@halusia@ Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 5 Lipca 2010 Wczoraj troszkę :wink: pomagał mi mój ojciec, który ma 91 lat /z ogonkiem/ :lol:Takiej formy to tylko pozazdrościc. A co do paróweczek ??? To kiedy moge wpaść na degustacje ?? Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 5 Lipca 2010 A co do paróweczek ??? To kiedy moge wpaść na degustacje ??A nie ma sprawy Halusia - zapraszamy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 6 Lipca 2010 Siedzę od piątku u Lucioli i też w sobotę zrobiłyśmy parówki .Wcześniej nigdy nie robiłyśmy .W smaku i wyglądzie rewelacja :thumbsup: . Fotorelacja jak wrócę do domu . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 7 Lipca 2010 Haniu czekamy na fotki,a jednak jak Sama zrobisz to wiesz co włożyłaś i co jesz nawet jeśli trochę nie wyjdzie to i tak lepsze od sklepowego.No ale Wam wyszło OK i to się liczy :tongue: Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 9 Lipca 2010 To parówki w wykonaniu Lucioli5 , Ludwika130 i moim . Są to nasze pierwsze parówki i wyszły bardzo smaczne . :grin: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam.Troszku chyba farsz przegrzany ale nie ma zmiłuj przy tych temperaturach, bez specjalnego pomieszczenia ciężko zachować ciąg chłodniczy. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 9 Lipca 2010 Haniu a czym kutrowaliście mięso mieliście kuter czy malaxerem? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 9 Lipca 2010 Troszku chyba farsz przegrzanyFarsz nie był przegrzany.Wydaje mi się ,że nam cosik zdjęcie nie wyszło :grin: W rzeczywistości są bardziej zwarte :thumbsup: [ Dodano: Pią 09 Lip, 2010 18:40 ] a czym kutrowaliście mięso mieliściePePe, odpowiem za Hanie,farsz kutrowaliśmy TERMOMIXEM .Najpierw był rozdrabniany lód a póżniej wrzucaliśmy farsz. Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Mam nadzieje że EAnna nie będzie miała nic przeciwko temu jak się tu wcisnę :grin: Wiem że to nie ta pora, ale ja siebie też nie oszczędziłam, bo o tak poznej porze nie jadam. Ale nie mogłam się powstrzymać :thumbsup: Paróweczki zrobiłam ściśle w/g receptury EAnny . Może nie są tak piękne i wymiarowe jak EAnny , ale strasznie pękały mi jelita :sad: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Szalejesz kobieto.. :grin: Tak trzymaj !!! :clap: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Paróweczki zrobiłam ściśle w/g receptury EAnny . Patrząc na fotkę , mogę powiedzieć ,bardzo ładne paróweczki . :thumbsup: :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 3 Grudnia 2010 :thumbsup: :clap: O tej porze to parówki i serdelki dla dziadków :grin: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 3 Grudnia 2010 O tej porze to parówki i serdelki dla dziadków :grin: Pozdrawiam Darku i dla babć również :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 3 Grudnia 2010 strasznie pękały mi jelita @halusia@, Musiałaś się napracować przy tych parówkach. Ale zadowolone miny małych konsumentów wynagradzają wszystko. Czy zadowolona jesteś z konsystencji parówek? Wyglądają świetnie. Ja też dzisiaj wędziłam ok. 8 kg parówek; wczoraj nadziewałam je do późnych godzin nocnych a już o 4:30 odśnieżałam wędzarnię :sad: Tym razem zrobiłam parówki w oparciu o surowiec zasugerowany przez DZIADKA. Bazą klejową była pręga wołowa (16%) oraz mięso z golonek (22%), IIA wp (20%) i podgardle (42%). Lodu dodałam 20%. Musze Ci powiedzieć Halusiu, że jest to znakomity skład surowcowy nie wymagający dodatku mleka w proszku lub kaszy. Ma to znaczenie, gdy dzieci są na diecie bezmlecznej i/lub