Jump to content
Przypominam wszystkim Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi, możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Recommended Posts

Następną książką, którą będziemy rozprowadzali już ostatnio wypróbowanym i sprawdzonym systemem, będzie to oto dzieło:

 

 

Stan okładki (zawartość jest w bardzo dobrym stanie) nie jest za dobry, ale zapewniam, że od ponad 50-u lat jest ona w stałym użytkowaniu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/
Share on other sites

  • Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam,

Man pytanie dotyczące dotyczące numeracji " Przepisów wewnętrznych"czym Przepisy nr 16 różnią się od Przepisów nr 116 i czym zasłyneła "szesnastka" ?

Pozdrawiam,

Szejk

---------------------------------------------------------

"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy."

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-98633
Share on other sites

Pomijając numerację, w każdym następnym zbiorze dochodziły nowe przepisy i modyfikacji ulegały istniejące (wprowadzano receptury zastępcze uwzględniające inne rodzaje mięsa oraz przyprawy). Duzy wpływ na to miała aktualna koniunktura na rynku mięsnym.

Słynna dlatego, że własnie od niej i od tego, konkretnego egzemplarza, wszystko się zaczęło: Czarna Oliwka, forum i strony. Właśnie 9-ego lutego mija jubileusz naszego pięciolecia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-98636
Share on other sites

Maxell, dzięki za wyjaśnienie " słynnej szesnastki"

A co do numeracji to znalazłem wyjaśnienie .W Przepisach nr 16 na str.2 jest Zarządzenie nr 82/58 które w paragrafie nr 2 anuluje poprzednie Przepisy czyli nr116/54.

Pozdrawiam,

Szejk

---------------------------------------------------------

"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości, niż odkrycie nowej gwiazdy."

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-98660
Share on other sites

No jasne, że były wcześniejsze. Nie wszystkie jednak dotyczyły receptur. Ten zbiór rozpoczął nowy, rozszerzony cykl, który przaktycznie przetrwał do lat 80-tych.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-98662
Share on other sites

"Certyfikat dostępu do informacji niejawnych" jest już nieaktualny

Ja własnie sobie odnowiłem do 2020 r. :D

Walka - było kilka przypadków, że wiadomości do mnie nie docierały. Momentami robił sie prawdziwy zator.

Podeslij mi cos na pocztę, to odwrotnie prześlę książkę.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-98679
Share on other sites

Książka jest w trakcie skanowania. Skany bedą w rozszerzeniu .jpg.

Musimy zastanowić się, i wymysleć sposób na szybka i sprawna dystrybucję. Niestety nie mam czasu na rozsyłanie zaiteresowanym pocztą.

Prosze o sugestie.

Nadmienię, że następne książki (równie, jak nie ciekawsze) już czekają w kolejce. :grin:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-99656
Share on other sites

Proponuje mijego chomika do dystrybucji link Maxell znasz. A tak na marginesie to w najbliższych dniach będą do pobrania z chomika 2 książki.

1 Zbiór przepisów dla masarń

2,,Produkcja wędlin,, - K.Gosławski,J.Szefer,C.Trenkner - rok 1955

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-99658
Share on other sites

Musimy także jakoś zabezpieczać przesyłki. Trzeba chyba podać jakies hasło, które będa otrzymywali tylko nasi zadymiacze, bezpośrednio od Ciebie.

Podasz wtedy hasło i link oraz tytuł pozycji.

Ja po zeskanowaniu całości, zgłoszę się do Ciebie, celem ustalenia spraw technicznych z zawieszeniem 16-ki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-99659
Share on other sites

Trzeba chyba podać jakies hasło, które będa otrzymywali tylko nasi zadymiacze

ale to nie ma sensu... wysłanie hasła to to samo co wysłanie pliku :rolleyes:

wypadałoby komuś powierzyć wysyłkę lub "obdzielić" nią kilka osób...

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-99662
Share on other sites

To by było najlepsze. Kiedys ćwiczyłem na DC++. Pięknie idzie, tylko serwerek musi byc ustawiony na kompie z dobrym łączem. Przede wszystkim wiemy kto zasysa. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3627-s%C5%82ynna-szesnastka/#findComment-99667
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.