Jump to content

Recommended Posts

Z tego co wiem, "dzięki" UE obowiązuje zakaz (niekiedy okresowy) sprzedaży mózgów wieprzowych, a na 100% (bez jakichkolwiek wyjątków) zakaz sprzedaży mózgów wołowych.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Może masz koło siebie taki market jak INTERMARCHE  czy jakoś tam  . Mózg wieprzowy jest w ciągłej sprzedaży  ...............     no prawie w ciągłej

Ooo nie wiedziałem. W zasadzie chyba raz w życiu byłem w tym markecie. U mnie w mieście go nie ma. Ja w ogóle rzadko kupuje w marketach, wolę w małych lokalnych sklepach. Z wielu względów. Ale jutro poszukam we Wrocławiu rzeczonego marketu i posprawdzam co i jak. Dziekuje.  

pozdrawiam

Michał

Tylko skąd wziąć mózg, pachwinę?

Pytaj na halach mięsnych. Nawet mózgi cielęce można kupić.

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Mam pytanie. Czy pasztetową można zrobić w kątnicach wieprzowych?

We Wrocławiu jest w zasadzie jeden sklep z takimi rzeczami. Grubych wieprzowych w ogóle nie mają. Miewają grube wołowe ale w tej chwili brak. Mają tylko kątnice. 

pozdrawiam

Michał

Michał o jakim sklepie mówisz? Szukam jelit wołowych grubych na kiełbasę lisiecką.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

tylko kątnice.

Raczej nie.Możesz nadziać w polamid lub termokurczliwe,ale to tylko jako parzoną.Ostateczność można w białkowe i podwędzić.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Ja robię w białkowych i podwędzam i jestem z efektów zawsze bardzo zadowolony :) Chociaż już od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu jelit wp prostych do tych celów.

Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą...

Michał o jakim sklepie mówisz? Szukam jelit wołowych grubych na kiełbasę lisiecką.

Żuk-Pol na Kwiskiej 

Znasz może inne sklepy we Wr lub okolicy z takim asortymentem?

Raczej nie

:( szkoda 

pozdrawiam

Michał

No właśnie tak wielkie miasto a z takimi sklepami jest lipa. Zostają sklepy internetowe ale też są słabo zaopatrzone no i trzeba czekać na dostawę. Jak będę w selgrosie popytam tam szefa z działu rozbiórki czy mogli by zamówić ale wątpię.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Dziękuje :) Daj znać.

Zostają sklepy internetowe ale też są słabo zaopatrzone no i trzeba czekać na dostawę

Byłem właśnie u Mirka w sklepie. Ma jelita wołowe.

pozdrawiam

Michał