Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby z puszki i słoika wg Zbója Madeja


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
474 odpowiedzi w tym temacie

#461 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6844 postów

Napisano 11 mar 2019 - 05:50

https://wedlinydomow...adeja/?p=625888

 

Załączony plik  DSC_0202_wm.JPG   56,47 KB   6 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_0204_wm.JPG   44,36 KB   5 Ilość pobrań



#462 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1159 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 11 mar 2019 - 08:24

Apetycznie wygląda :clap: :clap: :clap:  Też dzisiaj otwarłem konserwę robioną w grudniu.



#463 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6844 postów

Napisano 11 mar 2019 - 08:29

Apetycznie wygląda

 

Jacek i tak jest, ALE napiszę Tobie jak dziś Pawłowi na fb odpowiedziałem :

 

"Jest git Pawełek, jest git :D ALE gdybym zrobił tylko z mięsa uda indyka z dodatkiem wp II, tak jak robiłem poprzednio to było by lepsze. Wg mnie, mięso z uda kuraka niebardzawo nadaję się na konserwy, co nie znaczy że jest niedobre. Jest bardzo dobre, ale to nie jest "to" co mi potrzeba. Indyk + wp II + skórki wp + rosół z gotowania skórek + p-sól + przyprawy i w puszki. To jest to :D :D  "



#464 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5187 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 11 mar 2019 - 10:43

@Zbój Madej, ale smaka narobiles ..a ja jeszcze przed sniadaniem :)  



#465 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6844 postów

Napisano 15 mar 2019 - 10:28

W zamrażarce mam dwie makrele surowe.

Chciałbym je pokroić w dzwonka, ewentualnie obsmażyć, zrobić w sosie pomidorowym i zapuszkować.

Poproszę o jakiś przepis na taki sos :D



#466 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26059 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 15 mar 2019 - 10:37

Poczytaj w dziale Ryby poradnik Cięglewicza. Tam znajdziesz wszystko i jeszcze trochę więcej. :D



#467 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6844 postów

Napisano 15 mar 2019 - 11:36

Dzięki :D


[Dodano: 15 mar 2019 - 11:29]

Nie ma tam nic o rybach w sosie pomidorowym.


[Dodano: 15 mar 2019 - 11:36]

https://wedlinydomow...bnych/?p=438085

 

Załączony plik  post-39694-0-03898800-1438970419.jpg   111,87 KB   4 Ilość pobrań



#468 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1766 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 15 mar 2019 - 18:52

CZy czujesz jakieś różnice smakowe między tym samym składem w puszce ,a w słoiku?



#469 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6844 postów

Napisano 15 mar 2019 - 19:08

CZy czujesz jakieś różnice smakowe między tym samym składem w puszce ,a w słoiku?

Z puszki lepszy smak.



#470 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10439 postów

Napisano 15 mar 2019 - 19:39

 

CZy czujesz jakieś różnice smakowe między tym samym składem w puszce ,a w słoiku?

Z puszki lepszy smak.

 

Taki żelazny. :D



#471 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6844 postów

Napisano 15 mar 2019 - 19:51

Taki żelazny

Nie czuję takiego posmaku :D



#472 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 800 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 16 mar 2019 - 18:53

Superowa.  :clap:



#473 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1425 postów

Napisano 16 mar 2019 - 19:10

Dzięki :D


[Dodano: 15 mar 2019 - 11:29]

Nie ma tam nic o rybach w sosie pomidorowym.


[Dodano: 15 mar 2019 - 11:36]

https://wedlinydomow...bnych/?p=438085

 

attachicon.gif post-39694-0-03898800-1438970419.jpg

Ja robię na wzór radzieckiej eksportowej. Jest OK. :)



#474 Marek213

Marek213

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • MiejscowośćKościelisko

Napisano dziś, 19:05

witam jo tyz takie robiem ino niedodajem peklosoli



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#475 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2577 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano dziś, 19:12

jo tyz takie robiem ino niedodajem peklosoli
 

 

Konserwy (puszki)  bez  peklosoli  :w00t:  ???

Czy może o rybkach piszesz ?


Użytkownik Wirus edytował ten post dziś, 19:15





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych