marcus Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Września 2009 Jak do tej pory mam tylko dwa ( porzadne )znaczy ostre noze (a 3 komplety do niczego ) miesko tez kupuje juz w kawalkach ale za niedlugo oczywiscie jak dobrze pojdzie chce i pragne sam rozbierac poltösze no ale czym najlepiej a niechce sie uczyc na wlasnych bledach .Moze ktos z doswiadczonych opisal troche narzedzia potrzebne do tego celu oczywiscie wiem ze i jednym nozykiem i pilka mozna to zrobic ale mnie zalezy na bardziej technologicznym rozwiazaniu.Jesli mialbym kupowac noze to jakie i jakiej firmy ?Wlasnie kupilem cos takiego uzywane ale za ta cene 9,51 e z przesylkahttp://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180404160816 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Września 2009 marcus, i będą dzielnie służyły na pewno :grin: Co ważne przydadzą się Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Września 2009 Z reguły posługuje się przy rozbiorze jednym nożem plus piła do ciecia kości.Piły używam do przecięcia kości żeber, linia oddzielenie schabu od żeber oraz przecięcia płata żeber na paski o określonej długości. Po, tych czynnościach piłę możemy umyć.Jeśli chodzi o nóż to tylko, najwyżej dwa: -trybownik -dł. klingi 10-20 cm, służący do oddzielania poszczególnych elementów zasadniczych od siebie np. boczek od pachwiny, do oddzielania mięsa od kości, usuwania tłuszczu od skóry tzw. skórowanie -nóż do klasyfikacji, klinga noża szersza od trybownika i nie za długa, może być w kształcie łuku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.