Skocz do zawartości

Kiełbasa Lisiecka


SZCZEPAN

Rekomendowane odpowiedzi

Pepe na przyszłość jeśli będziesz potrzebował jelita wołowe wiankowe wal do mnie .. jak to mówią jak w dym. :wink:

A lisiecka wyszła Ci 1-klasa.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...
Mam pytanie dot Lisoeckie Czy oddzielanie sie IIwp od I to znak zlego wyrobienia farszu? Kielbaska wyszla mi super rodzina siedzi przy lodowce hahaha Ale niestety widze wade gdyz mieso nie jest dobrze polaczone Wedzilem ja 3 godz 40-50 st i pieklem 40 min 80-90st Zrobilem ja ze schabu i golonki golonka mielona na sitku 2mm dwukrotnie schab krojony

http://xt24.eu/sklep/volvoforum/

www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No tak , jest mały problem. Gdzie na schabie a raczej polędwicy masz wp. II ? Golonka natomiast raczej wp. III

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Golonka jest bardzo dobra jako masa wiążąca, myślę że za słabo masowałeś KL I, a potem całość.

Najlepszym sprawdzianem jest - nabranie garści farszu i odwrócenie dłoni z wyprostowanymi palcami, i farsz ma być przyklejony do dłoni i nie spadać.

 

[ Dodano: Sob 18 Lut, 2012 15:08 ]

Oczywiście nie cała golonka, tylko mięso bez tłuszczu i skóry. :grin:

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.