krzysiek-krze Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 16 Lipca 2011 Smak chlebka wyśmienity, zdjęcie hmmm to raczej forum o dużych maciorach i krowach, a moja to raczej króliczek albo warchlak :wink: Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 17 Lipca 2011 No to Krzysiu wystarczy . Pozdrów swoją osobistą i niech dołączy do nas . Króliczek pleyboya wygląda tak : http://www33.patrz.pl/u/f/22/22/45/222245.jpg Peska. Ja swoją małżonkę zauroczyłem tym , że ciasto sam upiekłem w prodiżu (taki wynalazek na prąd) i przez żołądek :wink: znalazłem serce . W sierpniu trzydzieści lat nam zleci wspólnego współżycia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 17 Lipca 2011 Chlebek od mojej narzeczonej. W smaku super, a czy dobrze wygląda to już zależy od waszych komentarzydobry materiał na żonę :clap: :clap: :clap: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 3 Marca 2012 witam dziś popełniliśmy wspólnie z żoną chlebek Waldka,drugi w życiu,szybko znika,bardzo smaczny,pieczony w piekarniku gazowym bez termometru jak widać,wyszły 3 foremki zostało 1,5 foremki :wink: ach ta skórka,,,no i bez tego kwaśnego posmaku jak się często wyczuwa w kupnych chlebkach.3 foremki o wadze 1850g myśle że nieźle. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b58255a058bf.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d04a5780f45b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2e3f538e8f6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf07b37be6eb.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf0fce490309.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38191d9f3384.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c4793640b39.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f4043a9c6a5.jpg słonecznie pozdrawiam Marek p.s.szczególne podziękowania do Waro58 za przepis dla zapracowanych,przy następnej produkcji robił go będzie robot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dzień dobry.Przepraszam, że odkurzam stary temat ale nie mogę zakładać nowych więc wykorzystam ten. Jest tu opisane kilka problemów z wyrastaniem ciasta chlebowego. Do wyrastania chleba potrzebne są temperatury w okolicy 30 stopni, więc są większe od przyjętych temp. pokojowych. Opisane to jest m.in. tutaj:http://www.mamz.pl/almanach/ebook/tom_5_produkcja_piekarska/almanach%20tom%205%20produkcja%20piekarska.pdfChciałbym zaproponować Wam sposób w jaki poradziłem sobie ja. Zwłaszcza, że nie używamy z żoną mąki pszennej a orkiszowej i są różnice w wyrastaniu ciasta z orkiszu. Do płyty KG o rozmiarach dna piekarnika przymocowałem przewód grzewczy silikonowy ze sklepu akwarystycznego. Podłączyłem go do termostatu RT-2. Koszt całości ok 60 zł. Można pięknie ustawić sobie żądaną temperaturę i ciasto rośnie aż miło. Przy wymianie mebli kuchennych wkomponuję to ustrojstwo do osobnej szafki, żeby można było oddzielić od piekarnika. Jeżeli admin uzna że należy ten post przenieść w inne miejsce proszę to zrobić. Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Samych udanych wypieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Hmm piszesz o różnicy pszenica - orkisz ja poczekam aż zaczniesz robić z żyta Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Hmm piszesz o różnicy pszenica - orkisz ja poczekam aż zaczniesz robić z żyta Chleby są mieszane orkiszowo-żytnie. Robimy też pierogi czy naleśniki z mieszanej mąki. Z samej żytniej robię makaron. Mąkę żytnią mam z młyna, który miele tylko żytnią 580, 720 i 2000. No ale to chyba nie w tym temacie ta dyskusja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Pieczemy w 200C ok 30-40 min. Na termoobiegu czy góra , dół? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Czas pieczenia jest za krótki,no chyba że jest to czas z termoobiegiem.Ja piekłam bez i dopiekałam bez foremki. Jest fantastycznie chrupiąca cienka skórka.Kaszubka też dopieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Masz rację, że z termoobiegiem. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.