Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

sum


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3186 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 01 paź 2012 - 10:42

Dobra robota.Nic tylko się zajadać :thumbsup: :grin:

#42 julian232

julian232

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • Miejscowośćoborniki wlkp

Napisano 28 paź 2012 - 19:37

Sum jest według mnie jedną z najlepszych rybek, jestem wędkarzem i w tym roku złowiłem 2 wymiarowe sztuki. Coś przepysznego, mi najbardziej smakuje smazony tradycyjnie w oleju chyba tylko okoń przewyższa suma pod względem smakowym.

#43 Piotr S

Piotr S

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 53 postów
  • MiejscowośćPiotrków Trybunalski

Napisano 28 paź 2012 - 19:53

Sumiki wspaniałe w smaku. Mięsko soczyste no i akuratnie

Całkoicie się z tobą zgadzam .......Dołączona grafika

#44 Piotrekpiter2

Piotrekpiter2

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 110 postów
  • Miejscowośćkleszczów

Napisano 28 paź 2012 - 20:32

jaka temperatura wędzenia

#45 klon

klon

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 78 postów
  • MiejscowośćKrościenko Wyżne/Podkarpackie

Napisano 29 paź 2012 - 15:59

jaka temperatura wędzenia


Ryby były wędzone w całości więc tak jak napisałem.

" Wędzenie w temperaturze 55 st Celsjusza przez 5 godzin. Następnie temperatura podniesiona do 80 st. Celsjusza i tak dopiekany przez 1 godzinę."

Proces wędzenia przebiegał w wędzarni Borniak (elektrycznej), dlatego dokładnie mogłem ustawić temperaturę.

#46 beiot

beiot

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1455 postów
  • Miejscowośćsuwałki

Napisano 29 paź 2012 - 23:59

Sumiki wspaniałe w smaku

Potwierdzam. Wspaniale smakują wędzone.
Problem z sumem to zmienna powierzchnia przekroju. Cienki ogon, duży łeb. Ogon szybko się nawet upiecze, a przy głowie, nie bardzo. Ale można sobie poradzić, aby ogonek nie wysechł :wink:

#47 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12446 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 30 paź 2012 - 10:04

Ale można sobie poradzić, aby ogonek nie wysechł :wink:



beiot , to znaczy jak :question: :smile: Powiesić ogonem do góry :question: :smile:


Gorąco pozdrawiam

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#48 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6527 postów

Napisano 14 maj 2019 - 19:32

beiot , to znaczy jak :question: :smile: Powiesić ogonem do góry :question: :smile:
Tak sobie czytam , czytam i jak by mi czegoś brakuje  ;) . Wiem prehistoria ale w kopalniach czasem ukryto skarby :cool:  :thumbsup: 




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych