Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

PROPOZYCJA - Kurs specjalny - Dziczyzna


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#1 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 24 lip 2009 - 08:56

Witam

Jako odpowiedź na liczne zapytania i zainteresownie, przygotowujemy kurs z zakresu przerobu:

Dziczyzny

Termin: okres jesienno-zimowym
Liczba miejsc: około 24 (z zaznaczeniem, że jeżeli chętnych będzie mniej i będą zdecydowani partycypować w kosztach brakującej liczby uczestników, to taki kurs też się odbędzie)

Kto z Państwa chciałby uczestniczyć w takim kursie?
Osoby zainteresowane proszę o dopisanie się na listę, lub wysłanie mi na maila (papla(et)me.com) swojego zgłoszenia. Zgłoszenia mają charakter typowo informacyjny
mający zadanie sondażowe.

Odpłatność za kurs (stan na 20 lipca 2009 roku) - noclegi, pełne wyżywienie, materiał mięsny oraz paczka żywnościowa to 420 zł. Kwota jest uzależniona od aktualnej ceny surowca mięsnego, więc w okresie kursu może się nieznacznie różnić.

Lokalizacja: Szkoła Domowego Masarstwa w Zrębicach

Zgłoszenie aby było ważne musi zawierać:
1. Imię i Nazwisko (opcjonalnie też nick z Forum)
2. Miasto z jakiego pochodzi zgłaszający
3. Telefon kontaktowy (podany na mojego maila)

Dziękuję i pozdrawiam.

#2 Domin12439

Domin12439

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 270 postów
  • MiejscowośćRudaŚląska

Napisano 24 lip 2009 - 22:37

Jestem zainteresowany
rzecz to jasna
biega u mnie ostatniemi czasy
nieco zbyt dużo dzików - kabanów naturalnych znaczy się
samochody psują szuje i przerobić na kiełbasy się szykuje
te szkodniki
i co by wiedzieć jak z takowym postępować to się piszę na ten kurs
:grin: :devil: :grin:

#3 dziuniek

dziuniek

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 120 postów
  • MiejscowośćLublin

Napisano 29 lip 2009 - 09:56

dziuniek - Lublin

#4 Podlasiak

Podlasiak

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1221 postów
  • MiejscowośćBoston

Napisano 30 lip 2009 - 11:38

Podlasiak - Białystok
Jeśli termin Bedzie pasował - to plus jeden

#5 asia

asia

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Miejscowośćzielona góra

Napisano 11 sie 2009 - 12:11

jesli termin będzie pasował to zgłaszam 2 osoby,
Asia+1os. (Zielona Góra)

#6 asia

asia

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 3 postów
  • Miejscowośćzielona góra

Napisano 25 sie 2009 - 13:28

jesli termin będzie pasował to zgłaszam 2 osoby,
Asia+1os. (Zielona Góra)

doszła jeszcze jedna osoba
łącznie Asia +2 os.

Coś już wiadomo co do dokładnej daty??

#7 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 25 sie 2009 - 14:17

jesli termin będzie pasował to zgłaszam 2 osoby,
Asia+1os. (Zielona Góra)

doszła jeszcze jedna osoba
łącznie Asia +2 os.

Coś już wiadomo co do dokładnej daty??


Witaj Asiu!
Podaj proszę zgłoszenie wg ustalonego klucza:
Imię i Nazwisko - miasto

a na PW numer kontaktowy

KAŻDEJ ze zgłaszanych osób

kurs się odbędzie jeśli zbiorą się 24 osoby

#8 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 04 wrz 2009 - 07:32

Lista chętnych:

1. Dominik Bury (Domin12439) - Ruda Śląska
2. Arkadiusz Domżoł (Arkdom) - Mysłowice
3. Andrzej (dziuniek) - Lublin
4. Bogdan Kajewski (Podlasiak) - Białystok - ew. +1
5. Joanna Nadborska - Zielona Góra
6. os. towarzysząca - Zielona Góra
7. Czesław Nadborski- Zielona Góra
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.


