to niestety tylko wspomnienia i zdjęcia zostały.Pierwszy raz robiłem serdelki,parówki i mortadelę i tak wszystkim smakowało, że nic się nie ostało :grin: ,ale następnym razem to oczywiście dam znać wcześniej :wink: żebym jeszcze porterówki ukręcić zdążył :tongue: Niestety robiłem na pożyczonym kutrze i teraz myślę o zakupie swojego bo to jest świetna rzecz do tego typy wyrobu.AndrzejK jak zdążę to zrobię, bo ja dosłownie przed samym zlotem wracam z urlopu,jak nie to Ci na próbę "szybką paczką" podeślę już tak robiłem :lol: Pzdr.Wosiu Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted June 29, 2010 Report Share #89 Posted June 29, 2010 AndrzejK jak zdążę to zrobię, bo ja dosłownie przed samym zlotem wracam z urlopu,jak nie to Ci na próbę "szybką paczką" podeślę już tak robiłem :lol: Już teraz dziękuję , myślę że do Zlotu dotrwam i apetyt mnie nie pokona :grin: Gorąco pozdrawiam :smile: Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted June 30, 2010 Report Share #90 Posted June 30, 2010 może Kempes dorzuci jakieś fotki bo też robił :tongue:Przekroje już są, to może taka kiść :wink: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted July 1, 2010 Report Share #91 Posted July 1, 2010 Parówki, serdelki domowe to jest właśnie ten wyrób, w którym można wykorzystać wszystkie okrawki, tłuścinki itp. a będą wartościowsze niż kupne :lol: Możemy wg swoich upodobań doprawiać różnymi przyprawami.Mnie osobiście powaliła mortadela :thumbsup: ten smak, /gorczyca/ przypominają się czasy za komuny gdy plastry mortadeli w jajeczku odgrzewało się na patelni :thumbsup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anerka Posted July 1, 2010 Report Share #92 Posted July 1, 2010 ten smak, /gorczyca/ przypominają się czasy za komuny gdy plastry mortadeli w jajeczku odgrzewało się na patelniPamiętam: co masz dziś na obiad i dlaczego mortadelę? A tak swoją drogą zazdroszczę parówek, jak nie ma czym kutrować to kicha. Pozdrawiam. Quote Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted July 1, 2010 Report Share #93 Posted July 1, 2010 A tak swoją drogą zazdroszczę parówek, jak nie ma czym kutrować to kicha. Pozdrawiam.Do niewielkiej produkcji wystarczy blender lub mikser z końcówką tnącą. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anerka Posted July 1, 2010 Report Share #94 Posted July 1, 2010 Wnuczek, zachęciłeś mnie, spróbuję .Pamiętam, że na samym poczatku, gdy nie byłam jeszcze zarejestrowana na forum ale jakiś rok przedtem pilnie czytałam tematy i próbowałam co nieco robić, m.in.parówki dietetyczne. Były smaczne ale troszkę grudkowate. Używałam jednak tylko maszynki do mielenia ,teraz użyję blendera.Dzięki, pozdrawiam. Quote Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted July 4, 2010 Report Share #95 Posted July 4, 2010 Wczoraj troszkę :wink: pomagał mi mój ojciec, który ma 91 lat /z ogonkiem/ :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted July 5, 2010 Report Share #96 Posted July 5, 2010 Witam :clap: . Cieszę się , że ojciec w tak cudownym zdrowiu . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted July 5, 2010 Report Share #97 Posted July 5, 2010 No Kempes wspaniała robota widzę,że zagustowałeś w domowych serdelkach,parówkach i tej mortadeli co cytuję "powala na kolana" :grin: ale gdyby nie tata to by tak pięknie nie wyglądały :grin: widać rękę dobrego mistrza :clap: :clap: :thumbsup: Pzdr.Wosiu Quote Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted July 5, 2010 Report Share #98 Posted July 5, 2010 Kempens przyznaj się to jakiś starszy masaż (może to dziadek ) pokazywał Ci jak powinno się robić parówki :grin: .A swoja drogą, świetnie się prezentują :thumbsup: .Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted July 5, 2010 Report Share #99 Posted July 5, 2010 Pomimo przeżytych lat ciągnie wilka do lasu :lol:http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1450Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted July 5, 2010 Report Share #100 Posted July 5, 2010 Witam.Kempesiku to teraz wiadomo po kim "sztanglówka" :grin: Pozdrowienia dla taty :wink: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.