Papla Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam Jako odpowiedź na liczne zapytania i zainteresownie, przygotowujemy kurs z zakresu przerobu: Dziczyzny Termin: okres jesienno-zimowym Liczba miejsc: około 24 (z zaznaczeniem, że jeżeli chętnych będzie mniej i będą zdecydowani partycypować w kosztach brakującej liczby uczestników, to taki kurs też się odbędzie) Kto z Państwa chciałby uczestniczyć w takim kursie? Osoby zainteresowane proszę o dopisanie się na listę, lub wysłanie mi na maila (papla(et)me.com) swojego zgłoszenia. Zgłoszenia mają charakter typowo informacyjny mający zadanie sondażowe. Odpłatność za kurs (stan na 20 lipca 2009 roku) - noclegi, pełne wyżywienie, materiał mięsny oraz paczka żywnościowa to 420 zł. Kwota jest uzależniona od aktualnej ceny surowca mięsnego, więc w okresie kursu może się nieznacznie różnić. Lokalizacja: Szkoła Domowego Masarstwa w Zrębicach Zgłoszenie aby było ważne musi zawierać: 1. Imię i Nazwisko (opcjonalnie też nick z Forum) 2. Miasto z jakiego pochodzi zgłaszający 3. Telefon kontaktowy (podany na mojego maila) Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Lipca 2009 Jestem zainteresowanyrzecz to jasnabiega u mnie ostatniemi czasy nieco zbyt dużo dzików - kabanów naturalnych znaczy sięsamochody psują szuje i przerobić na kiełbasy się szykuje te szkodnikii co by wiedzieć jak z takowym postępować to się piszę na ten kurs :grin: :devil: :grin: Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuniek Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Lipca 2009 dziuniek - Lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Lipca 2009 Podlasiak - BiałystokJeśli termin Bedzie pasował - to plus jeden Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 jesli termin będzie pasował to zgłaszam 2 osoby, Asia+1os. (Zielona Góra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 jesli termin będzie pasował to zgłaszam 2 osoby, Asia+1os. (Zielona Góra) doszła jeszcze jedna osobałącznie Asia +2 os. Coś już wiadomo co do dokładnej daty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 jesli termin będzie pasował to zgłaszam 2 osoby, Asia+1os. (Zielona Góra) doszła jeszcze jedna osoba łącznie Asia +2 os. Coś już wiadomo co do dokładnej daty?? Witaj Asiu! Podaj proszę zgłoszenie wg ustalonego klucza: Imię i Nazwisko - miasto a na PW numer kontaktowy KAŻDEJ ze zgłaszanych osób kurs się odbędzie jeśli zbiorą się 24 osoby Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Września 2009 Lista chętnych: 1. Dominik Bury (Domin12439) - Ruda Śląska2. Arkadiusz Domżoł (Arkdom) - Mysłowice3. Andrzej (dziuniek) - Lublin4. Bogdan Kajewski (Podlasiak) - Białystok - ew. +15. Joanna Nadborska - Zielona Góra6. os. towarzysząca - Zielona Góra7. Czesław Nadborski- Zielona Góra8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24. UWAGA- Osoby, które wyraziły zainteresowanie uczestnictwem w kursie na IV OZWB, proszę o wpisywanie swoich akcesów. Czas już klarować organizację kursu. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontifexmaximus Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Września 2009 witajciePapla -mam pytanie, gdzie odbywają się warsztaty i ile trwają?pozdrawiam Cytuj ARTUR Z. - Pontifexmaximus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Września 2009 Tu masz garść informacji na temat SDM https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2919 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 7 Października 2009 Podbijam temat do góry, bo sporo dziczyzny się na forum pojawia i warty by było taki kurs zorganizować. Cytuj AREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Października 2009 Z przykrością muszę zrezygnować z udziału w kursie. Może następnym razem. Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andree67 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Października 2009 Serdecznie witam, w nawiązaniu do naszych rozmów na VII kursie SDM, zgłaszam niniejszym chęć uczestnictwa w kursie dotyczącym wyrobów z dziczyzny w najbliższym terminie, pozdrawiam - andree67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Października 2009 WitamDopisz i mnie PozdrawiamRobert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 19 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 19 Października 2009 Lista chętnych: 1. andree67 - Łódź2. Arkadiusz Domżoł (Arkdom) - Mysłowice3. Andrzej (dziuniek) - Lublin4. Bogdan Kajewski (Podlasiak) - Białystok - ew. +15. Joanna Nadborska - Zielona Góra6. os. towarzysząca - Zielona Góra7. Czesław Nadborski- Zielona Góra8. beiot - Suwałki9. Tadeusz Lupa10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Października 2009 Witam Gdzie są chętni do świat zostało mało czasu :!: Proszę zapisywać się, a dziczyzna zagości na Waszych Świątecznych stołach. Proszę pamiętać, że po kursie każdy uczestnik dostaje paczkę z prowiantem. Nawet jeśli nie zamierzasz robić wyrobów z dziczyzny możesz je zrobić na święta w Zrębicach i przywieźć do domu!!! Zachęcam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 26 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 26 Października 2009 Niezdecydowanych proszę o decyzję. Czas na dziczyznę jest bardzo dobry. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 3 Listopada 2009 Propozycja na kurs: dziczyzna opracowany przez Bagno Wyroby: 1. Szynka wędzona gotowana z dzika 2. Rolada z żeberek i boczku z dzika. 3. Wędliny dojrzewające 4. Kiełbasa cienka z dziczyzny 5. Kaszanka krwista gryczana z dziczyzny Zagadnienia: A. W trakcie zajęć zostanie wykonany i omówiony rozbiór tusz zwierzyny leśnej wraz z klasyfikacją mięsa. B. Zasady peklowania i zastosowania bejcy do mięsa z dziczyzny. C. Omówienie produkcji wędlin dojrzewających, kiełbas, wyrobów podrobowych. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Czyżby temat obróbki dziczyzny cieszył sie tak skromnym zainteresowaniem?Sprawa kursu nadal otwarta. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ja potwierdzam chęć uczestnictwa :!: PozdrawiamRobert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dziczyzna? miłe zaskoczenie.Kto będzie szkolił? Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie znasz, ale możesz poznać. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Stycznia 2010 A kiedy miałby być ten kurs :question: ..ja się pisze byle nie w styczniu i nie do połowy lutego. :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuniek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Również potwierdzam chęć uczestnictwa w tym kursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie znasz, ale możesz poznać. :wink: Może znam :wink: Chyba to nie tajemnica :question: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.