PePe Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Rozmawiałem wczoraj z kol Nestorem i on mi podpowiedział abym spróbował badać kwasowość papierkiem lakmusowym (że ja na to nie wpadłem), tylko skąd ja wezmę papier lakmusowy? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 skąd ja wezmę papier lakmusowyMoje pomysły wg Googla: :grin: CEZAS ul. Tęczowa CEZAL ul. Widna ARCHEM (niestety przeniesiony z Wyb. Wyspiańskiego do Św. Katarzyny) Podobno w aptekach, w sklepach akwarystycznych mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Dzięki kol. mikami, jutro będę pytał w aptece (muszę wykupić leki) Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 skąd ja wezmę papier lakmusowy?PePe w aptece !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 pis67, Proponuję dodawać zamiast cukru zwykłego - glukozę, to też cukier, ale nie zakwasza wyrobów. Można dostać bez problemu. Wyroby są dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 dodawać zamiast cukru zwykłego - glukozę, to też cukier, ale nie zakwasza wyrobów.Jak to rozumieć? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Rozumiem to tak, zamiast kryształu dodać glukozę w proszku zakupioną np w aptece. Glukoza jest cukrem prostym (monosacharyd) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Wyroby są dużo lepsze. A od czego lepsze? :shock: .Przecież to kwestia gustu. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Podbijam, Będę robił "polską" za kilka dni i jak to jest z tym cukrem ? Cukier czy glukoza? A jeżeli glukoza, to wagowo dawać tak jak cukier w przepisie? Zrobię chyba prawie w/g 16-ki tylko : peklosól dam 24g/kg(łącznie) i zwiększę ilość przypraw. (jeszcze nie wiem o ile, ale lubię "wyraziste wyroby" . - Rodzinka pokosztowała moich wyrobów dzisiaj i padło pytanie : "A polską umiesz zrobić taką dobrą ? " No oczywiście - odpowiedziałem Więc będę kombinował Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Ja dodałem cukru przepis myli, Powodzenia i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Mesch,bardzo ladny przekroj,jak dla mnie,twoja wies tez ladnie wyglada. Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Mesch napisz co i jak po kolei robiłeś (jakie mięso itd.) i jak tam z ilościami przypraw (wiesz - dla słabszych) Bardzo ładna - znaczy mnie się podoba Ile miała kiełbasa jak robiłeś fotki? Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wysłałem Ci SMS-a ale nie dochodzą nie wiem dlaczego Tapniete z Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Robert doszły . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 @ binio1111 fotki robione dziś a kiełba pakowana 22-3wedle tego przepisu:http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzone/8-kielbasa-polska-wedzonaw paweljack temacie jest rozwiązanie zagadkiRoger napisał ja używałem szynki trzy mięśniowej (ogonówki) u nas hampunt i boczku - buikspek do tego 28 gram peklosoli wszystko razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Ja dodałem cukru A temperatura przy wędzeniu do ilu skoczyła? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) może max 23 stopnie, teraz do 24 bo jest cieplej i PID trochę ma wolności Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 ok Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobero Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 17 Czerwca 2017 a właśnie co z pomiarem wilgotności? że by nie wyszła za sucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 24 Września 2019 Zaczyna być chłodniej - i żona juz sie dopytuje o polską Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 24 Września 2019 Zaczyna być chłodniej - i żona juz sie dopytuje o polską To fakt zaczyna się sezon na wędzenie zimnym dymem. Też wkrótce muszę zrobić, może zaszczepię bakteriami i potrzymam trochę w lodówce póki mam pustą Witryna pełna a lodówka stoi pusta Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 24 Września 2019 potrzymam trochę w lodówce póki mam pustą Witryna pełna a lodówka stoi pusta też chce trochę wilgoci W sobotę pewnie trochę bydgoskiej dzikiej ukręcę- też chce wilgoci Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Prośba o przepis prosty napolską wędzoną, co, jak i ile, po kolei (bez wskazań klasyfikacji mięsa bo sie nie znam) Chciałbym przy okazji zrobić jak będę łososiową robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Prośba o przepis prosty napolską wędzoną, Qrcze jak bym był na fejsie ..... Przecież jest wyszukiwarka . Zadaj sobie trochę trudu , a jak będziesz miał jakieś wątpliwości co do receptury na pewno ktoś pomoże . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) (bez wskazań klasyfikacji mięsa bo sie nie znam) https://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowejTo najwyższy czas się poznać. Na pierwszej stronie tego tematu jest przepis. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.