kompas Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Lipca 2011 A jakie przyprawy stosowałeś?Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Lipca 2011 -kompas - przyprawy takie jak w przepisie na lisiecką regionalną tz. biały pieprz i czosnek,peklosoli dałem 14g/kg. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Lipca 2011 Moja pierwsza lisiecka - przepieczona - z galaretką.Pepe gratuluje pięknej kiełbaski,minimalna ilość galaretki jest ok :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Lipca 2011 Pepe na przyszłość jeśli będziesz potrzebował jelita wołowe wiankowe wal do mnie .. jak to mówią jak w dym. :wink:A lisiecka wyszła Ci 1-klasa. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompas Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Lipca 2011 Miro, ale nie masz w ofercie wiankowych, to skąd mamy wiedzieć. ostatnio musiałem kupić jakieś argentyńskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Lutego 2012 Mam pytanie dot Lisoeckie Czy oddzielanie sie IIwp od I to znak zlego wyrobienia farszu? Kielbaska wyszla mi super rodzina siedzi przy lodowce hahaha Ale niestety widze wade gdyz mieso nie jest dobrze polaczone Wedzilem ja 3 godz 40-50 st i pieklem 40 min 80-90st Zrobilem ja ze schabu i golonki golonka mielona na sitku 2mm dwukrotnie schab krojony Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 18 Lutego 2012 No tak , jest mały problem. Gdzie na schabie a raczej polędwicy masz wp. II ? Golonka natomiast raczej wp. III Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 18 Lutego 2012 Boggi - na polędwicy II nie ma raczej I i III (mizdra), a na schabie a i owszem - warkocz z tłuszczykiem. :wink: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgadza sie pomylilem pojecia golonka to III Ale pytanie jest czy za slabo to wyrobilem czy golonka nie nadaje sie do zwiazania calosci Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 18 Lutego 2012 Golonka jest bardzo dobra jako masa wiążąca, myślę że za słabo masowałeś KL I, a potem całość.Najlepszym sprawdzianem jest - nabranie garści farszu i odwrócenie dłoni z wyprostowanymi palcami, i farsz ma być przyklejony do dłoni i nie spadać. [ Dodano: Sob 18 Lut, 2012 15:08 ]Oczywiście nie cała golonka, tylko mięso bez tłuszczu i skóry. :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 18 Lutego 2012 Ok o to mi chodzilo dzieki W poniedzialek nastepna proba Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.