krzysiek-krze Posted July 16, 2011 Report Share #76 Posted July 16, 2011 Smak chlebka wyśmienity, zdjęcie hmmm to raczej forum o dużych maciorach i krowach, a moja to raczej króliczek albo warchlak :wink: Quote Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-166897 Share on other sites More sharing options...
Henio Posted July 17, 2011 Report Share #77 Posted July 17, 2011 No to Krzysiu wystarczy . Pozdrów swoją osobistą i niech dołączy do nas . Króliczek pleyboya wygląda tak : http://www33.patrz.pl/u/f/22/22/45/222245.jpg Peska. Ja swoją małżonkę zauroczyłem tym , że ciasto sam upiekłem w prodiżu (taki wynalazek na prąd) i przez żołądek :wink: znalazłem serce . W sierpniu trzydzieści lat nam zleci wspólnego współżycia . Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-166910 Share on other sites More sharing options...
madlinka Posted July 17, 2011 Report Share #78 Posted July 17, 2011 Chlebek od mojej narzeczonej. W smaku super, a czy dobrze wygląda to już zależy od waszych komentarzydobry materiał na żonę :clap: :clap: :clap: Quote Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-166918 Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted March 3, 2012 Report Share #79 Posted March 3, 2012 witam dziś popełniliśmy wspólnie z żoną chlebek Waldka,drugi w życiu,szybko znika,bardzo smaczny,pieczony w piekarniku gazowym bez termometru jak widać,wyszły 3 foremki zostało 1,5 foremki :wink: ach ta skórka,,,no i bez tego kwaśnego posmaku jak się często wyczuwa w kupnych chlebkach.3 foremki o wadze 1850g myśle że nieźle. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b58255a058bf.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d04a5780f45b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2e3f538e8f6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf07b37be6eb.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf0fce490309.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38191d9f3384.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c4793640b39.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f4043a9c6a5.jpg słonecznie pozdrawiam Marek p.s.szczególne podziękowania do Waro58 za przepis dla zapracowanych,przy następnej produkcji robił go będzie robot. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-205478 Share on other sites More sharing options...
gariwaldi Posted December 31, 2013 Report Share #80 Posted December 31, 2013 Dzień dobry.Przepraszam, że odkurzam stary temat ale nie mogę zakładać nowych więc wykorzystam ten. Jest tu opisane kilka problemów z wyrastaniem ciasta chlebowego. Do wyrastania chleba potrzebne są temperatury w okolicy 30 stopni, więc są większe od przyjętych temp. pokojowych. Opisane to jest m.in. tutaj:http://www.mamz.pl/almanach/ebook/tom_5_produkcja_piekarska/almanach%20tom%205%20produkcja%20piekarska.pdfChciałbym zaproponować Wam sposób w jaki poradziłem sobie ja. Zwłaszcza, że nie używamy z żoną mąki pszennej a orkiszowej i są różnice w wyrastaniu ciasta z orkiszu. Do płyty KG o rozmiarach dna piekarnika przymocowałem przewód grzewczy silikonowy ze sklepu akwarystycznego. Podłączyłem go do termostatu RT-2. Koszt całości ok 60 zł. Można pięknie ustawić sobie żądaną temperaturę i ciasto rośnie aż miło. Przy wymianie mebli kuchennych wkomponuję to ustrojstwo do osobnej szafki, żeby można było oddzielić od piekarnika. Jeżeli admin uzna że należy ten post przenieść w inne miejsce proszę to zrobić. Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Samych udanych wypieków. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-323617 Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 31, 2013 Report Share #81 Posted December 31, 2013 Hmm piszesz o różnicy pszenica - orkisz ja poczekam aż zaczniesz robić z żyta Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-323748 Share on other sites More sharing options...
gariwaldi Posted January 1, 2014 Report Share #82 Posted January 1, 2014 Hmm piszesz o różnicy pszenica - orkisz ja poczekam aż zaczniesz robić z żyta Chleby są mieszane orkiszowo-żytnie. Robimy też pierogi czy naleśniki z mieszanej mąki. Z samej żytniej robię makaron. Mąkę żytnią mam z młyna, który miele tylko żytnią 580, 720 i 2000. No ale to chyba nie w tym temacie ta dyskusja. Pozdrawiam. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-323766 Share on other sites More sharing options...
witt Posted June 16, 2021 Report Share #83 Posted June 16, 2021 Pieczemy w 200C ok 30-40 min. Na termoobiegu czy góra , dół? Quote Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-711187 Share on other sites More sharing options...
Alinka Posted June 17, 2021 Report Share #84 Posted June 17, 2021 Czas pieczenia jest za krótki,no chyba że jest to czas z termoobiegiem.Ja piekłam bez i dopiekałam bez foremki. Jest fantastycznie chrupiąca cienka skórka.Kaszubka też dopieka. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-711282 Share on other sites More sharing options...
waro58 Posted June 17, 2021 Author Report Share #85 Posted June 17, 2021 Masz rację, że z termoobiegiem. Quote PozdrawiamWaldek Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-711284 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.