Skocz do zawartości

PROPOZYCJA - Kurs specjalny - Dziczyzna


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Jako odpowiedź na liczne zapytania i zainteresownie, przygotowujemy kurs z zakresu przerobu:

 

Dziczyzny

 

Termin: okres jesienno-zimowym

Liczba miejsc: około 24 (z zaznaczeniem, że jeżeli chętnych będzie mniej i będą zdecydowani partycypować w kosztach brakującej liczby uczestników, to taki kurs też się odbędzie)

 

Kto z Państwa chciałby uczestniczyć w takim kursie?

Osoby zainteresowane proszę o dopisanie się na listę, lub wysłanie mi na maila (papla(et)me.com) swojego zgłoszenia. Zgłoszenia mają charakter typowo informacyjny

mający zadanie sondażowe.

 

Odpłatność za kurs (stan na 20 lipca 2009 roku) - noclegi, pełne wyżywienie, materiał mięsny oraz paczka żywnościowa to 420 zł. Kwota jest uzależniona od aktualnej ceny surowca mięsnego, więc w okresie kursu może się nieznacznie różnić.

 

Lokalizacja: Szkoła Domowego Masarstwa w Zrębicach

 

Zgłoszenie aby było ważne musi zawierać:

1. Imię i Nazwisko (opcjonalnie też nick z Forum)

2. Miasto z jakiego pochodzi zgłaszający

3. Telefon kontaktowy (podany na mojego maila)

 

Dziękuję i pozdrawiam.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jestem zainteresowany

rzecz to jasna

biega u mnie ostatniemi czasy

nieco zbyt dużo dzików - kabanów naturalnych znaczy się

samochody psują szuje i przerobić na kiełbasy się szykuje

te szkodniki

i co by wiedzieć jak z takowym postępować to się piszę na ten kurs

:grin: :devil: :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

jesli termin będzie pasował to zgłaszam 2 osoby,

Asia+1os. (Zielona Góra)

 

doszła jeszcze jedna osoba

łącznie Asia +2 os.

 

Coś już wiadomo co do dokładnej daty??

Witaj Asiu!

Podaj proszę zgłoszenie wg ustalonego klucza:

Imię i Nazwisko - miasto

 

a na PW numer kontaktowy

 

KAŻDEJ ze zgłaszanych osób

 

kurs się odbędzie jeśli zbiorą się 24 osoby

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Lista chętnych:

 

1. Dominik Bury (Domin12439) - Ruda Śląska

2. Arkadiusz Domżoł (Arkdom) - Mysłowice

3. Andrzej (dziuniek) - Lublin

4. Bogdan Kajewski (Podlasiak) - Białystok - ew. +1

5. Joanna Nadborska - Zielona Góra

6. os. towarzysząca - Zielona Góra

7. Czesław Nadborski- Zielona Góra

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

 

 

UWAGA

- Osoby, które wyraziły zainteresowanie uczestnictwem w kursie na IV OZWB, proszę o wpisywanie swoich akcesów. Czas już klarować organizację kursu.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Z przykrością muszę zrezygnować z udziału w kursie.

:cry:

Może następnym razem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Lista chętnych:

 

1. andree67 - Łódź

2. Arkadiusz Domżoł (Arkdom) - Mysłowice

3. Andrzej (dziuniek) - Lublin

4. Bogdan Kajewski (Podlasiak) - Białystok - ew. +1

5. Joanna Nadborska - Zielona Góra

6. os. towarzysząca - Zielona Góra

7. Czesław Nadborski- Zielona Góra

8. beiot - Suwałki

9. Tadeusz Lupa

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

Gdzie są chętni do świat zostało mało czasu :!:

Proszę zapisywać się, a dziczyzna zagości na Waszych Świątecznych stołach.

Proszę pamiętać, że po kursie każdy uczestnik dostaje paczkę z prowiantem.

Nawet jeśli nie zamierzasz robić wyrobów z dziczyzny możesz je zrobić na święta w Zrębicach i przywieźć do domu!!!

 

 

Zachęcam

Robert

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Propozycja na kurs: dziczyzna

opracowany przez Bagno

 

Wyroby:

 

1. Szynka wędzona gotowana z dzika

 

2. Rolada z żeberek i boczku z dzika.

 

3. Wędliny dojrzewające

 

4. Kiełbasa cienka z dziczyzny

 

5. Kaszanka krwista gryczana z dziczyzny

 

Zagadnienia:

 

A. W trakcie zajęć zostanie wykonany i omówiony rozbiór tusz zwierzyny leśnej wraz z klasyfikacją mięsa.

 

B. Zasady peklowania i zastosowania bejcy do mięsa z dziczyzny.

 

C. Omówienie produkcji wędlin dojrzewających, kiełbas, wyrobów podrobowych.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dziczyzna? miłe zaskoczenie.

Kto będzie szkolił?

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego,

Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie znasz, ale możesz poznać. :wink:

Może znam :wink:

Chyba to nie tajemnica :question:

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego,

Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.