DZIADEK Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Marca 2010 Opis dotyczy szynek do produkcji wędzonek w latach 60-70-tych . Synki bez kości ze okrywą tłuszczu i skórą, były obrabiane, przeważnie odcięty był zespół mięśni pośladkowych z niewielkim odcinkiem mięśnia dwugłowego - z których była robiona ogonówka jako wędzonka .Pozostałe mięśnie - półbłoniasty, półścięgnisty, dwugłowy z częścią mięśnia brzuchatego tworzyły zespół mięśni na szynkę dużą zwaną -dyszka . Z mięśnia czterogłowego robiona była szynka mała tzw. -myszka . ale to stare dzieje. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babrara000 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Marca 2010 ok dziękuje:) a czy teraz dużo się zmieniło w sposobie obróbki całej szynki na wędzonki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Marca 2010 Doszły potężne nastrzyki, nacinanie, masowanie itp. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe60 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 15 Marca 2013 Wreszcie jest! W zasadzie powinno to sie znaleźć w dziale filmy znalezione w necie, ale szkoda aby "zginęło w tłumie"! Zbyt cenny to materiał dla początkujących. Polecam: Rozbiór tylnej nogi wieprzowej Rozbiór przedniej nogi wieprzowej Muza fajna, ale gdyby tak dodać mały komentarz lub napisy opisujące wykrawane mięśnie byłoby super. Serdeczne dzięki Beiot! Cytuj Świat jest niebezpiecznym miejscem nie z powodu tych, którzy czynią zło, ale z powodu tych, którzy na to patrzą i nie czynią nic.Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Marca 2013 Serdeczne dzięki Beiot!To są filmy z naszego zlotu w Napoleonowie. "Rozbiera" Wojtek. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odyn06 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 21 Października 2015 Wreszcie jest! W zasadzie powinno to sie znaleźć w dziale filmy znalezione w necie, ale szkoda aby "zginęło w tłumie"! Zbyt cenny to materiał dla początkujących.Polecam:Rozbiór tylnej nogi wieprzowej Rozbiór przedniej nogi wieprzowejMuza fajna, ale gdyby tak dodać mały komentarz lub napisy opisujące wykrawane mięśnie byłoby super.Serdeczne dzięki Beiot!Co mam zrobić, aby ten film obejrzeć?Jest dla mnie programowo niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.