bezglutenowej. Niestety, aparat fotogtaficzny zbuntował się i nie mogłam zrobić zdjęcia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 3 Grudnia 2010 @halusia@, Musiałaś się napracować przy tych parówkach. Ale zadowolone miny małych konsumentów wynagradzają wszystko. Czy zadowolona jesteś z konsystencji parówek? EAnno dokładnie jak piszesz kosztowało mnie sporo czasu, ale warto było :grin: W smaku są bardzo pyszne a konsystencja znakomita. Przymierzając się do parówek rozważałam Twoja recepturę i DZIADKA . Następnym razem skorzystam z tej DZIADKOWEJ bo tak jak piszesz. Ma to znaczenie, gdy dzieci są na diecie bezmlecznej i/lub bezglutenowej. EAnno Ty również musiałaś się napracować robiąc 8 kg parówek. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Piekne parówki. Może kiedyś i mnie sie uda? Gratulacje.I mam pytanie: czy takie parówki znoszą przetrzymywanie przez dłuższy czas w zamrażarce? Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 4 Grudnia 2010 czy takie parówki znoszą przetrzymywanie przez dłuższy czas w zamrażarce?Jak najbardziej. Zawsze robię większą ilość, po parzeniu i schłodzeniu porcjuję w opakowania po kilka sztuk i do zamrażarki. Śniadanie z takich domowych parówek to pełne zaskoczenie dla gości :grin: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 4 Grudnia 2010 po parzeniu i schłodzeniu porcjujęWitam, czy można zamrażać przed parzeniem a dopiero przed podaniem sparzyć? Wykonałaś "kawał" smacznej roboty :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 4 Grudnia 2010 czy można zamrażać przed parzeniem a dopiero przed podaniem sparzyć?Przyznam się, że nigdy nie praktykowałam tej metody z parówkami. Dlaczego? A no dlatego, że większość parówek wydaję dla dzieci i to porcjami. Nigdy nie mam pewności, czy zostaną poddane prawidłowej obróbce termicznej. Surowa masa parówkowa jest emulsją ze sporą ilością wody. Zastanawiam się, czy zamrożone kryształki lodu nie wpłyną na strukturę farszu. Może ktoś ma doświadczenie w tej materii i podzieli się z nami swoimi obserwacjami? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Halusia :clap: :clap: :clap: :thumbsup: tylko czemu tak późno ta prezentacja.Ja już sobie spałem a tu takie pyszności. :grin: P.SWidzę ,że masz chińską nadziewarkę i mam pytanie czy mięsko nie wychodziło górą tłoka? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Halusia :clap: :brawo: :clap: :thumbsup: tylko czemu tak późno ta prezentacja.Ja już sobie spałem a tu takie pyszności. :grin: Arkadiuszu, planowałam na kolację :grin: , ale niestety wielkie problemy z jelitami zabrało mi sporo czasu. Co do nadziewarki to przy nadziewaniu innych wędlin nie ma problemu. Z parówkami był większy kłopot ale dałam radę. :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Halusia :clap: :clap: . One po prostu muszą być super :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Halusia :clap: :brawo: . One po prostu muszą być super :grin: Radku powiem tak. Mój syn który nie jada w ogóle parówek powiedział tak ( będę nieskromna )..'' miodzio '' :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 4 Grudnia 2010 '' miodzio '' :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 4 Grudnia 2010 @halusia@, a ja wcale się nie dziwię , że Twój dzieciak tak podsumował Twój wyrób . Co ja piszę ? jaki wyrób ? Paróweczki wyglądają świetnie i na pewno tak samo smakują. Ja wiedziałem , tak wiedziałem , że coś kombinujesz , bo taka cisza była , nawet na SB pisałem do Zbójaszka , ze pewnie jak fotki wrzucisz , to nam oczy zbieleją Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.