luciola5 Posted February 23, 2010 Report Share #51 Posted February 23, 2010 Pis my się w czerwcu spotkamy :devil: :devil: :devil: Quote Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-101396 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 24, 2010 Report Share #52 Posted February 24, 2010 Wczoraj zrobiliśmy pasztetową - foty szczegółowe jednego ze składników. Móżdżek , to dla mnie najlepszy dodatek do jajecznicy , a nie do pasztetu . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-101401 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted February 24, 2010 Author Report Share #53 Posted February 24, 2010 Pasztetowa smarowna w wersji bez otoki - mózg obowiązkowo. :lol: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-101550 Share on other sites More sharing options...
MiniMax Posted March 16, 2010 Report Share #54 Posted March 16, 2010 Pozdrawiam, dzis przerobilem zakupiona w ubojni poltusze i pozostala mi jeszcze glowa + golonka. I tu mam pytanie czy golonko nadaje sie do watrobianki smarowanej. Chce ten produkt poprostu wlozyc do sloikow. Dziekuje za podpowiedz Marian Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105013 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 17, 2010 Report Share #55 Posted March 17, 2010 I tu mam pytanie czy golonko nadaje sie do watrobianki smarowanej. Ja myślę że golonko szkoda włożyć do wątrobianki lepiej zapeklować i zjeść z chrzanem i popić piwkiem . Jak włożysz to się nic nie stanie , jednak nie będzie zgodne ze sztuką . Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105036 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted March 17, 2010 Author Report Share #56 Posted March 17, 2010 pozostala mi jeszcze glowa + golonka Z tego co masz to salcesonik byłby lepszy. :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-105038 Share on other sites More sharing options...
L.Przemek Posted May 29, 2010 Report Share #57 Posted May 29, 2010 Mam pytanie jak długo parzyć taką pasztetową w sztucznych osłonkach? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113310 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted May 29, 2010 Report Share #58 Posted May 29, 2010 Pasztetowa smarowna w wersji bez otoki - mózg obowiązkowo A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojej :wink: Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113313 Share on other sites More sharing options...
L.Przemek Posted May 30, 2010 Report Share #59 Posted May 30, 2010 A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojej :wink: Zobacz pare postów wstecz. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113360 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted May 31, 2010 Author Report Share #60 Posted May 31, 2010 Mam pytanie jak długo parzyć taką pasztetową w sztucznych osłonkach? Wszystko zależy od średnicy osłonki, tak jak w jelitach naturalnych. Nie przesadzać z temperaturą, podczas stygnięcia pomasować, by równomiernie rozmieścić tłuszcz. A czy autor byłbyb łaskaw przepisik zapodać na tą pasztetową smarowną z łaski swojejAutor tego posta zagubiony widzę na forum, ważne że początkujący podpowiedział- adres- pierwszy post. :grin: Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113555 Share on other sites More sharing options...
L.Przemek Posted May 31, 2010 Report Share #61 Posted May 31, 2010 Dzięki pis67 za odpowiedz pasztetowa wyszła bardzo dobra :thumbsup: chociarz zmodyfikowałem troche przepis dałem pół głowy wieprzowej i nie dałem mózgu, a z przypraw tylko pieprz i majeranek. Osłonki mam 65mm parzyłem 50 min w 82 stC. :smile: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-113571 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted September 28, 2010 Author Report Share #62 Posted September 28, 2010 i nie dałem mózgu Mózg dziś pozyskany w ilości z kilku łebków, jutro pasztetówkę zrobię, w naturalnych jelitach grubych, oczywiście podwędzaną. Jutro flaki trzeba przygotować, śmierdząca to sprawa. Planuję do części dodać zmielone suszone kanie w niewielkiej ilości, w celach badawczych oczywiście. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126204 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted September 28, 2010 Report Share #63 Posted September 28, 2010 Mózg dziś pozyskany w ilości z kilku łebków No ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie . :thumbsup: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126211 Share on other sites More sharing options...
tier Posted September 28, 2010 Report Share #64 Posted September 28, 2010 No ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie . :thumbsup: Nie miałem nigdy okazji probować :shock: (no chyba że jakieś podroby ze sklepów o których nie wiedziałem co mają w składzie) że tak zapytam to taki dobry rarytas jest? :wink: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126213 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted September 28, 2010 Author Report Share #65 Posted September 28, 2010 ja pasztetu nie będę tym razem robił ale do końca tygodnia do jajecznicy będzie Mózgu w jajecznicy nie lubię, ale w pasztetowej odrobina smarowności i kremowości(nowe słowo) jej nadaje. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126214 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted September 28, 2010 Report Share #66 Posted September 28, 2010 że tak zapytam to taki dobry rarytas jest? :wink: Jest to rzecz gustu , jaki to rarytas . Mnie bardzo smakuje i taka jajecznica jest bardzo odżywcza . Móżdżek obgotowuję parę minut na wolnym ogniu z dodatkiem małej ilości octu . Dodaję do jajecznicy w ilości - taka tacka na cztery razy . Jajecznica może być ze wszystkim co lubisz : serek typu oscypek , boczek wędzony , pomidorek , cebulka , itp :thumbsup: Żeby było w temacie , to do pasztetowej jeszcze nie dokładałem mózgu wp . Następnym razem to zrobię Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126219 Share on other sites More sharing options...
anerka Posted September 28, 2010 Report Share #67 Posted September 28, 2010 tier napisał/a: że tak zapytam to taki dobry rarytas jest?Oj, rarytas :thumbsup: Trzeba tylko dobrze przyrządzić. Obróbka tak jak pisze Andrzej, ja dodaję jeszcze sporo natki pietruszki . Quote Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126224 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted September 29, 2010 Author Report Share #68 Posted September 29, 2010 Pasztetówka się parzy, jutro podwędzenie i foty. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126308 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted October 2, 2010 Author Report Share #69 Posted October 2, 2010 Pasztetowa wyszła bardzo miękka, nie robiąc jej od wiosny wyszedłem z wprawy. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126602 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 4, 2010 Report Share #70 Posted October 4, 2010 Pasztetowa wyszła bardzo miękka, To gadaj co sknociłeś oby następni tego nie zrobili . Chciałeś mieć dużo i przeholowałeś z rosołkiem , może mózg zrobił swoje . :grin: Pozdrawiam Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126763 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted October 4, 2010 Author Report Share #71 Posted October 4, 2010 przeholowałeś z rosołkiem Tak było, rosołek na podwójną porcje dodany. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-126771 Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted February 15, 2011 Author Report Share #72 Posted February 15, 2011 Pasztetowa smarowna, dziś podwędzona. Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-146956 Share on other sites More sharing options...
jakub2001 Posted February 15, 2011 Report Share #73 Posted February 15, 2011 Piękna po prostu.Gratulacje!!! Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-146964 Share on other sites More sharing options...
Darino Posted February 15, 2011 Report Share #74 Posted February 15, 2011 Pasztetowa smarowna, dziś podwędzona :clap: Quote http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-146966 Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted February 23, 2011 Report Share #75 Posted February 23, 2011 WitamJestem w trakcie parzenia pasztetu smarownego 3 słoiki + 6 batonów w barierce( fi 50).Parzenie do15:00.Pozdrawiam Quote Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2680-kiszka-pasztetowa-smarowna/page/3/#findComment-148366 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.