Jump to content

Wędzonki Zbója Madeja


Zbój Madej

Recommended Posts

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zbój Madej, Już się nie uczy! Zbój Madej uczy!!! Mało czasu opłynęło od pierwszych wędzonek ślicznych czarnych, jak z afryki. Teraz klasyka swojskich wyrobów, gratulacje!!!

Tak myślę, że chyba przedtem wędziłeś węglem w starej lokomotywie na bocznicy :grin:

Link to comment
Share on other sites

Tak myślę, że chyba przedtem wędziłeś węglem w starej lokomotywie na bocznicy :grin:

:grin: :grin:

A kiełbasa z jakiego przepisu.

Kiełbasa z głowy :cool:

WpI-0.7kg

WpII i podgardle skórowane-1.44kg

Woł. -0.30kg

P-sól 16g/kg

 

Pieprz czarny świeżo kręcony, majeranek, łyżeczka zmielonego jałowca, spora główka czosnku, zimna woda :smile:

Żeby nie było cacy to jedna kiełbasa coś lipnie mi się nadziała z powietrzem.Pośpiech.

Madej musi zmienić tytuł na Zbój Madej uczy

:smile: Jeszcze nie, jeszcze ciut nauki muszę pobrać od Was, kłamać nie będę z wczorajszego wędzenia sam jestem zadowolony :smile:

A nie mówiłem ,że można jak się chce :grin: :clap:

Mi się zawsze chciało, tylko jakoś tak trafić na nasze forum nie mogłem, żeby sie dowiedzieć o co kaman z tym wędzeniem :cool:

 

[ Dodano: Pią 25 Cze, 2010 08:49 ]

Zdjęcie mi ucięło z wczorajszego posta, wstawiam raz jeszcze.

 

http://img34.imageshack.us/img34/2145/obraz023i.th.jpg

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Link to comment
Share on other sites

Zbój Madej, Już się nie uczy! Zbój Madej uczy!!! Mało czasu opłynęło od pierwszych wędzonek ślicznych czarnych, jak z afryki. Teraz klasyka swojskich wyrobów, gratulacje!!!

Podpisuje się. Brawo. :clap: :clap: :clap:
Link to comment
Share on other sites

Peklowanie Szczepana z nastrzykiem, po lewej peklowanie 6-cio dniowe, a po prawej 3 dniowe. Z prawej bardziej soczysta.

 

http://img9.imageshack.us/img9/9137/obraz024pe.th.jpg

 

Boczek zwykły peklowanie 6-cio dniowe, rolowany peklowanie suche, polędwiczka do rolowanego wyjęta z zamrażarki bez nastrzyku i wrzucona do zalewy z resztą mięsa na 4 dni.

 

http://img706.imageshack.us/img706/5977/obraz025vr.th.jpg

 

Wędzenie i parzenie Dziadkowe plus 10 min.

 

Jakoś poszło :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Link to comment
Share on other sites

Zbóju -jestem pod wrażeniem,jak szybko przyswajasz wiedzę.

Przedmiot smaczny to i nauka jest dobrze przyswajalna :grin:

 

[ Dodano: Nie 27 Cze, 2010 20:20 ]

A i nauczyciele są oki :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Wyglądają na soczyste.

I takie są :smile:

Dopiero co kupiłem nowa klawiaturę - i co? - następna zalana. Takiego ślinotoku to już dawno nie miałem. :thumbsup: :clap:

:lol: :lol:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Przy okazji wędzenia kiełbas, uwędziłem też kilka małych boczków i "coś" miałem w zamrażarce, nie pamiętam co to, ale chyba :rolleyes: to jest biodrówka ze skórą. Mięso peklowane na sucho, na oko natarłem p-solą zawinąłem w folię spożywczą i do lodówki. Peklowało się 2 doby+ kilkanaście godzin wiszenia w spiżarni. Wędziłem razem z kiełbasą "Grubą Lubomierską" :smile:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Link to comment
Share on other sites

Przy okazji wędzenia kiełbas, uwędziłem też kilka małych boczków

 

Wędzonki z czwartej fotki proszę przesłać na mój adres . :smile: :clap: Do zlotu zapewne nie dotrwają :grin:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Link to comment
Share on other sites

Jeszcze dodam, że wędzonki po wyjęciu z lodówki były opłukane wodą :smile:

 

Do zlotu zapewne nie dotrwają :grin:

Na zlot to się uwędzi odpowiednią ilość :grin: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.