UWAGA
- Osoby, które wyraziły zainteresowanie uczestnictwem w kursie na IV OZWB, proszę o wpisywanie swoich akcesów. Czas już klarować organizację kursu.

#9 pontifexmaximus

pontifexmaximus

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 89 postów
  • MiejscowośćWARSZAWA - Włochy

Napisano 09 wrz 2009 - 21:56

witajcie
Papla -mam pytanie, gdzie odbywają się warsztaty i ile trwają?
pozdrawiam :cool:

#10 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5194 postów

Napisano 10 wrz 2009 - 00:56

Tu masz garść informacji na temat SDM https://wedlinydomow...opic.php?t=2919

#11 arkdom

arkdom

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1123 postów
  • MiejscowośćMysłowice

Napisano 07 paź 2009 - 10:54

Podbijam temat do góry, bo sporo dziczyzny się na forum pojawia i warty by było taki kurs zorganizować.

#12 Domin12439

Domin12439

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 270 postów
  • MiejscowośćRudaŚląska

Napisano 07 paź 2009 - 11:15

Z przykrością muszę zrezygnować z udziału w kursie.
:cry:
Może następnym razem.

#13 andree67

andree67

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 9 postów
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 18 paź 2009 - 17:22

Serdecznie witam, w nawiązaniu do naszych rozmów na VII kursie SDM, zgłaszam niniejszym chęć uczestnictwa w kursie dotyczącym wyrobów z dziczyzny w najbliższym terminie, pozdrawiam - andree67

#14 beiot

beiot

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1455 postów
  • Miejscowośćsuwałki

Napisano 19 paź 2009 - 08:04

Witam
Dopisz i mnie

Pozdrawiam
Robert

#15 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 19 paź 2009 - 08:10

Lista chętnych:

1. andree67 - Łódź
2. Arkadiusz Domżoł (Arkdom) - Mysłowice
3. Andrzej (dziuniek) - Lublin
4. Bogdan Kajewski (Podlasiak) - Białystok - ew. +1
5. Joanna Nadborska - Zielona Góra
6. os. towarzysząca - Zielona Góra
7. Czesław Nadborski- Zielona Góra
8. beiot - Suwałki
9. Tadeusz Lupa
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.

#16 beiot

beiot

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1455 postów
  • Miejscowośćsuwałki

Napisano 21 paź 2009 - 10:21

Witam
Gdzie są chętni do świat zostało mało czasu :!:
Proszę zapisywać się, a dziczyzna zagości na Waszych Świątecznych stołach.
Proszę pamiętać, że po kursie każdy uczestnik dostaje paczkę z prowiantem.
Nawet jeśli nie zamierzasz robić wyrobów z dziczyzny możesz je zrobić na święta w Zrębicach i przywieźć do domu!!!


Zachęcam
Robert

#17 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 26 paź 2009 - 12:19

Niezdecydowanych proszę o decyzję. Czas na dziczyznę jest bardzo dobry.

#18 Papla

Papla

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1318 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 03 lis 2009 - 20:57

Propozycja na kurs: dziczyzna
opracowany przez Bagno

Wyroby:

1. Szynka wędzona gotowana z dzika

2. Rolada z żeberek i boczku z dzika.

3. Wędliny dojrzewające

4. Kiełbasa cienka z dziczyzny

5. Kaszanka krwista gryczana z dziczyzny

Zagadnienia:

A. W trakcie zajęć zostanie wykonany i omówiony rozbiór tusz zwierzyny leśnej wraz z klasyfikacją mięsa.

B. Zasady peklowania i zastosowania bejcy do mięsa z dziczyzny.

C. Omówienie produkcji wędlin dojrzewających, kiełbas, wyrobów podrobowych.

#19 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27418 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 30 gru 2009 - 10:21

Czyżby temat obróbki dziczyzny cieszył sie tak skromnym zainteresowaniem?
Sprawa kursu nadal otwarta.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 beiot

beiot

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1455 postów
  • Miejscowośćsuwałki

Napisano 04 sty 2010 - 07:58

Ja potwierdzam chęć uczestnictwa :!:

Pozdrawiam
Robert




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych